۱۵ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۵۷

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل:

امکان حل مشکل آب و ریزگرد با همکاری مشترک دانشگاههای ایران و عراق

امکان حل مشکل آب و ریزگرد با همکاری مشترک دانشگاههای ایران و عراق

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: همکاری دانشگاه‌های ایران و عراق می تواند به حل مشکل کم آبی و پدیده ریزگردها که مشکل هر دو کشور است کمک کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم وحید حدادی اصل در رویداد بین‌المللی هفته علم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق که با حضور بیش از ۷۰ دانشگاه دو کشور در مشهد مقدس در حال برگزاری است، گفت: این رویداد ماحصل جلسات مختلفی است که پیش از این توسط بین دو کشور توسط وزیر علوم تحقیقات فناوری ایران و وزارت آموزش عراق برگزار می‌شود.

وی با اشاره به سفر هیاتی از ایران به عراق گفت: مهمان‌پذیری مردم عراق به واسطه اربعین در دنیا مطرح است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره به دو مشکل مشترک دو کشور گفت: مشکل آب و ریزگردها دو مشکل مشترک دو کشور ایران و عراق است که می‌تواند به دست دانشگاه‌ها حل شود و بدون همکاری دو کشور این مشکلات حل نمی‌شود. دانشگاه‌های هر دو کشور به این مشکلات می‌پردازند.

وی همچنین بر ضرورت پرداختن دو کشور به موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. حدادی اصل به زمینه‌هایی همکاری علمی دو کشور ایران و عراق پرداخت و گفت: در بحث‌های آموزشی، موضوع تبادل دانشجو محور مهم و اصلی همکاری‌های دو کشور است و پتانسیل‌های خوبی در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به زمینه برگزاری دوره‌های مشترک اظهار کرد: زمینه فرصت‌های مطالعاتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید دانشگاه فراهم است.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با اشاره به تجربیات و پتانسیل‌های ایران در زمینه نانو و بیوتکنولوژی، سدسازی و نیروگاه سازی، خاطر نشان کرد: این موضوعات می‌توانند زمینه‌ای برای همکاری بیشتر دو کشور باشد.

وی با تاکید بر اهمیت تقویت زبان‌های فارسی و عربی در عرصه گفت: برای مثال کشور چین برای آموزش زبان چینی دوره‌های کنفوسیوس برگزار می‌کند. برگزاری دوره‌های آموزشی زبان فارسی و عربی در هر دو کشور می‌تواند به تقویت این دو زبان در عرصه علم کمک کند.

حدادی اصل پیشنهاد برگزاری آزمون‌های بین کشوری را مطرح کرد و گفت: با برگزاری آزمون‌های بین کشوری می‌توان زمینه را برای مدارک مشترک و قابل پذیرش برای دو کشور فراهم کرد. وی خاطر نشان کرد: توسعه دوره‌های پسا دکتری نیز می‌تواند زمینه را همکاری فراهم کند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با بیان اهمیت انجام پروژه‌های مشترک پژوهشی گفت: پروژه‌های مشترک و استفاده از دستگاه‌های آزمایشگاهی اهمیت زیادی دارد. برخی تجهیزات در آزمایشگاه‌های ایران وجود دارد که آزمایشگاه‌های عراق آن‌ها را ندارند و همچنین برخی تجهیزات در آزمایشگاه‌های عراق وجود دارد. پژوهشگران هر دو کشور می‌تواند از این تجهیزات استفاده کنند. وی تاکید کرد: این که چشمان ما به غرب باشد، درست نیست. پتانسیل های خوبی در هر دو کشور وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده کرد.

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم در مورد اهمیت زیست‌بوم فناوری منطقه‌ای خاطر نشان کرد: ما زمانی در جهان قدرتمند می‌شویم که از نظر علمی قوی‌تر باشیم و باید ارتباطات قوی داشته باشیم تا بتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. وی اظهار کرد: ایران در زمینه پارک‌های علم و فناوری تجربه خوبی دارد و دانشجویان بعد تحصیل می‌توانند در پارک‌های علم و فناوری فعالیت کنند و این موضوع خوبی برای فعالیت‌های مشترک دو کشور است.

حدادی اصل در مورد ایجاد شعبه‌های دانشگاهی در کشورهای متقابل گفت: قدمت برخی از دانشگاه‌های ما از قدمت برخی کشورها بیشتر است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

وی با اشاره به ۵۷۱ پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی و ۵۱ پارک علم و فناوری گفت: ایجاد پژوهشگاه‌های مشترک بین ایران و عراق میتواند زمینه همکاری خوبی باشد.

قائم‌مقام وزیر علوم تاکید کرد: دو کشور ایران و عراق می‌توانند بسیاری از پروژه‌ها را صورت مشترک جلو ببرند همانند تجربه مالچ پاشی که میتواند به مشکل آلودگی هوا و ریزگردها کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: عضویت پژوهشگران دو کشور در مجلات هر دو کشور، همچنین استفاده از ظرفیت‌ ایرانداک در ایران می‌تواند زمینه را برای همکاری فراهم کند.

کد خبر 5904879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha