به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، هفتمین جلسه کمیته اجرایی سکوهای علم و فناوری با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، دکتر سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، دکتر علی شمسی پور مدیر کل حوزه وزارت علوم، دکتر سید احمد فاضل زاده رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دکتر علی نایبی معاون فناوری و نوآوری مؤسسه و دکتر سید آرش حق پناه رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی مؤسسه در محل مؤسسه ISC برگزار شد.
در ابتدای جلسه، وزیر علوم سکوهای علم و فناوری که شامل سامانه های نظام ایده ها و نیازها(نان)، درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان(دانا) و گروه سرآمدان علمی و فناوری و دیپلماسی علمی می شود را فرصتی بسیار ارزشمند برای مؤسسه ISC معرفی کرد و این سکوهای علم و فناوری را برای یکپارچه سازی حوزه فناوری و نوآوری کشور لازم و ضروری دانست.
وی در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی عتف مبنی بر تصویب سکوی نظام ایده ها و نیازهای ISC به عنوان پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: این مصوبه باعث ارتقاء بیش از پیش جایگاه مؤسسه ISC شد و از این به بعد این مؤسسه شاهراه جریان علم و فناوری کشور می شود.
در ادامه، دکتر سید احمد فاضل زاده، گزارشی از فعالیت های ملی و تعاملات بین المللی مؤسسه ISC و همچنین فعالیت های سکوهای علم و فناوری ارائه داد.
وی در خصوص فعالیت بین المللی اخیر مؤسسه ISC گفت: با توجه به اینکه گسترش تعاملات بین المللی و دیپلماسی علمی به عنوان یک راهبرد در دوره مدیریت جدید در مؤسسه اتخاذ شده است، در این راستا با حضور در اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه در کشور ژاپن و دیدار با رئیس این اجلاس، برگزاری کارگاه های تخصصی برای کشورهای غرب آسیا در شهر شیراز و همچنین عضویت ISC در انجمن علوم و فناوری در جامعه جهانی STS در دست اقدام قرار گرفت.
رییس ISC در خصوص رتبه بندی اثربخشی پژوهش و فناوری ISC گفت: با توجه به ماموریت مؤسسه ISC در راستای رصد و پایش علم و فناوری کشور و کشورهای اسلامی و همچنین ریل گزاری تحقیقات بر اساس اولویت های پژوهشی و فناوری کشور، طراحی یک نظام رتبه بندی نوآورانه با نام «نظام رتبه بندی اثربخشی پژوهش مؤسسات آموزشی-پژوهشی» را در دستور کار قرارداده است.
فاضل زاده گفت: مطالعات اولیه برای تدوین روش شناسی این رتبه بندی، با تهیه فهرستی از اولویت ها و چالش های اساسی کشور آغاز شده است. و طی فراخوان از کلیه محققین و اساتید کشور درخواست شده است شاخص های مدنظر خود را ارائه دهند.
در این جلسه، آخرین آمار مشارکت دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی در سامانه نظام ایده ها و نیاز ها ارائه شد، که بر این اساس تاکنون ۱۰ هزار نیاز و ۲ هزار ایده در سامانه ثبت شده است. همچنین ۱۲۰۸ تقاضای ثبت پارسا در طرح استاد محوری توسط دانشگاه ها وجود داشته است که دانشگاه صنعتی اصفهان با ثبت ۱۷۱ پارسا رکورد دار طرح استاد محوری است.
رییس موسسه ISC گفت: درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد. تاکنون کارگاه های آموزشی مختلفی برای دانشگاه ها و اعضای هیات علمی جهت معرفی این سامانه برگزار شده است. خوشبختانه با استقبال اعضای هیات علمی جهت فعال سازی و تکمیل پروفایل خود در سامانه مواجه شده ایم و تاکنون ۷۲۰۰ پژوهشگر پروفایل خود را در این سامانه تکمیل کرده اند.
نظر شما