علیرضا سمائی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سالجاری ۲۰ فرزند به خانوادهها سپرده شدهاند و در حدود ۳۰۰ خانواده متقاضی نیز درخواست خود را ثبت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان فرزند که در واقع درخواست و آمادگی خود را برای پذیرش اعلام میکنند، لازم است شرایط و توانمندی آنان جهت امر مهم فرزندپروری ارزیابی و تا حد ممکن احراز شود، افزود: متقاضیان سرپرستی باید طبق قوانین دارای شرایطی باشند که احراز برخی از آنان در مراحل مختلف به انجام میرسد.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان همدان ادامه داد: امروزه علاوه بر زوجهای فاقد فرزند، خانوادههای دارای فرزند، دختران مجرد و زنان فاقد شوهر چنانچه شرایط لازم را داشته باشند، میتوانند فرزندپذیر باشند.
سمائی ادامه داد: متقاضیان ابتدا باید به سامانه ملی فرزند خواندگی که توسط سازمان بهزیستی کشور طراحی و ایجاد شده مراجعه کنند، مراحل مختلف جهت بررسی صلاحیت متقاضیان به انجام میرسد، فرایندی که مبتنی بر قوانینی نظیر قانون حمایت از کودکان و نوجوان فاقد سرپرست مؤثر مصوب سال ۱۳۹۲ طراحی شده است.
وی در تشریح این موضوع گفت: در مراحل اولیه مدارک شناسایی و هویتی، مدارک و مستندات شغلی، مالی، مستندات تحصیلی و… بارگذاری و ارزیابی میشوند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان همدان با تاکید بر اینکه متقاضیان به مراجعی نظیر اداره تشخیص هویت، پزشکی قانونی و مشاورین ارجاع میشوند، گفت: شرایط آنها بررسی و طی جلسات و کمیتههای فعال در این زمینه تصمیم گیری میشود این فرایند مستلزم هماهنگی و اعلام نظر دادگاه خانواده و طی شدن مراحل ارزیابی و سنجش صلاحیت متقاضیان است.
سمائی خاطرنشان کرد: در مجموع، دستگاهها و مراجع فوق و بهزیستی هدف اصلی خود را تعقیب میکند که آن رسیدن به شرایطی است که بیشترین منافع و بهترین حالت برای کودک و نوجوان فاقد سرپرست مؤثر فراهم شود.
نظر شما