به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، ترافیکهای سنگین نه تنها خسته کننده هستند بلکه برای محیط زیست نیز ضرر دارند. طبق این تحقیق، حمل و نقل جادهای سهم زیادی از انتشار گازهای گلخانهای دارند و این وضعیت در شهرها بدتر است. در همین راستا از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد چراغهای ترافیک و کاهش انتشار گازهای گلخانهای استفاده شده است.
این فناوری که در یک تحقیق گوگل ایجاد شده «گرین لایت» نام دارد و هدف آن هوشمندسازی چراغهای راهنمایی و رانندگی است. گرین لایت با استفاده از هوش مصنوعی و سرویس گوگل مپس الگو های ترافیک را مدلسازی و پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت چراغ راهنمایی و رانندگی ارائه میکند. مهندسان شهرسازی میتوانند در ۵ دقیقه این توصیهها را با استفاده از زیرساختهای موجود به کار گیرند.
نوآوری گرین لایت نه تنها وضعیت ترافیک یک تقاطع را بهبود میدهد، بلکه در چند تقاطع متوالی نیز موجی از چراغهای سبز ایجاد میکند. به این ترتیب شهرها میتوانند جریان ترافیک را بهبود دهند و از انتشار گازهای گلخانهای مربوط به توقف و حرکت دوباره اجتناب کنند.
طبق یک پست وبلاگی مربوط به پروژه، آمار اولیه حاکی از کاهش ۳۰ درصدی توقف و ۱۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای در تقاطع اول است. گرین لایت در ۷۰ تقاطع و در ۱۲ شهر از حیفا تا ریودوژانیرو تا بنگالور اجرا میشود. در تقاطعهایی که این فناوری به کار رفته، در مصرف سوخت صرفه جویی شده و انتشار گازهای گلخانهای ماهانه کمتر شده است.
فناوری گرین لایت میتواند دادههای مربوط به هزاران تقاطع را به طور همزمان تحلیل و جریان ترافیک را از طریق چند تقاطع در شهر ارتقا دهد. پیشنهادات مبتنی بر هوش مصنوعی در زیرساخت و سیستمهای فعلی ترافیک به کار میروند و مهندسان شهرسازی میتوانند تاثیر استفاده از این فناوری را در چند هفته مشاهده کنند.
گوگل برای این پروژه مشغول همکاری با چند شهر در سطح جهان است. این فناوری در شهرهایی مانند سیاتل آمریکا و هامبورگ در آلمان موفقیت آمیز بوده است.
محققان این پروژه از نزدیک با شهرها همکاری میکنند تا فناوری را تقاطعهای بیشتری به کار گیرند.
نظر شما