به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که در پنجمین همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه در تالار وحدت تهران سخن می گفت، اظهار داشت: قرآن کریم سند هویت اعتقادی و فرهنگی مسلمانان است و با تمسک به کلام وحی می توانیم به خودباوری رسیده و در عرصه فرهنگ جهانی روی پای خود بایستیم.
وی افزود: در روزگاری قرار داریم که تمدن مسلط غرب با استفاده از فناوری ارتباطی نوین و امکانات مختلف می خواهد همه تمدن ها و فرهنگ های دیگر را محو کرده یا در حاشیه قراردهد و تابع خود سازد.
حداد عادل ادامه داد: اگر می خواهیم فرهنگ و تمدن اسلامی به ماده ای برای صورت تمدن غربی تبدیل نشده وبه حاشیه رانده نشود یا بیش از این در حاشیه قرار نگرفته بلکه احیا شود و دوباره شاهد اوج آن در جهان امروز باشیم، باید تکیه گاهی برای خود انتخاب کنیم و هیچ پشتوانه ای اصیل تر و محکم تر از قرآن کریم نیست.
وی تصریح کرد: مسلمانان می توانند با توجه به کلام وحی به معنای حقیقی کلمه ادعای استقلال و احراز هویت کنند و در دنیای معاصر قد برافرازند و راه رسیدن به این نقطه، کسب جهان بینی از قرآن و ساختن جهان بر پایه کلام خداست.
رئیس مجلس هفتم گفت: امروز در کشور ما به برکت انقلاب اسلامی در ایران که نتیجه توجه به قرآن کریم بود، فعالیت های قرآنی متنوع و متعدد است و ما به برکت این سفره گسترده پر نعمت می توانیم با همه مسلمانان دیگر متحد شویم که این هدیه ارزشمند الهی است.
وی ادامه داد: یکی از عرصه های زیبا و شگفت انگیز این تحول، حضور بانوان در فعالیت های قرآنی است و قرآن مجید به لحاظ ابعاد مختلف می تواند همه استعدادها را شکوفا و فعال و به خود جذب کند.
حداد عادل همچنین متذکر شد که ظرافت های وجودی زنان می تواند در عرصه فعالیت های قرآنی منشا جلوه های جمالی قرآن شود و این فرصتی است که امروز در اختیار بانوان ایرانی قرار دارد.
این نماینده ملت در ادامه سخنان خود به دو موضوع مهم در عرصه فعالیت های دینی و قرآنی اشاره و بر قرآنی شدن گفتمان محافل دینی تاکید کرد.
رئیس مجلس اظهارداشت: در کشور ما محافل و مجالس فراوانی به نام دین تشکیل می شود که نیات برپاکنندگان آنها که هزینه و زمان زیادی در این مسیر صرف می کنند خیر است اما موضوع جلسات این محافل و بستر سخن و عالم مقال آنها قرآنی نیست.
وی افزود: هنگامی که به قرآن کریم و نهج البلاغه مراجعه می کنیم، متوجه می شویم که مفاهیم آنها بر فضای محافل دینی ما غلبه ندارد واین تعجب آور و اسف بار است.
حداد عادل ادامه داد: در جلساتی که به نام دین برگزار می شود معمولا دچار افراط و خرافات و گاهی نیز به تفریط مبتلا می شویم و مطالبی که در این جلسات تحت عنوان دین عرضه می شود، منطبق با عقل و خردپسند نیستند و در واقع جنس کلام الهی با آنچه که ما به نام دین می گوییم و می شنویم تفاوت دارد.
او خاطر نشان کرد: راه مبارزه با خرافات و تحجر و جلوگیری از انحراف در مسیر فعالیت های دینی، محور قرار دادن قرآن کریم و منابع اصیلی است که از پیشوایان دینی به ما رسیده اند و هرچه معارف قرآنی در جامعه بیشتر ترویج شود، خطر انحراف از حقایق دینی کمتر می شود.
حداد عادل بر همین اساس ازفعالان عرصه قرآنی به ویژه بانوان قرآن پژوه خواست که در گستره جهان اسلام به موضوع محور قرار دادن قرآن در فعالیت های مذهبی بیش از پیش توجه کنند تا نسل های آینده که در فضای موجود تربیت می شوند از ثمرات این حرکت عظیم و الهی بهره مند شوند.
وی همچنین به ارتقاء شخصیت زن مسلمان به برکت قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب در کشور ما هر گاه سخن از زن مسلمان و باحجاب به میان می آمد تصویر غلط و کج از زنان ترسیم می شد که آنها را افرادی بی سواد و خرافاتی که نمی توانند فرزندان خود را تربیت کنند و در عرصه تحولات سیاسی اجتماعی نقش آفرین باشند، معرفی می کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و توجه به آموزه های دینی و قرآنی، شاهد حضور زنان مسلمان در دانشگاه ها و حوزه های علمیه و همه ارکان جامعه هستیم که تلاش می کنند باحفظ ارزش های اسلامی تصویر غلطی که از زن مسلمان در برخی اذهان وجود دارد،بزدایند و شخصیتی والا و قرآنی از زن مسلمان ارائه دهند.
او با تاکید بر اینکه زنان مسلمان وامدار قرآن هستند، خاطر نشان کرد: در قرآن کریم میان زن و مرد تفاوتی نیست و لحن کلام خدا درباره این دو موجود یکسان است و رابطه پروردگار قادر مطلق با بندگان خود به جنسیت بستگی ندارد و این نگاه الهی به زن بالاترین سند تکریم زنان در جامعه اسلامی است.
حداد عادل در پایان ابراز امیدواری کرد: همانطور که قرآن کریم شخصیت زن را کریمانه حمایت کرده، زنان مسلمان نیز با ترویج معارف قرآنی در ارتقاء فرهنگ قرآنی در جامعه بکوشند و فرزندانی تربیت کنند که سطح اندیشه و فرهنگ و اعتقاد آنها به اسلام در جهان آینده بالا باشد.
این گزارش می افزاید: در پنجمین همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه علاوه بر رئیس مجلس شورای اسلامی، احمد احمدی نماینده تهران که دبیری همایش را برعهده داشت، احمد مسجد جامعی رئیس موزه ملی قرآن کریم و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، لاله افتخاری نماینده تهران و رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس هفتم و معصومه آباد عضو شورای شهر تهران و زهرا رهنورد رئیس سابق دانشگاه الزهراء(س) حضور داشتند.
در این مراسم احمد احمدی نماینده تهران و دبیر پنجمین همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه گزارش کوتاهی در این زمینه ارائه کرد و در پایان از بیست و هشت تن از چهره های شاخص ایرانی و خارجی پژوهشگر و هنرمند در عرصه کلام وحی تجلیل و تکریم به عمل آمد.
نظر شما