سجاد انوشیروانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد تیم ملی وزنهبرداری در بازیهای آسیایی هانگژو گفت: این نتیجه برای خود ما هم قابل قبول نبود. اهالی وزنهبرداری و کارشناسان این رشته چندین سال است که به خاطر عدم پشتوانهسازی در این رشته ورزشی نگران وضعیت آن در آینده بودند. بعد از عدم پشتوانهسازی، پاندمی کرونا شرایط را برای وزنهبرداری سختتر کرد. اردوی تیمهای ملی تعطیل شد. ما از سال گذشته نتیجهای که در بازیهای آسیایی هانگژو به دست میآوریم را پیشبینی کرده بودیم و حتی کمیته ملی المپیک در بررسیهایش این موضوع را به ما اطلاع داده بود.
از قبل نتایج وزنهبرداری را پیشبینی کرده بودیم
وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه پیشبینی کرده بودید این نتایج به دست میآید اما اصرار داشتید تیم با سهمیه کامل به هانگژو اعزام شود، عنوان کرد: اصرار ما بر این بود که همه وزنهبرداران اعزام شوند چون شانس کسب مدال را برای همه آنها قائل شده بودیم. حسین سلطانی و مهدی کرمی در بازیهای آسیایی هانگژو وزنه مدال را بالای سر بردند اما موفق به مهار آن نشدند. اگر آیت از ناحیه آرنج دچار مصدومیت نمیشد شانس کسب مدال داشت. برخی وزنهبرداران دیگر مثل امیر حقوقی و رضا دهدار هم دور از انتظار ظاهر شدند.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری تأکید کرد: با توجه به شرایطی تمرینی که وزنهبرداران داشتند و رکوردهایی که در تمرینات زده بودند ما سعی کردیم این فرصت را در اختیار همه وزنهبرداران قرار دهیم تا در بازیهای آسیایی روی تخته بروند، چون مدال بازیهای آسیایی دو مزیت بزرگ مثل معافیت از سربازی، حضور در دانشگاه بدون آزمون ورودی دارد.
حتی فکر نمیکردیم مدال نقره بگیریم!
وی عنوان کرد: از طرفی جوایز نقدی که به ورزشکاران مدالآور در بازیهای آسیایی تعلق میگیرد به آنها کمک میکند. با توجه به این شرایط ما سعی کردیم این فرصت را از ورزشکاران رشته وزنهبرداری نگیریم، اما از قبل پیشبینی این نتایج را داشتیم. حتی پیشبینی مدال برنز را کرده بودیم نه مدال نقره را. چون واقعاً با شرایط ایدهآل و رقبای اصلی فاصله داشتیم.
در مسابقات جهانی وزنهبرداران خوب کار کردند
انوشیروانی تأکید کرد: البته این فاصله در چند مسابقه قبل بهتر شده بود. در مسابقات جهانی میرمصطفی جوادی که به تازگی در وزن المپیکی ۸۹ کیلوگرم وزنه میزد، توانست به مدال طلای این مسابقات برسد. علی داوودی در مسابقات جهانی برای اولین بار در دو ضربه ۲۴۹ را بالای سر برد که اگر میتوانست آن را مهار کند طلای دو ضرب را به نام خودش ثبت میکرد. در یک ضرب داوودی برای اولین بار کیلوگرم را مرز ۲۰۰ رد کرده بود. به نظرم وزنهبرداران خوب کار کردند. در مسابقات جهانی برای همه وزنهبرداران، وزنههایی در نظر گرفته شده بود که به مدال برسند اما این اتفاق رخ نداد.
نباید واقعیت وزنهبرداری را نادیده بگیریم
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با بیان اینکه از قبل گفته بودند شرایط وزنهبرداری خوب نیست، گفت: ما همه تلاش خودمان را به کار میبریم تا شرایط وزنهبرداری را برای المپیک بهتر کنیم. در حال حاضر داشتههای وزنهبرداری همین نفرات است و با این شرایط باید به سمت المپیک برویم، این واقعیت را نباید نادیده بگیریم. ما در تلاش هستیم داشتههایمان را روز به روز بهتر کنیم. در کنار آن پشتوانهسازی را انجام میدهیم، به این موضوع امیدوار هستیم و قصد داریم وزنهبرداری را با پشتوانهسازی بسازیم. در سالهای گذشته از این موضوع کاملاً تهی بودیم.
نمیخواهم نتایج هانگژو را توجیه کنم
انوشیروانی تأکید کرد: من اصلاً قصد توجیه نتایج بازیهای آسیایی هانگژو را ندارم. نتیجهای که وزنهبرداران در این مسابقات به دست آوردند قابل قبول نبود، اما انتظار از وزنهبرداری بر چه مبنایی بود؟! اگر در مسابقات قبل وزنهبرداران رکوردهای شگفتی زده بودند و در بازیهای آسیایی نتیجه نگرفته بودند، میتوانیم بگوییم به لحاظ نتیجهگیری ضعیف کار کردیم. وزنهبرداران در حد و توان خودشان وزنه زدند و ما باید تلاش کنیم تا المپیک این شرایط را ارتقا دهیم.
غرض و مرض نداشتیم وزنهبرداران مصدوم اعزام کنیم
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در واکنش به برخی انتقادها مبنی بر اینکه چرا وزنهبردار مصدوم به بازیهای آسیایی اعزام شد، گفت: حسین سلطانی در مسابقات جهانی در پشت صحنه کمی دچار آسیب دیدگی شد که با توجه به تلاشهایی که کادر فنی و سلطانی انجام داد شرایطش بهبود پیدا کرد و در بازیهای آسیایی هم وزنههای خوبی بالای سر برد و حتی در آستانه کسب مدال برنز بود اما قسمت نشد و در آخرین لحظه نتوانست وزنه را مهار کند. اگر وزنهبرداری دچار مشکل اساسی باشد ما غرض و مرض نداریم که آنها را به مسابقات اعزام کنیم.
کسانی که انتقاد میکنند خودشان را به آن راه میزنند
انوشیروانی در پاسخ به انتقادها مبنی بر اینکه کادر فنی نیاز به بزرگتر دارد، عنوان کرد: در حال حاضر در ترکیب کادر فنی بهمن زارع حضور دارد که او با ایوانف کار کرده و بعد از آن هم سرمربی تیم ملی بوده است. سرمربی رده نوجوانان و جوانان بوده است. او سالها تجربه مربیگری تیم ملی را دارد و تنها دو سه سال حضور نداشت و در تمامی این سالها او در کنار تیمهای ملی بوده است. بنابراین بسیار باتجربه است و در مسابقات کمک زیادی به تیم کرد. دوستانی که این صحبتها را مطرح میکنند یا خودشان را به آن راه میزدند یا درکی از شرایط وزنهبرداری ندارند.
بررسی عملکرد نصیرشلال و باقری در کمیته فنی
وی تأکید کرد: نواب نصیرشلال سالها ملیپوش بوده و زمانی که من سرمربی تیم ملی بودم او دستیارم بود. قهرمان المپیک است و درسخوانده این رشته است. حتی برای مدت زمان کوتاهی در کراس فیت هم فعالیت کرد. او فردی است که هم تجربه تئوریک و هم عملی دارد. او ابتدای راه است و ما مطمئن هستیم در آینده نتایج خوبی خواهد گرفت. ما کمتر کسی در ورزش داریم که فردی پخته باشد، نواب از جمله کسانی است که چنین ویژگی را دارد. از روزی که او به تیم ملی آمد واقعاً نظم و انضباط در تیم حرف اول را میزند و بینظمی دیگر جایی ندارد.
انوشیروانی گفت: به نظرم کادر فنی فعلی هم تجربه و دانش و قهرمانی را توأمان با هم دارد. من به این کادر فنی امیدوارم. اما عملکرد نصیرشلال و کوروش باقری هفته آینده در جلسه کمیته فنی مورد بررسی قرار میگیرد.
به دو سه سال زمان نیاز دارم تا تیم یک دست بسازم
وی گفت: من از روز اولی که به فدراسیون وزنهبرداری آمدم به همه اعلام کردم که سال آینده یک تیم قابل قبول و یک دست، آن طور که مردم انتظار دارند را تحویل جامعه وزنهبرداری میدهم. این موضوع را بارها هم تکرار میکنم. من طبق برنامهریزی جلو میروم و به دنبال برطرف کردن نقاط ضعف و مشکلات وزنهبرداری هستم. برای این مسیر هم هدف دارم. از بعد از مجمع هم بارها گفتم دو سه سال به زمان نیاز داریم تا وزنهبرداری را احیا کنیم.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری گفت: تیمهای ملی شکل واحد به خود بگیرد و بتوانیم انتظارات را برآورده کنیم. این موضوع حداقل سه سال زمان میبرد. قبول دارم در این برهه کوتاه مدت نتیجهای که مورد انتظار بود کسب نشد. خود من هم انتظار داشتم کیفیت کارمان بالاتر از این باشد اما این اتفاق رخ نداد. نتیجه هم آن نتیجهای نیست که انتظار داشتیم و رفته رفته قول میدهم بهتر خواهیم شد.
در بانوان هم به دنبال پشتوانهسازی هستیم
وی در واکنش به برخی انتقادها مبنی بر اینکه بانوان وزنهبرداری نتیجه نمیگیرد و شاید بهتر باشد فعلاً به مسابقهای اعزام نشوند، گفت: همه بانوانی که در مسابقات شرکت میکنند نتیجه میگیرند! ما سه سهمیه در وزنهبرداری بانوان داشتیم و به همین خاطر آنها را اعزام کردیم. شرایط بانوان مشخص است، از نظر رکوردی هنوز فاصله داریم اما در تلاش هستیم. ضمن اینکه در بخش بانوان هم روی پشتوانهسازی متمرکز هستیم. وزنهبرداری به زمان نیاز دارد تا زیرساختها و سختافزار آن تأمین شود.
در مدت زمان چندماه نمیتوانیم معجزه کنیم
انوشیروانی تأکید کرد: امسال برای اولین بار لیگ بانوان را برگزار خواهیم کرد اما رسیدن به نقطه ایدهآل نیاز به زمان است و از طرف دیگر به حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای تجهیزات وزنهبرداری به حمایت مسئولان نیاز داریم. در کنار آن باید انگیزه هم ایجاد کنیم. یکی از اهداف کوتاه مدت ما المپیک پاریس است و اهداف بلندمدت ما هم ساختن نسل جدید باقدرت است.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به این سوال که انتظار میرود به عنوان رئیس فدراسیون شرایط به نحوی ایجاد شود که در مسابقات آتی وزنهبرداری نتیجه بگیرد، گفت: ما همه توان خودمان را به کار میگیریم که مشکلات را حل کنیم اما نیاز به بودجه ۱۰۰ میلیاردی داریم. مشکلات وزنهبرداری از مدتها قبل بوده و هنوز هم هست و حل نشده است. بنابراین ما نمیتوانیم در مدت زمان چند ماه معجزه کنیم. در این دوره از بازیهای آسیایی هانگژو نتایج تیم ملی وزنهبرداری مورد انتظار نبود اما در سال ۲۰۲۶ که آخرین دوره حضور من در فدراسیون است، مطمئن باشید تیم وزنهبرداری متفاوتی خواهید دید.
نظر شما