۹ آبان ۱۴۰۲، ۱۶:۰۴

کشاورزان سالانه چقدر کود نیاز دارند؟

کشاورزان سالانه چقدر کود نیاز دارند؟

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: بخش کشاورزی سالانه به ۴.۵ تا ۵ میلیون تن کود نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی اسدی رحمانی، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور با اشاره به نقش تغذیه گیاهی در پایدارسازی تولید و امنیت غذایی کشور گفت: بخش عمده‌ای از افزایش تولید در بخش کشاورزی از تغذیه مناسب نشأت می‌گیرد و رکن مهم تغذیه گیاهی استفاده از کود مناسب است.

وی افزود: نظام کود در کشور سه مؤلفه اساسی شامل، برآورد کود، تأمین کود و ثبت کنترل کیفی و مصرف نهاده‌های کودی دارد. هر ساله مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور نسبت به برآورد میزان کود مورد نیاز خاک‌های مناطق مختلف اقدام و نتیجه را به معاونت‌های زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کند. این برآورد نشان می‌دهد کشور هر ساله به ۴.۵ تا ۵ میلیون تن کود شیمیایی نیازمند است که از این میزان بیشترین نیاز به کودهای نیتروژنه با ۳ میلیون تن و انواع کود فسفر با ۱.۵ میلیون تن بوده و در نهایت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کود پتاسیم نیاز است.

اسدی رحمانی تاکید کرد: در سال‌های اخیر حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون تن کود در کشور توزیع می‌شود که این کمبود موجب اثر مستقیم بر تولید در بخش کشاورزی است و هر جا کود به میزان مناسب و طبق فرمول و برنامه مناسب استفاده شده است، افزایش تولید را در برداشته است.

وی مؤلفه دوم نظام کودی کشور را مؤلفه تأمین اعلام کرد و گفت: شرکت خدمات حمایتی بیش از ۸۰ درصد از کود کشور را تأمین می‌کند که در این بخش به دلیل مشکلات اقتصادی چالش‌های بسیاری داریم.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب در پایان با اشاره به مؤلفه ثبت کنترل کیفی و مصرف نهاده‌های کودی گفت: درست است که میزان کود در اختیار کمتر از میزان لازم است ولی شیوه درست مصرف کردن آن بسیار مهم است.

کد خبر 5926770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha