به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، در مراسم اعطای گواهینامه پایان دوره فلوشیپ مراقبت تسکینی که روز یکشنبه در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، با بیان اینکه مراقبت تسکینی (Palliative Care) بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی دربرگیرنده همه اقدامات فعال و کامل برای کاستن از رنج و درد و بهبود کیفیت زندگی بیمار و خانواده است، اظهار داشت: سالیانه ۵۶ میلیون نفر در دنیا نیاز به خدمات مراقبت تسکینی دارند که فقط ۱۴ درصد آنها خدمات مورد نیاز را دریافت میکنند. این در حالی است که ۷۸ درصد از این جمعیت، در کشورهای کم برخوردار حضور دارند.
وی افزود: خوشبختانه خدمات مراقبت تسکینی از یک دهه گذشته در کشورمان آغاز شده و از آنجا که توسعه آن، مستلزم همکاری بین رشتهای است، این موضوع باید در اولویت برنامههای معاونت درمان، بهداشت، غذا و دارو و سایر معاونتهای مرتبط قرار گرفته و سیاست گذاریهای کلان در این حوزهها انجام شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در سال گذشته دو مرکز در قالب کلینیک سرپایی جهت ارائه خدمات مراقبت تسکینی کودکان در تهران و رشت افتتاح شده است.
عبادی با بیان اینکه در آموزشها نیز باید دقت شود تا دانش مردم در این زمینه بیشتر شده و نسبت به ضرورت دریافت این مراقبت به عنوان یکی از حقوق خود، آگاهی کاملی داشته باشند، اظهار داشت: نزدیک کردن صنعت و حاکمیت برای منافع مراقبت تسکینی یک ضرورت است که باید به این موضوع توجه جدی شود.
در این جلسه، شادرخ سیروس نماینده دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران، گفت: سازمان جهانی بهداشت آمادگی دارد تا برای بهتر اجرا شدن خدمات مراقبت تسکینی، از برنامههای وزارت بهداشت حمایت کند.
وی با تشکر از معاونت پرستاری وزارت بهداشت در اجرای این برنامه اظهار داشت: مراقبت تسکینی از ارکان پوشش همگانی سلامت است که با هدف اطمینان از کیفیت مناسب خدمات برای تعداد جمعیت تحت پوشش و حفاظت مالی مردم در سطوح مختلف خدمات سلامت قابل ارائه است.
سیروس بیان داشت: ۱۹۴ کشور اجرای برنامه مراقبت تسکینی را تصویب کرده اند و سازمان جهانی بهداشت ادغام مراقبت تسکینی در نظام سلامت و اجرای این برنامه را به عنوان یکی از برنامههای استراتژیک خود در نظر گرفته است.
در این مراسم، ۲۳ نفر از پزشکان و پرستاران، گواهینامه پایان دوره فلوشیپ مراقبت تسکینی را دریافت کردند.
نظر شما