پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱ آذر ۱۳۸۶، ۸:۲۷

جلیل تجلیل در گفتگو با مهر:

دفاع استاد از دانشکده های ادبی / وظیفه دانشگاه حراست از فرهنگ کشور است

دفاع استاد از دانشکده های ادبی / وظیفه دانشگاه حراست از فرهنگ کشور است

استاد جلیل تجلیل گفت: امروز پایان نامه های دانشجویی و تدریس برنامه ها و سرفصلها نشان می دهد که ادبیات معاصر در دانشگاه نه تنها رنگ نباخته بلکه گرایش به شناخت آن بیشتر نیز شده است.

جلیل تجلیل - مدرس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: هرچند ادبیات معاصر در دانشگاه ها خیلی مورد توجه نیست اما استادان و به هرحال متولیان امر می کوشند تا هاله های بی مهری را از چهره ادبیات معاصر بزدایند.

وی افزود: ادبیات معاصر از آن جهت حائز اهمیت است که به لحاظ هنری، سبک شعری، قالبها، ایماژها، صور خیال و بسیاری از موارد، دارای اشتراکاتی با فرهنگ اصیل ایرانی است. درواقع ادبیات معاصر ما ریشه در ادبیات کلاسیک دارد و عجین شده و آمیخته با میراث شخصیتهایی چون مولوی، حافظ، عطار، سعدی و... است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: البته دانشکده ادبیات دارای تعریف مخصوصی است و آن عبارت است از پاسداری از فرهنگ و تفکر ادبی و هنری کشور، به طوری که باید در حفظ گنجینه های معنوی کشور بکوشد. به هرحال دانشکده های ادبی ما امروز بیشتر جنبه تخصصی دارند و فراموش نکنیم که اگر این جنبه از بین برود، انقطاعی میان نسل دیروز و امروز پدید می آید که به صلاح ادبیات ما نخواهد بود.

جلیل تجلیل یکی از رسالتهای دانشکده های ادبیات را پرورش شاعران و نویسندگان دانست و تصریح کرد: فراموش نکنیم که اگر استعدادهای شعری و نویسندگی بیشتر در خارج از محیط دانشگاه پرورش می یابد و عمکردهای موفقیت آمیزتری درپی دارد، به این خاطراست که هنر در آزادی تجلی می یابد و مسلما کسی که در بیرون از دانشگاه فعالیت می کند از آزادی بیشتری برخوردار است.

وی اضافه کرد: امروز سمینارهایی در دانشکده های ادبی برگزار می شود که شاعران و نویسندگان می توانند با حضور در این جلسات، تجربیات ادبی خود را در اختیار دانشجویان و به طور کلی نسل جوان قرار دهند.

کد خبر 591165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha