عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار مهر و در خصوص اعلام جدول اختلال احتمالی اینترنت به دلیل بروز رسانی زیرساختهای ارتباطی و تداوم گلایههای مردم از سرعت اینترنت گفت: آنچه که به عنوان جدول اعلام اختلالها در اینترنت مطرح شده است، اشتباه است زیرا آنها اختلال نیستند بلکه اعلام توسعه اینترنت در شهرها است که از ساعت ۱ تا ۳ که در نیمه شبها که مردم خواب هستند ممکن است اختلالاتی برای برخی از کاربرها به وجود آید.
وی در خصوص تداوم گلایههای مردم از سرعت اینترنت اظهار داشت: در خصوص تداوم گلایههای مردم از سرعت اینترنت در نقاط مختلف کشور تاکید کرد: اولویت ما و راهکار اساسی در حل مشکل اینترنت کشور اجرای پروژه فیبرنوری است که هم ارتباطات ثابت ما را گسترش، توسعه میدهد و هم ما را با افزایش سرعت مواجه میکند و هم بار سنگینی را از روی شبکه تلفنهای همراه بر داشته و سرعت آنها را نیز افزایش میدهد.
حدود ۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفتهاست
زارع پور ادامه داد: هم اکنون به تدریج شهر به شهر در حال امضای تفاهمنامه توسعه و اجرای پروژههای فیبرنوری و افتتاح آنها هستیم. به گونهای که در حال حاضر حدود ۴ میلیون خانوار در سطح کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفتهاند و حتی مردم میتوانند با حضور در سایت «iranfttx.ir»، شهرها و محلههای خود را که تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتهاند را جستو جو و بررسی کنند و چنانچه در آن محلهها شامل توسعه شبکه فیبر نوری شده باشد، میتوانند بلافاصله درخواست اینترنت ثابت را داشته باشند که ظرف یک ماه برای آنها فراهم میشود. اگر هم محلهها و شهرهای آنها تحت پوشش نباشد در آن سایت به آنها گفته میشود که در دو سال آینده چه زمانی تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
پروژه فیبر نوری فنآوری آینده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح اهمیت توسعه پروژه شبکه فیبر نوری در کشور گفت: توسعه پروژههای فیبر نوری بسیار اهمیت دارد، به گونهای که باید در خیابانها و کوچههای بیش از هزار و چهارصد و چهل شهر عملیات حفاری و کابل گذاری صورت گیرد و فیبر نوری در آنجا کشیده شود.
زارع پور تصریح کرد: باید گفت که فیبرنوری فنآوری آینده است و مشکلات اینترنت ما را برای نیم قرن آینده به صورت ریشهای حل خواهد کرد و با توسعه زیرساخت آن میتوانیم سرعتها را چند هزار برابر افزایش دهیم.
کاهش ۳۰ درصدی زمان تأخیر در شبکه
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ایجاد کارگروه رئیس جمهور برای حل مشکل اینترنت تشریح کرد: کمیتهای برای بررسی اینترنت در شورای عالی فضای مجازی تشکیل و جلسات متعددی برگزار و دلایلی استخراج شد که برخی از دلایل تاریخی است زیرا در گذشته سرمایهگذاری لازم برای برخی از زیر ساختهای شبکه در انجام نشده است. از طرفی در کمیته راهکارهای کوتاه مدت پیشنهاد شد و ما اعمال کردیم و الان دو ماهی است که زمان تأخیر در شبکه ۳۰ درصد کاهش یافته است. این مسیر جاری است و هر روز برای ارتقا کیفیت شبکه در تلاش هستیم؛ ضمن آنکه برخلاف برخی گفتهها اصلاً موضوع مهلت دو ماهه در میان نبوده است.
نظر شما