۲۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۲

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان:

شهرک بازیافت در اصفهان احداث می‌شود

شهرک بازیافت در اصفهان احداث می‌شود

اصفهان- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از احداث شهرک بازیافت در این کلانشهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا ساکتی عصر دوشنبه در نشست خبری که با محوریت سامانه اِصپاک و الگوی جدید جمع آوری پسماند خشک برگزار شد، با بیان اینکه ساماندهی انبارهای غیرمجاز جمع آوری پسماند خشک و حذف معضل زباله‌گردی در شهر اصفهان آغاز شده است، اظهار داشت: در همین راستا ساخت شهرک بازیافت در زمینی با مساحت ۲۰۰ هکتار در انتهای کارخانه پسماند تر اصفهان در جاده گردنه زینل- باغ رضوان در دستور کار قرار گرفت که نیاز اعتباری برای محصور کردن آن بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان بوده و مجوزات آن از اداره کل حفاظت محیط زیست استان اخذ شده است.

وی با بیان اینکه مناقصه اولیه این پروژه طی ۲۰ روز آینده برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: با احداث شهرک بازیافت، انبارهای غیر مجاز در سطح شهر جمع آوری خواهند شد و بصورت یک چرخه از صفر تا صد جمع آوری و بازیافت پسماند خشک تحت نظارت شهرداری خواهد بود.

حذف بوی نامطبوع کارخانه کمپوست به روش هاضم

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه این پروژه در چند مرحله احداث خواهد شد، انتشار بوی نامطبوع از کارخانه کمپوست را از دغدغه‌های شهرداری اصفهان دانست و گفت: روزانه ۶۰۰ تُن مواد آلی پردازش می‌شود و در سایت‌ها قرار می‌گیرد که بصورت هوازی تخمیر و به کود کمپوست تبدیل می‌شود و همین فرآیند سبب ایجاد بوی نامطبوع در اطراف کارخانه شده است.

ساکتی خاطرنشان کرد: برای حذف بوی نامطبوع، روش هاضم بی هوازی را در دستور کار داریم و به دانش فنی آن دست یافتیم.

وی اضافه کرد: قرار داد طراحی ساخت هاضم بی هوازی با ظرفیت پنج تن را با شرکتی دانش بنیان منعقد کردیم که مناقصه آن دی ماه برگزار خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: با پیمانکار بخش خصوصی برای حذف بوی سایت کمپوست در بازه یک ماهه تفاهم نامه‌ای منعقد شده که اگر این اتفاق رقم بخورد بوی نامطبوع حذف سایت حذف خواهد شد ضمن اینکه دغدغه دیگر این سازمان تولید کود کمپوست بدون بو است تا در زمان استفاده برای فضای سبز شهر، بوی نامطبوع منتشر نشود.

طرح تصفیه شیرابه آبان ماه بهره برداری می‌شود

ساکتی درخصوص طرح‌های دانش بنیان سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان، گفت: تا پایان آبان ماه امسال بهره برداری از تصفیه ۲۰ مترمکعب شیرابه را خواهیم داشت که این طرح با همکاری مجموعه‌های دانش بنیان ساخته شده است.

وی، زباله گردی و تفکیک نشدن پسماند تر و خشک را از چالش‌های همه شهرهای کشور دانست و ابراز داشت: بی تردید در مسیر توسعه پایدار راه نرفته بسیاری وجود دارد و با نقطه اعلا فاصله داریم اما اصفهان در حوزه مدیریت پسماند پیش رو بوده و سعی کرده اتفاقات اجرایی جدیدی را رقم بزند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه سامانه اِصپاک با هدف جمع آوری مکانیزه و هوشمند پسماندهای خشک شهروندان اصفهانی راه اندازی شده و از طریق درگاه isfpak.com قابل دسترسی و دانلود است، اظهار داشت: شهروندان می‌توانند از طریق این سامانه برای جمع آوری پسماند خشک روزانه سفارش دهند و بازه زمانی خود را انتخاب کنند.

ساکتی با اشاره به اینکه شماره ۱۸۰۰ پشتیبانی این سامانه برای پاسخگویی به شهروندان است، گفت: اصپاک همه شهر اصفهان را پوشش می‌دهد ضمن اینکه سیستم قبلی جمع آوری پسماند خشک که یک روز در هفته انجام می‌شد با فعالیت ۵۴ دستگاه خودرو به قوت خود باقی است.

وی با بیان اینکه ۷۲ ایستگاه‌های دریافت پسماند خشک نیز کماکان فعال خواهند بود، گفت: با راه اندازی اصپاک شهروندان برای تحویل پسماندهای خشک گزینه‌های انتخابی متعدد دارند.

جزئیات بیشتری از سامانه اِصپاک

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از هدایای سامانه اصپاک در ازای تحویل پسماند خشک بیمه آتش سوزی است به این صورت که شهروندان با ثبت ۲۵ کیلو پسماند خشک در سال ۵۰ امتیاز دریافت و برای یک سال مشمول بیمه آتش‌سوزی تا سقف یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می‌شوند.

ساکتی افزود: طی دو روز اخیر بیمه حوادث نیز به اصپاک اضافه شده که در قبال تحویل ۲۰ کیلوگرم مواد بازیافت تا سقف سه میلیون تومان بیمه درمانی و ۳۰ میلیون برای موارد فوتی است.

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان روزانه بین ۹۰۰ تا یکهزار تُن پسماند تر و حدود ۷۵ تُن پسماند خشک از شهر اصفهان جمع آوری می‌شود که این سازمان با اجرای طرح اصپاک در نظر دارد جمع آوری پسماندهای خشک را ۲۰ درصد افزایش دهد.

وی با بیان اینکه پس از یک سال و نیم مذاکرات فنی و اقتصادی و مالی که با پیمانکار داشتیم قرارداد بازیافت ۱۸۰۰ تن نخاله ساختمانی منعقد شد، ابراز داشت: روزانه سه هزار تن نخاله ساختمانی در گردنه زینل تخلیه و دفن می‌شود که با این روش ۱۸۰۰ تن نخاله به چرخه بازیافت بازمی گردد.

کد خبر 5913335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha