به گزارش خبرنگار مهر، منصور رستم نژاد صبح پنجشنبه در همایش خوراک دام در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶ کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت اسمی ۳۴۴ هزار و ۱۰۰ تن مشغول فعالیت در کشور هستند.
وی خاطرنشان کرد: استان اردبیل جز قطبهای مهم دامپروری کشور محسوب میشود و با داشتن امکانات بالقوه مراتع سرسبز، دشتهای حاصلخیز و تولید و تأمین علوفه میتواند در بخش تولید گوشت قرمز و سایر فرآوردههای دامی نقش مؤثری در اقتصاد و دامپروری کشور داشته باشد.
جانشین معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه در بخش تولیدات دامی حدود ۷۰ درصد هزینههای دامپروری مربوط به بخش تغذیه دام است، گفت: با کاهش هزینهها با استفاده از جیره بندیهای متعادل و استفاده از کنسانتره دامی میتوانیم وضعیت دامپروری را بهبود بخشیم.
رستم نژاد بیان کرد: خوشبختانه این کار در حال تحقق بوده و اجرای دوره آموزشی حاضر با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی و اتحادیه دامداران و سازمان تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک استان اردبیل آموزشهای تخصصی در خصوص استفاده بروز از آخرین یافتههای تحقیقاتی در خصوص به کارگیری مؤثر و تکمیلی در ارتباط با تغذیه بهینه دامها به طور مرتب و منظم در سراسر استان در بین دامداران در حال برگزاری است.
وی افزود: با شروع فرآیند توزیع سیستمی نهادههای دامی از طریق سامانه «بازارگاه» و در راستای نیل به اهداف بهره وری و استفاده حداکثری از ظرفیت تولید کارخانجات خوراک دام و طیور استان نیازهای غذایی دامهای سبک و سنگین توسط تعاونیها و عاملین توزیع در دسترس دامداران منطقه قرار گرفته است.
جانشین معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: هدف از اجرای چرخه بهره وری دستیابی به سهم بهره وری در رشد اقتصادی است که با توجه به پدیده دائمی خشکی و خشکسالیهای اخیر کاهش شدید منابع آبی و همچنین وابستگی به تأمین جو، ذرت و کنجاله سویا در حال حاضر سه چالش اساسی وجود دارد که ارائه راهکارها و برنامههای عملیاتی در حال تدوین است.
رستم نژاد اظهار کرد: استفاده حداکثری از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی در تغذیه دام، استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شورپسند در تغذیه دام و همچنین استفاده از سایر منابع پروتئینی به منظور جایگزینی با کنجاله سویا در تغذیه طیور از جمله این چالش هاست که جهاد کشاورزی اردبیل برای تمام این چالشها برنامه ریزی های مدونی در دست تهیه دارد.
نظر شما