به گزارش خبرنگار مهر، نشست هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینماشهر به مناسبت افتتاحیه زیرساختهای نوین سینمای ایران صبح امروز ۲۴ مهر در محل این موسسه برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرزاخانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آتیلا پسیانی و داریوش مهرجویی، گفت: جا دارد به جامعه هنری و سینمایی کشور به واسطه اتفاق تاسفبرانگیز برای آقای مهرجویی تسلیت بگویم. امیدوارم مسببان این امر زودتر شناسایی و انگیزه عجیب و غریب آنها مشخص شود. آرزوی شادی روح مهرجویی، همسرش و آتیلا پسیانی را دارم.
وی ادامه داد: در این ایام اتفاقات عجیب و غریبی رخ میدهد. هر کس با هر فکر و آیین نمیتواند اتفاقات تاسفبرانگیز غزه را نادیده بگیرد. هر روز با اخبار کشتار مردم مظلوم غزه، این حملات عجیب و غریب و قطع آب و برق و غذای آنها روبهرو هستیم، آنجا حتی رسانهها اجازه فعالیت ندارند و اخباری که به ما میرسد گوشه کوچکی از آنچه را که رخ میدهد، نشان میدهد. امیدوارم شر اسراییل غاصب کنده شود.
وی در ادامه بیان کرد: ما ۲۲ ماه است در مجموعه سینماشهر خدمت میکنیم. در ابتدا باید بگویم آرم موسسه سینماشهر ۲۰ سال پیش طراحی شده بود و با گرافیک روز فاصله داشت، لذا آن را بازنگری کردیم و این آرم توسط آقای روحالامین طراحی شد. موسسه سینماشهر بازوی فنی سازمان سینمایی است، غریب ۳ دهه است که فعالیت دارد، در توسعه سینمای کشور نقش بسزایی داشته است و در تمامی شهرهایی که سینما فعالیت دارد خدمات ارزندهای داده است.
اطلاعات فنی سینماها را در اختیار مخاطبان میگذاریم
وی مطرح کرد: مهمترین بحث ما ماهیت سینماها است. ما در شهرهای مختلف کشور سینماهایی داریم و در پنج استان سینماهای خوبی داریم. ما از طریق سایت جدیدی که داریم اطلاعات فنی سینما را در اختیار مخاطبان خواهیم گذاشت. ضمن اینکه در نظر داریم فروش روزانه سینماها اعلام شود. فضای خبری آن هم مختص سینماهای سراسر کشور خواهد بود.
میرزاخانی ادامه داد: آدرس این سایت «سینماشهر دات کام» است و اطلاعات این سایت حتماً مفید خواهد بود. ما در گام اول توانستیم مصوبهای بگیریم که آمفیتئاترهای استانها را به سالن سینما تبدیل کنیم. تلاش ما این است که دویست و اندی شهر فاقد سینما، در پایان دولت به واسطه تغییر کاربری این آمفیتئاترها صاحب سینما شوند. ۵۰ آمفیتئاتر در ۲۳ استان مختلف شناسایی شدند و همکاران ما بیش از ۱۵ شهر را تجهیز کردهاند.
وی اظهار کرد: ما تلاش کردیم موسسه سینماشهر از حالت ستادی به حالت صف تبدیل شود. با توجه به افزایش نرخ دلار و ارتباط مستقیم آن با سینما، این مقوله باعث شده بود قیمت سینما بالا برود به همین دلیل مدیریت توسعه را راهاندازی کردیم و توانستیم این فعالیت جدید را آغاز کنیم که افراد به صورت میدانی در استانها حاضر و سینماها را تجهیز کنند. ما کتابی بهعنوان «ره توشه» هم داریم که حاصل ۲۲ فعالیت ما در دولت جدید است. موسسه عملاً ۱۱ بند فعالیت را برای دوره جدید خود تعریف کرد که حمایت از اکران، توسعه سامانه بلیتفروشی، ساخت مجموعههای تفاهمی با استانها، باشگاه مشتریان و … از جمله آنها بوده است.
اتصال سینماهای کشور به یک شبکه تا ۲۰ روز آینده
میرزاخانی گفت: با برنامهریزی که انجام شد توانستیم در همه بخشها نتایجی داشته باشیم. در بخش زیرساخت ملی مهمترین فعالیت ما شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران بود، این شبکه تمامی سینماها را از طرق مختلف به هم وصل کرده و در قالب اینترانت است. ما بیش از ۱۵۰ سینما را به آن وصل کردهایم و در نظر داریم در ۲۰ روز آینده سینمای کل کشور به این شبکه متصل شوند. این موضوع فواید مختلفی دارد که اولین آن امنیت فیلمها است، با این دستفرمان میتوانیم بعد از تایید فیلم در شورای صنفی نمایش، فیلم را در اختیار سینماهای سراسر کشور بگذاریم و همزمان در سراسر کشور اکران شود. این یکی از آرزوهای سازمان سینمایی بود که به سرانجام رسید، روز چهارشنبه هم آیین افتتاحیه این سامانه با عنوان «شناسا» را خواهیم داشت. بحث دیگر مربوط به سرور است، ما در کشور یکیدو کمپانی واردکننده سرور داشتیم، سینماداران به هر حال دغدغههای مختلف داشتند ولی در عرصه ارایه فضا باید رقابتی باشد تا قیمتها به شکل عجیب و غریب بالا نرود. با برنامهریزی انجام شده، چند سرور دیگر وارد کشور شدند و تلاش داریم یک سرور داخلی را هم مورد استفاده قرار بدهیم.
مدیرعامل موسسه سینماشهر افزود: مسأله بعدی ما سینماکارت است که یکی از تدابیر حمایتی اکران است. همیشه در دوران مختلف برنامهریزی شده بود تا بتوانیم از پتانسیل پرسنل بازنشسته برای اکران بهره ببریم. مثلاً پیش از این با سینماها قرارداد بسته میشد و کارتی در اختیار آنها قرار میگرفت اما این موضوع مسایلی داشت ولی الان این مسأله از طریق مجموعه آیتیکت انجام میشود و مثل کد تخفیف اسنپ است، یعنی شما در هر جای کشور به هر سینما برای هر فیلمی میتوانید مراجعه کنید. پس اگر این مصوبه تایید شود ۱۰ میلیون خانواده بازنشسته و کارمندان دولت از این موضوع بهره میبرند. تلاش ما این است که در مورد مسایل فنی آموزش از راه دور داشته باشیم یعنی شهرهایی که در دوردست هستند و صاحبان سینماهایشان امکان سرزدن به دفاتر پشتیبانی ندارند برای هر کار کوچکی سینما را تعطیل نکنند. یک بخش دیگر ارایه تجهیزات روز سینمای جهان است، خرید تجهیزات سینمایی به واسطه اینکه تحریم هستیم و شرکتهای بزرگ در اینجا فعالیت ندارند قیمتهای چندبرابری دارند لذا ارایه قیمتهای جهانی و ارایه اطلاعات فنی درباره سالنهای در شرف ساخت و توسعه از برنامههای ما است.
وی یادآور شد: سمفا در حال ۹۸ راهاندازی شد. در این بازه ۲۰ ایراد از آن رفع شده، تلاش ما بر این است که حق تهیهکننده از طریق این سامانه واصل شود. بعد از سمفا هم آیتیکت راهاندازی شد. ما حتی به اسنپ هم امکان فروش بلیت سینما را دادهایم با توجه به اینکه تعداد نصبکنندگان این پلتفرمها زیاد است مخاطب خاموش میتواند ترغیب شود و از همین سامانهها بلیت تهیه کند.
میرزاخانی عنوان کرد: ما بحث گیشه سیار را هم داریم که امکان تبلیغات و خرید دارند. الان شما تمامی سانسهای سینماها را میتوانید از طریق آن ببینید، حسن این کار این است که میتوانید از پتانسیل آن در مراکز پر تردد مثل مترو، بازارها و … استفاده کنید و بلیت بخرید. تلاش ما این است که این گیشه در جاهای مختلف قرار بگیرد. بعد از اکران هر فیلمی بخشی از فروش متعلق به سینماداران و بخشی متعلق به تهیهکنندگان بوده اما هر بار این روند مناقشاتی داشته است، در شورای راهبردی ابلاغیه به سینماشهر داده شد تا این مسأله را حل کنیم. ما توانستیم از طریق بانکهای عامل این موضوع را رفع کنیم یعنی به محض خرید هر بلیتی سهم سینمادار و تهیهکننده جدا میشود.
افزایش پنج برابری درآمد سینماها با تبلیغات
مدیر سینماشهر توضیح داد: بحث دیگر ما بحث لابراتوارها هستند، این مراکز مسایل فنی را انجام میدهند و خیلیها آنها را نمیشناسند. طی برنامهریزیای که شد برای تمامی لابراتوارها هزینههای دیسیپی فیلمها تقبل میشود. الان ما بیش از ۷۰۰ پرده سینمایی داریم که در مجموع ۵۰ پرده امکان پخش تبلیغ کالاهای مختلف را دارند. ۹۰ درصد سینماها از این امکان بیبهره هستند، کاری که ما کردیم این بود که امکان نمایش کل تبلیغات را در سامانه نمایشی سینماهای سراسر کشور ایجاد کردیم یعنی وارد مذاکره با برندهای مختلف میشویم و امکان تبلیغات را در تمامی سینماها ایجاد میکنیم، از این موضوع برندها استقبال میکنند. از این منظر سینماها صاحب تبلیغ میشوند و برندهای مختلف قبل از نمایش فیلم تبلیغ میشوند و این روند درآمد سینماها را پنج برابر بالا میبرد. الان ماهانه سینماها ۳۰۰ میلیون عایدی دارند و با این روش درآمد آنها خیلی بالاتر میرود، این موضوع بخش زیادی از هزینه جاری سینماها مثل هزینه پرسنل، آب، برق و… را رفع میکند.
وی تاکید کرد: اگر فروش سال ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ را مقایسه کنیم میبینیم پنج استان بیشترین فروش را دارند و پنج استان بعدی هشت درصد فروش را به خود اختصاص میدهند. الان با توسعه سینماها این موضوع میتواند بهتر باشد. سال ۱۴۰۲ تهران نزدیک ۸۰ درصد فروش به همان پنج استان اول تعلق داشت. ضریب اشغال ما هم در برخی استانها بالا رفته است.
وی گفت: ما سالانه چهار پنج فیلم داریم که پول تولید را درآوردهاند و معادل ۸۰ درصد فیلمها زیانده هستند.
میرزاخانی اظهار کرد: تعداد سالنهای ما در کشور ۷۰۰ پرده و تعداد سینماهای ما ۲۳۰ عدد است.
مدیرعامل موسسه سینماشهر گفت: بحث معافیت مالیاتی سینماها خیلی وقت است که برداشته شده است. ما باید از مالها تشکر کنیم چون خیلی بیشتر از آنچه که سینماها عایدی دارند، میتوانند سود کنند، ما باید ممنوندار هر کسی باشیم که حتی یک صندلی به سینمای ایران اضافه میکند چون سرمایهاش را به هر کجا ببرد بیشتر سود میکند. ما اعلام کردهایم که اگر کسی سینمایی دارد و از نظر ابنیهای بلااستفاده است اگر بخواهد آن را بسازد ما از او حمایت میکنیم به شرط آنکه فضای فرهنگی ما را تامین کند یعنی میتواند آن را تبدیل به پاساژ کند اما یک طبقه آن باید سینما باشد.
نظر شما