۴ آبان ۱۴۰۲، ۲:۱۵

ورودامیرعبداللهیان به نیویورک برای رایزنی و نشست سازمان ملل

ورودامیرعبداللهیان به نیویورک برای رایزنی و نشست سازمان ملل

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی افزایش درگیری‌ها میان فلسطین و اسرائیل و احتمال تشدید این بحران منطقه ای، به منظور رایزنی های بین المللی وارد نیویورک شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم شامگاه چهارشنبه به وقت محلی به منظور شرکت در اجلاس فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص فلسطین در ادامه رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد و مورد استقبال امیرسعید ایروانی سفیر و دیپلمات‌های ایران در سازمان ملل قرار گرفت.

وی پس از ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: شرایط منطقه غرب آسیا با توجه به قتل عام و نسل کشی که درباره مردم غیر نظامی غزه در جریان است و حمایت‌هایی که آمریکا و تعداد معدودی از کشورهای اروپایی بطور کورکورانه اما تمام عیار از رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند، به نقطه نگران کننده ای برای همه کشورهای منطقه رسیده و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرف‌ها وجود دارد.

وزیر امور خارجه افزود: سه شنبه این هفته نشست شورای امنیت به موضوع فلسطین پرداخت و وزیر امور خارجه برزیل دعوتی به عمل آورده بود که در این نشست حضور پیدا کنم، اما به دلیل اینکه روز سه شنبه تا دیروقت نشست ۳+۳ قفقاز جنوبی را در تهران داشتیم، امکان اینکه به موقع برسیم، فراهم نبود.

وی ادامه داد: در نتیجه روز پنچ شنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل مواضع جمهوری اسلامی ایران را در موضوع تحولات منطقه بیان خواهیم کرد و در عین حال فرصتی است که با آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل از نزدیک درباره این تحولات رایزنی داشته باشیم و همچنین در مدت کوتاه حضورم در نیویورک چند برنامه دیگر تدارک دیده شده است که دنبال خواهم کرد.

وزیر امور خارجه درباره وتوی قطعنامه آمریکا و رأی نیاوردن قطعنامه روسیه نیز گفت: در مورد قطعنامه‌های پیشنهادی درباره مساله فلسطین، هم روسیه، هم آمریکا و هم برزیل پیش نویس هایی ارائه دادند. پیش نویس قطعنامه‌های پیشنهادی آمریکا و روسیه در نهایت به تصویب نرسید یا رأی نیاورد یا وتو شد. اکنون متن پیشنهادی برزیل بعنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت در دستور کار قرار دارد.

وی تاکید کرد: نکته مهم این است در موضوع متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا، نمایندگی ما در نیویورک به جهت اینکه اهداف مد نظر ما که تأمین کننده ثبات و امنیت و آرامش در منطقه بود، در این قطعنامه دیده نشده بود، بسیار فعالانه عمل کرد. تحرک نمایندگی ایران در سازمان ملل در مجموع کمک کرد، قطعنامه آمریکا با وتوی چین و روسیه همراه شود.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در تهران هم، دو شب پیش با آقای لاوروف در این زمینه رایزنی به عمل آمده بود. با چین هم مشورت‌هایی صورت گرفته بود اما همکاران من و سفیر محترم در نیویورک تلاش زیادی کردند که این قطعنامه با آن محتوای یکجانبه به نتیجه نرسد.

وی تاکید کرد: آنچه برای ما مهم است، توقف فوری جنایات جنگی و نسل کشی علیه مردم غیرنظامی در غزه و کرانه باختری، ارسال فوری و گسترده کمک‌های انساندوستانه و مقابله با کوچاندن اجباری ساکنان غزه است که در دستور کار هر قطعنامه‌ای می‌تواند قرار گیرد.

وزیر امور خارجه بار دیگر تصریح کرد: ما با صدای بلند همواره اعلام کرده ایم که حماس یک جنبش آزادیبخش فلسطینی است که در مقابل پدیده شوم اشغالگری عمل کرده است و این هم بر اساس حقوق بین الملل به هر جریان آزادیبخشی داده می‌شود که کشورش یا بخشی از سرزمینش مورد اشغال قرار می‌گیرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: لذا آنچه مربوط به اقدام گروههای مقاومت و گروههای فلسطینی آزادیبخش در مقابله با اشغالگری است، کاملاً ریشه در حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل دارد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بیشتر از یک ماه پیش به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، سفری هفت روزه به نیویورک و حدود ۴۳ برنامه داشت که ۳۴ مورد آن دیدار با همتایان و برخی مقامات از جمله دیدار با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود که در این دیدارها، درباره برخی از چالش‌های موجود جهانی و منطقه‌ای گفت‌وگو کرد.

عملیات طوفان الاقصی از سوی گروه‌های مقاومت فلسطین وارد بیستمین روز خود شده و رژیم اسرائیل در پی تلافی این حملات غافلگیر کننده، بمباران نوار غزه را آغاز کرده و گردان‌های القسام نیز در پاسخ، تل آویو را موشک باران کردند.

دفتر اطلاع رسانی حماس در نوار غزه اعلام کرده است از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ماه) گذشته، بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به طور میانگین در هر کیلومتر از خاک غزه ۳۳ تن مواد منفجره بر سر مردم غزه ریخته‌اند.

در پاسخ به بمباران‌های بی وقفه غزه از سوی بمب افکن‌های رژیم اسرائیل با بمب‌ها و تسلیحاتی غربی به ویژه آمریکا، گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه نیز به سراغ پایگاه‌های آمریکایی در این دو کشور رفته اند و به بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پایگاه‌های آمریکایی‌ها، ۱۲ بار در عراق و سوریه میزبان ده‌ها راکت مقاومت بوده است.

حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب در نامه‌ای به «ولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، تاکید کرد از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل انتظار دارد برای توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی اقدام کرده و حاکمان این رژیم را به دلیل جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی پاسخگو نمایند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نامه با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین در نوار غزه برای دومین هفته متوالی که منجر به شهادت و جراحت هزاران غیر نظامی فلسطینی از جمله زنان و کودکان و تخریب ساختمان‌های مسکونی، تأسیسات غیر نظامی، زیر ساخت‌ها، بیمارستانها، مدارس، عبادتگاه‌ها و مراکز سازمان ملل متحد شده است، تاکید کرد، اظهارت مقامات رژیم اسرائیل همراه با حملات گسترده و سیستماتیک نیروهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه نشان می‌دهد که این یک کارزار برای نسل کشی مردم فلسطین است.

امیر عبداللهیان افزود: حملات رژیم صهیونیستی به شدتی رسیده است که نشان می‌دهد هدف، کشتار جمعی مردم فلسطین در غزه است. در آخرین آمار، بر اساس گزارش صندوق کودکان سازمان ملل، تخمین زده می‌شود که بیش از ۷۰۰ کودک در غزه کشته و ۲۴۵۰ کودک دیگر از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر مجروح شده‌اند.

وزیر امور خارجه ایران در نامه خود به کمیسر عالی حقوق بشر تاکید کرد، کوچ اجباری مردم فلسطین توسط رژیم اسرائیل و ورود نیروهای این رژیم به غزه برای «پاکسازی قومی» در تضاد فاحش با حقوق بین‌الملل می‌باشد.فلسطینی‌ها در هیچ کجای غزه امنیت ندارند، زیرا رژیم اسرائیل «محاصره کامل» را بر این منطقه کوچک تحمیل کرده و آب، غذا، سوخت و برق را به طور غیر قانونی قطع کرده است.

کد خبر 5922135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • AE ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
      1 0
      مگر الان اوضاع تحت کنترل است؟ مردم غزه هر ثانیه مورد هجوم قرار می گیرند مگر بدتر از این وضعیت هم هست؟
    • علی اقا IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
      1 0
      یک عمر شعار مرگ بر اسرائیل میدادیم حالا بجای استفاده از فرصت پیش اومده به فکر سازش هستید؟!