به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضوی زاده در همایش IRAN ۵G به عنوان اولین همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران که امروز صبح با هدف بررسی تجربیات موفق جهانی در توسعه نسل پنجم، فرصتها و چالشهای توسعه نسل پنجم در ایران، تنظیمگری، تأمین طیف فرکانسی و اقتصاد نسل پنجم، تجارب و برنامه اپراتورها در توسعه نسل پنجم در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، گفت: پایلوت نسل پنجم تلفن همراه را با کمک یکی از وندورها در سال ۱۳۹۸ شروع کردیم که البته در دنیا با توجه به شیوع کرونا این نسل یک مشکل بزرگ داشت و با تأخیر روبرو شد.
وی به نسل دوم تلفن همراه یا ۲G اشاره کرده و ادامه داد: در سال ۱۳۷۲ نسل دوم تلفن همراه را خیلی سریع شروع کردیم و در نسل سوم تأخیر در آغاز آن زیاد بود و حدود ۱۵ سال طول کشید. در نسل چهارم تقریباً ۵ سال تأخیر داشتیم و در نسل پنجم سال ۲۰۱۸ استاندارد استفاده تجاری راه اندازی شد و در سال ۲۰۲۰ نسل پنجم صد میلیون کاربر داشت و سال ۲۰۲۲ به یک میلیارد کاربر رسید.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به لزوم فراهم کردن پوشش صد درصدی نسل پنجم گفت: نسل پنجم تلفن همراه هزینه بالاتری نسبت به نسل چهارم دارد و این سوالها مطرح است که آیا تلاشهای لازم در زمینه نسل پنجم انجام میشود؟ آیا اپراتورها فقط باید تغییر نسل بدهند؟ آیا فقط وزارت ارتباطات دنبال فیبرنوری است و چرا به دنبال نسل پنجم نیست؟ این سوالات مواردی هست که در پنلهای این همایش مطرح میشود.
به گزارش مهر، همایش IRAN ۵G به عنوان اولین همایش ملی در این حوزه و به ویژه در بحث راهبردی شبکه نسل پنجم ارتباطات با حضور وزیر ارتباطات و مسؤولان رگولاتوری و اپراتورهای ارتباطی در پژوهشگاه ارتباطات برگزار شد.
نظر شما