به گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول کشور با حضور اعضای حقیقی و حقوقی شورا، در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
در این جلسه، ۷۴ پرونده در قالب آثار تاریخی منقول از سوی ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری تهران، قم، فارس و خوزستان در شورای ملی ثبت ارائه شد و در پایان بررسی پروندهها، ۶۸ اثر واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی و ۳ اثر واجد ثبت در فهرست آثار باارزش تاریخی (فهارس ذیربط آثار ملی) شناخته شدند.
در جلسه مشورتی شورای ثبت ملی منقول نیز ارزشگذاری دو اثر بر اساس معیارهای ثبت، فاقد ارزش قرارگیری در فهرست آثار ملی و فهرستهای ذیربط تشخیص داده شد و یک اثر هم به دلیل تکمیل مطالعات پژوهشی و تدقیق معیارها و مستندات ارائه شده از دستور جلسه خارج شد تا پس از تکمیل مطالعات، مجدداً به شورا ارائه شود.
از ۷۴ اثر ارائه شده به شورا، ۵۷ اثر از مجموعههای نفیس تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ۱۷ اثر متعلق به بخش خصوصی و دیگر نهادهای دولتی بود، که در این میان میتوان به آثار شاخصی همچون ۸ کتاب قرآن خطی نفیس متعلق به سازمان حج و زیارت و آستان مقدس شاهچراغ (ع)، مجموعه لوازم شخصی برجای مانده از سیدجمالالدین اسدآبادی متعلق به موزه مجلس شورای اسلامی، ۱۱ تخته فرش نفیس تاریخی متعلق به موزه فرش، ۲ اثر شامل مجموعه آثار با عنوان شیشههای لولهای متعلق به معبد چغازنبیل با قدمت ایلامی میانه، ۱۳ تابلو تاریخی با تکنیک رنگ روغن و تعدادی از لوازم و ابزارآلات تاریخی علمی و اشیا موزهای و مجسمههای نفیس هنری اشاره کرد.
آثار فرهنگی ارائه شده به شورای ثبت آثار ملی منقول، دارای قدمتی از هزارههای پیش از میلاد تا دوره اسلامی و معاصر را شامل میشدند که مهر تأییدی بر غنای فرهنگی ایران و جایگاه هنر در کشورمان است.
الواح ثبتی آثار تأیید شده از سوی شورای ملی ثبت آثار منقول، صادر و پس از تکمیل تشریفات قانونی به متولیان حفاظت از اثر، ابلاغ و تحت حفاظت قانونی دولت جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرند.
نظر شما