۸ آبان ۱۴۰۲، ۷:۳۸

مهر گزارش می دهد؛

مسیر واریز یارانه دارو تغییر کرد/ فرار بیمه‌ها از کمبود بودجه

مسیر واریز یارانه دارو تغییر کرد/ فرار بیمه‌ها از کمبود بودجه

پرداخت یارانه دارو از بیمه ها به حساب داروخانه‌ها تغییر مسیر داده و دیگر، بیمه ها پاسخگوی تاخیر در واریز یارانه دارو نخواهند بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در شهریور امسال بود که موضوع تغییر مسیر واریز یارانه دارو از سوی رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مطرح و عنوان شد که دیگر قرار نیست این یارانه به حساب بیمه‌ها واریز شود.

علی عسگری گفته که قرار است از مهر ۱۴۰۲ یارانه دارو به جای پرداخت به بیمه‌ها، به مصرف کننده نهایی یعنی داروخانه‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی اختصاص پیدا کند.

رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در پاسخ به این سوال که چرا چنین تصمیمی اتخاذ شده است، عنوان داشت که با اختصاص یارانه دارو به مصرف‌کننده نهایی، داروخانه‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی دلگرم می‌شوند که اگر دارویی را عرضه کردند، مطالبات آنها می‌تواند به سرعت بازگردد. البته آنها هم باید به ما تضمین بدهند که در زنجیره عمل کنند و بعد از دریافت مطالبات خود، مطالبات شرکت‌های توزیع دارو را بپردازند تا توزیع کننده هم مطالبات تولیدکننده دارو را بپردازد و در این صورت زنجیره تأمین دارو به درستی عمل خواهد کرد.

حالا با گذشت بیش از یک ماه از طرح این موضوع، محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، ماجرای تغییر مسیر واریز یارانه دارو را تأیید کرد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه گفته می‌شود چنین طرحی پیشنهاد بیمه‌ها برای فرار از مشکلات بودجه در نیمه دوم سال بوده است، گفت: چنین چیزی نیست و ما حاضریم همچنان نسبت به پرداخت یارانه دارو به داروخانه‌ها از مسیر بیمه‌ها اقدام کنیم.

اما، چنین ادعایی در حالی مطرح می‌شود که سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، عنوان داشت که به دنبال بودجه متمم برای پایان سال هستند.

بودجه‌ای که مجلس شورای اسلامی برای دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک در سال ۱۴۰۲ مصوب کرده بود، ۶۹ همت است.

همان ایام که لایحه بودجه ۱۴۰۲ مطرح بود، دست اندرکاران و کارشناسان حوزه سلامت نسبت به کمبود بودجه هشدار داده بودند و حداقل ۱۰۵ همت بودجه پیشنهاد شده بود.

با این حال، رئیس سازمان غذا و دارو، پیشنهاد ۸۵ همت بودجه متمم را مطرح کرده است که به نظر می‌رسد با توجه به مشکلات دولت در پایان سال، بودجه متمم تأیید شود.

حالا در نیمه دوم سال قرار داریم و زمزمه‌های کمبود بودجه به گوش می‌رسد و بیمه‌ها هم برای خلاص شدن از بار مشکلات بودجه‌ای و دور ماندن از تقابل با داروخانه‌ها، نسبت به تغییر مسیر واریز یارانه دارو، هیچ عکس العملی نشان ندادند و حتی خوشحال هم شدند. زیرا، بعد از این قرار است داروخانه‌ها برای دریافت یارانه دارو، با سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها طرف حساب باشند.

محمدرضا کشاورز عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: چالش اصلی داروخانه‌ها، نقدینگی است و تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، مشکلات را تشدید کرده است.

وی در واکنش به تغییر مسیر واریز یارانه دارو از بیمه‌ها به حساب داروخانه‌ها، افزود: این طرح باید با کارشناسی دقیق، بررسی و سپس جایگزین شود.

در شرایط کنونی، بیمه تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها چند ماه عقب است و سازمان بیمه سلامت هم تا پایان تیرماه را تسویه کرده است. حالا، باید منتظر بمانیم و ببینیم تغییر مسیر پرداخت یارانه دارو، می‌تواند مشکلات را مرتفع کند، یا اینکه در نیمه دوم سال باید شاهد چالش در تأمین دارو باشیم که در نهایت، این مردم هستند که آسیب می‌بینند.

کد خبر 5924849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha