به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر دانشبنیانی شدن اقتصاد در نیازهای گلوگاهی، تکمیل زنجیرههای ارزش اولویتدار و راهبردی کشور جهت ارتقای توان رقابت فنی و صنعتی در سطح ملی و بینالمللی و افزایش ارزشافزوده صنعت پالایشگاهی و پتروشیمی بر پایه اجراییسازی قانون جهش تولید دانشبنیان در صنعت پتروپالایش، انرژیهای تجدیدپذیر و زنجیره ارزش صنعت سیلیکون، توافقنامه ای بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و یک هلدینگ منعقد شد.
موضوع این توافقنامه، تسهیل و حمایت از ایجاد، توسعه زیستبوم نوآوری و افزایش عمق بومیسازی فناوریهای کلیدی ارتقاء بهرهوری صنعت پتروپالایش و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، افزایش و ضریب بخشی به تأمین مالی از طریق همسرمایهگذاری صندوق نوآوری و ایجاد ظرفیت تأمین مالی این صندوق با مشارکت شبکه بانکی و بازار سرمایه کشور و .... است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این توافق نامه متعهد شد تا در خصوص تأسیس صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر برای هلدینگ جهت بهرهمندی از بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان تسهیلگری کرده و مشاورههای لازم را ارائه کند.
از دیگر حمایت های مندرج در این توافق نامه می توان به استفاده از حداکثر ظرفیتها و ابزارهای قانونی در کمک به توسعه فناوریها، رفع نیاز فناورانه، ایجاد و توسعه ساختارهای نوآوری و فناوری هلدینگ و انجام مگاپروژه های دانشبنیان ملی با استفاده از همه ابزارهای موجود از جمله قانون جهش تولید دانش بنیان، تبصره ۱۸ قانون بودجه (یا تبصرههای متناظر در سالهای آتی)، قانون ساخت بار اول (ترک تشریفات در برگزاری مناقصه)، طرح کلان ملی، طرحهای پیشران فناوری و ... اشاره کرد.
حمایت از ارتباط نخبگان با هلدینگ از طریق بنیاد ملی نخبگان با تمرکز بر شخصیسازی طرحها و حمایتهای بنیاد نخبگان وتسهیل و حمایت از سرمایهگذاری خارجی در مگاپروژههای نوآوری هلدینگ و ساخت تجهیزات فناورانه حوزه نفت و انرژی و ... از جمله حمایت هایی است که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان صورت می دهد.
نظر شما