۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۱:۲۶

تهدید تغییر اراضی به باغ گیاه‌شناسی رسید

تهدید تغییر اراضی به باغ گیاه‌شناسی رسید

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در نامه‌ای به سران سه قوه خواستار جلوگیری از تخریب باغ ملی گیاه‌شناسی ایران به دنبال صدور مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۸ طبقه با ساخت بیش از ۵۶۰۰ واحد مسکونی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هنوز قانون جهش مسکن با تغییر کاربری اراضی کشاورزی ابلاغ نشده تهدید و تغییر اراضی آغاز شده است. ماده ۵۰ فصل مسکن لایحه هفتم توسعه اجازه داده «وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن مکلف است به منظور زمینه سازی و تسهیل دسترسی به مسکن مناسب به ویژه برای افراد فاقد مسکن و در راستای ارتقای کمی و کیفی سکونت از طریق توافق با مالکین اراضی غیردولتی فاقد کاربری مسکونی با رعایت ماده (۸) قانون جهش تولید مسکن نسبت به تأمین زمین برای اجرای طرح‌های حمایتی ساخت مسکن و یا احداث شهرک‌های مسکونی توسط بخش خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی با اولویت تعاونی‌های مردمی و با رعایت ضوابط وزارت راه و شهرسازی اعم از رعایت سرانه‌های شهری و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز و همچنین سایر قوانین و مقررات اقدام نماید.»

به این ترتیب اراضی ۳ و ۴ کشاورزی کاملاً قانونی تغییر کاربری داشته و برای نهضت مسکن سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این در حالی است که عضو مؤسسه خاک و آب می‌گوید، زمین‌های درجه ۱ تا ۴ اراضی کشاورزی شناخته شده هستند. ایران ۱۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت دارد که بیش از ۷۰ درصد آن اراضی ۳ و ۴ به شمار می‌رود.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، علی علیزاده علی‌آبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در نامه‌ای به سران سه قوه خواستار جلوگیری از تخریب باغ ملی گیاه‌شناسی ایران به دنبال صدور مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۸ طبقه با ساخت بیش از ۵۶۰۰ واحد مسکونی در جوار ضلع شمالی این باغ از سوی شهرداری شد.

وی صدور این مجوز را تیر خلاصی به باغ ملی، به‌عنوان میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی کشور عنوان کرد و گفت: باغ ملی گیاه‌شناسی ایران در حالی از سوی ۲۲ برج در آستانه ساخت تهدید می‌شود که طبق قانون تنها می‌توان با فاصله‌ای مشخص و دور، پروانه ساخت ساختمان‌هایی را داد که در نهایت سه طبقه داشته باشند.

به گفته علیزاده، جهاد کشاورزی حاضر به دادن زمین معوض به بنیاد تعاون ارتش برای ساخت این برج‌ها شده است اما به رغم قوانین مشخص، ممنوع بودن ساخت و سازها که خارج از توان اکولوژیک پایتخت است، این پیشنهاد از سوی بنیاد تعاون ارتش پذیرفته نشده است.

علیزاده می‌گوید، امروز برای حفاظت از تنوع زیستی کشور چشم امید به دیوان عدالت اداری بسته‌ایم. تاکنون مخالفت مقامات عالی‌رتبه کشور با ساخت این برج‌ها و دستور معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر توقف ساخت و سازها تا تصمیم‌گیری نهایی هنوز نتوانسته است سایه سنگین این ساخت و سازها را از روی باغ بردارد.

کد خبر 5920389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
      1 0
      والا یک جاهایی میرن برج میسازن مجوز میدن که فکر نمی کنند اگر روزی این برج ساختمان در جنگل آتش بگیره برای جنگل ها هم تحدیده حتی هیچ خودروی آتش نشانی برای خاموش کردن مهار آتش در آن نزدیکی وجود ندارد . از طرفی می بینیم طرف مجوز داده آن هم در نقطه پرگسل زلزله خیز یعنی چطور امنیت رو در نظر نمی گیرند !!
    • حسین IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
      0 0
      سوار از پیاده خبر نداره وضعیت این بابا است کمبود مسکن بیداد میکنه به علت ناکارآمدی آخوندی ودولت قبلی واین هم یه لوس بازی دیگه هست باغ در جنوب اتوبان واقع شده و این آپارتمان ها در ضلع شمالی اگه روز اول که این باغ را احداث کردن اعلام میکردن اطراف باید جهنم دره باشه هیچکی رضایت به احداث باغ نمی داد