۳۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۱۷

سیاوش چراغی‌پور در گفت‌وگو با مهر:

ایفای نقش یک بدمن در «لاری»/ تجربه‌ام را از جوان‌ها دریغ نمی‌کنم

ایفای نقش یک بدمن در «لاری»/ تجربه‌ام را از جوان‌ها دریغ نمی‌کنم

سیاوش چراغی‌پور درباره سینمای کوتاه و حمایت از جوانان فیلمساز و همچنین حضورش در فیلم کوتاه «لاری» توضیحاتی ارائه کرد.

سیاوش چراغی‌پور بازیگر فیلم کوتاه «لاری» که در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در بخش اصلی رقابتی حضور دارد، درباره حضورش در این فیلم به خبرنگار مهر گفت: میثم مرادی کارگردان فیلم را از سال‌ها قبل و از دغدغه‌ها و حساسیت‌هایش در کار و اینکه سینما برایش مسأله‌ای جدی و مهم است و تفننی به ماجرا نگاه نمی‌کند، می شناختم. در فیلم اول میثم مرادی یعنی «شیوع» به عنوان مشاور کنارش بودم و از همان جا به ذکاوت و دغدغه‌اش پی بردم. وقتی هم فیلم «لاری» را به من پیشنهاد داد و فیلمنامه را خواندم اولا تنم لرزید از اینکه هنوز در این دوره و عصر، چنین فاجعه‌ای (جنگ بین کودکان و نوجوانان) در حال رخ دادن است و واقعا این موضوع، موضوعی دلهره‌آور برای ما که دغدغه اجتماعی داریم، است و برایم حیرت‌انگیز بود.

این بازیگر باسابقه سینما و تئاتر بیان کرد: من وظیفه خودم می‌دانستم که در وهله اول به این فیلمنامه که یک آگاهی بخشی اجتماعی محسوب می‌شود، پاسخ بدهم و قبول کردم سهمی هرچند کوچک در فیلم «لاری» داشته باشم. امیدوارم توانسته باشم برای راهگشایی این معضل، تلاشی کرده باشم.

چراغی‌پور درباره ویژگی های فیلمنامه اظهار کرد: فیلمنامه برای من به عنوان یک اثر اجتماعی، جذاب بود و کاراکترها هم با هویت و با شناسنامه‌ بودند. ویژگی‌های فیلمنامه و کاراکترها با مدیوم فیلم کوتاه همخوانی داشت و قابل بررسی و تمرکز بود. همه این موارد سبب شد تا پیشنهاد حضور در این فیلم را قبول کنم.

ایفای نقش یک بدمن در «لاری»/ تجربه‌ام را از جوان‌ها دریغ نمی‌کنم

وی درباره نقش «نادر خروس» و شباهت آن به نقشی که در فیلم کوتاه «دم اژدها» ایفا کرده بود، توضیح داد: نقشی که در «لاری» دارم، بسیار چالش برانگیز و متفاوت است. البته شاید بتوان گفت شباهت‌هایی با نقشم در «دم اژدها» داشت، آن هم به لحاظ موضوع اجتماعی و بحث سواستفاده از نوجوانان که در آن فیلم مطرح می‌شد اما فیلمنامه‌ها کاملاً متفاوت هستند. کاراکتر «نادر خروس» بسیار منفی و بَدمَن فیلم است و چون بعد از چند سال از نقش منفی‌ام در «دم اژدها» می‌گذشت، سعی کردم به شیوه دیگری آن را ایفا کنم و خلق دیگری داشته باشم. این مهم به دلیل جذابیت‌های فیلمنامه «لاری» و تلاشی که همراه با میثم مرادی در ساخت و پرداخت آن داشتیم، اتفاق افتاد. امیدوارم به آن شخصیتی که مدنظر بود، رسیده باشم و نتیجه‌اش هم مورد تأیید مخاطبان جشنواره باشد.

این بازیگر سینما و تئاتر درباره همکاری با جوانان فیلمساز سینمای کوتاه نیز گفت: نسل جوان امروز به نظرم، نسل پیشرویی هستند. آینده در دستان آنهاست و به سرعت و با آگاهی و هوشمندی و شور فراوان برای درست کردن آینده بهتر می‌تازند و باید نسل ما جا را برای آنها خالی کند. نسل جوان به مدرنیته و ایده‌آل‌های جهانی آگاهی دارند و آرزوهایشان با ما خیلی متفاوت است. تلاش این جوانان در عرصه هنر تماشایی است به ویژه در هنر سینما نیز شاهد اتفاقات خوبی از سوی جوانان هستیم. ضمن اینکه باید نگاهی به گذشته داشته باشیم تا چراغ راه آینده‌مان باشد و با حرمت به گذشتگان آینده را بسازیم.

بازیگر فیلم «جهان با من برقص» ادامه داد: در واقع اگر پیشکسوتان سینما، نهال سینما را نکاشته بودند طبیعتاً این جوانان نمی‌توانستند از میوه آن استفاده کنند. بنابراین حرمت‌ها باید سر جای خودش باشد اما نسل جوان، نسلی است که آینده هنر و سینما در دستان آنهاست و من با اعتقاد قلبی به این باور، سعی کردم در کنار این بچه‌ها باشم چون این موضوع برایم مهم است. در عین اینکه در کنار این بچه‌ها، احساس نشاط دارم و از اتفاقات و پیشرفت‌ها نیز جا نمی‌مانم.

به اعتقاد وی، جوانان نباید به دلیل نبود حمایت از ساخت فیلم‌های خوب باز بمانند.

وی در این رابطه عنوان کرد: حتی سراغ دارم چه توانایی‌هایی به دلیل نبود بودجه و هزینه‌های سرسام آور ساخت فیلم، هدر می‌رود. به همین دلیل به سهم خودم حمایتی اندک از جوانان دارم و هم تجربه‌ام را در اختیارشان قرار می‌دهم و حتی حضورم را نیز اگر مؤثر باشد، دریغ نمی‌کنم. در عین اینکه در حال فعالیت‌های خودم در سینمای بلند و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، در کنار این بچه‌ها نیز هستم و همکاری می‌کنم.

چراغی‌پور در پاسخ به اینکه همراهی با جوانان فیلمساز را تا چه زمانی ادامه می‌دهد، گفت: من تا زمانی که در این حرفه هستم با فیلمسازان جوان همکاری دارم چراکه بازیگر بازنشستگی ندارد و من نیز تا زمانی که امکان حضور داشته باشم، قطعاً حضورم را از جوانان دریغ نمی‌کنم.

فیلم کوتاه «لاری» به کارگردانی میثم مرادی که اولین حضور بین‌المللی خود را در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران تجربه می‌کند، امروز یکشنبه ۳۰ مهر، ساعت ۱۶ در سانس ۲ سالن یک اکران می‌شود.

کد خبر 5918310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha