۱۷ آبان ۱۴۰۲، ۱۸:۱۹

انتخابات در استان ها/۲۹

پرهیز از حزب گرایی در انتخابات/ رشد ۳۵ درصدی ثبت نام داوطلبان

پرهیز از حزب گرایی در انتخابات/ رشد ۳۵ درصدی ثبت نام داوطلبان

اراک- هر چه به ۱۱ اسفند ماه و انتخابات مجلس دوازدهم نزدیک می‌شویم اخبار داغ انتخاباتی و گمانه زنی ها برای مشخص شدن کاندیداهای استان مرکزی برای تکیه بر کرسی مجلس بیشتر می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در انتخابات مجلس استان مرکزی هفت نماینده از ۶ حوزه انتخابیه با جمعیتی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابند.

از حوزه انتخابیه اراک ۲ نفر و از سایر حوزه‌های انتخاباتی هرکدام یک نفر برای تکیه بر کرسی نمایندگی مجلس از طرف مردم این استان انتخاب می‌شوند. حوزه‌های انتخابیه و مراکز حوزه‌های این استان در انتخابات مجلس شورای اسلامی عبارتند از: حوزه انتخابیه اراک به مرکزیت اراک، حوزه انتخابیه تفرش و آشتیان به مرکزیت تفرش، حوزه انتخابیه خمین به مرکزیت خمین، حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه به مرکزیت ساوه، حوزه انتخابیه شازند به مرکزیت شازند و حوزه انتخابیه محلات و دلیجان به مرکزیت محلات.

هر چه به یازدهم اسفند ماه و انتخابات سرنوشت ساز مجلس دوازدهم نزدیک می‌شویم، سیل اخبار داغ انتخاباتی و گمانه زنی برای مشخص شدن کاندیداهای حضور در ساختمان خیابان بهارستان بیشتر می‌شود.

پرهیز از حزب گرایی در انتخابات/ رشد ۳۵ درصدی ثبت نام داوطلبان

رشد ۳۵ درصدی تعداد داوطلبان نسبت به انتخابات سال ۹۸

رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از ثبت‌نام ۵۲۲ نفر در پایان مهلت نام‌نویسی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: از این تعداد، ۴۷۴ نفر مرد و ۴۸ نفر نیز زن هستند.

بهنام نظری افزود: با توجه به آمار ثبت‌نام‌های قطعی در این دوره حد نصاب ثبت‌نام دوره یازدهم انتخابات مجلس در استان مرکزی که ۳۸۷ نفر بوده که افزایش حدود ۳۵ درصدی تعداد داوطلبان را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: بیشترین فراوانی مدرک تحصیلی داوطلبان با ۴۱۸ مورد در سطح کارشناسی ارشد است و تعداد ۵۸ نفر با مدرک دکتری، ۱۰ نفر دارای مدرک حوزوی و ۳۶ نفر نیز دارای مدرک تحصیلی لیسانس با سوابق ایثارگری یا نمایندگی مجلس هستند.

رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی اضافه کرد: از مجموع ثبت‌نام کنندگان ۱۷۶ نفر در حوزه انتخابیه اراک، کمیجان و خنداب، ۹۷ نفر در حوزه تفرش، آشتیان و فراهان، ۶۲ نفر در حوزه خمین، ۸۶ نفر در حوزه ساوه و زرندیه، ۶۴ نفر در حوزه شازند و ۳۷ نفر در حوزه دلیجان و محلات هستند.

وی گفت: ۲۴۳ نفر از ثبت‌نام کنندگان در بازه سنی ۳۰ تا ۴۵ سال، ۱۷۶ نفر در بازه سنی ۴۶ تا ۵۵ سال، ۹۵ نفر در بازه سنی ۵۶ تا ۶۵ سال و ۸ نفر در بازه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال قرار دارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه در برگزاری انتخابات سالم و مطمئن با هیچ جناح و فردی عهد اخوت بسته نشده و نام هر فردی از صندوق خارج شود مورد پذیرش است تاکید کرد: هر برگ رأی انتخابات، ناموس به شمار می‌رود و در راستای امنیت باید برای حراست از آن کوشید.

مردم در انتخابات از حزب گرایی پرهیز کنند

رییس جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، بر ضرورت انتخاب آگاهانه نمایندگان مجلس توسط مردم تاکید کرد و گفت: مردم در انتخابات از حزب گرایی پرهیز کنند و افراد دلسوز نظام را روانه مجلس کنند.

حجت الاسلام سید احمد میرمهدی افزود: در بحث انتخابات جهاد تبیین که مورد دغدغه مقام معظم رهبری است، نقش اساسی و کلیدی دارد و در این میان رسانه‌ها، افراد صالح و همچنین مسئولان می‌توانند با تبیین مسائل موجود با مردم در انتخاب آگاهانه تعامل و هم افزایی لازم را داشته باشند.

وی تصریح کرد: امروز شعار جوابگو نیست باید دید نامزدهای انتخابات چه برنامه‌ای برای ورود به مجلس دارند.

میرمهدی اضافه کرد: مجلس یک قوه و در اختیار مردم است بنابراین مردم می‌توانند با انتخاب افراد صالح و کاردان یک مجلس قوی ایجاد کنند چرا که به طور حتم مشکلات در سایه یک مجلس قوی رفع می‌شود.

رییس جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان مرکزی گفت: مجلس مکلف است برای برخورد با معضلات جامعه قانون وضع کند و دولت نیز باید ملزم به اجرای آن شود.

وی با بیان اینکه هدف مجلس باید پیاده سازی سیاست‌های نظام به ویژه در حوزه پولی باشد، گفت: مجلس مکلف است برای مشکلات موجود همچون پاداش‌های کلان که خودرو سازان به مسئولان خود می‌دهند و نوعی فساد به شمار می‌رود قانون داشته باشد چرا که دستگاه قضا و بازرسی کشور برای برخورد نیاز به قانون دارد و این قانون باید توسط مجلس وضع شود.

رییس جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان مرکزی ادامه داد: عمده مشکلات از مجلس است و باید توسط مجلس رفع شود بنابراین مردم باید به دور از جناحی بودن (اصولگرا، اصلاح طلب) افراد انقلابی و دلسوز که دغدغه حل مشکل را دارند را روانه مجلس کنند.

لازمه مجلس خوب ورود نمایندگان مناسب است

قائم مقام جامعه اسلامی مدیران استان مرکزی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی یک نماینده مناسب برای مجلس گفت: حکمرانی زمانی می‌تواند به صورت مطلوب صورت بگیرد که از وجود یک مجلس خوب برخوردار باشد به طور حتم اگر در اعمال حاکمیت مجلس مناسب نباشد در تصمیم گیری ها همانند اکنون جامعه دچار مشکل می‌شویم

سید وحید میرنظامی تصریح کرد: لازمه مجلس خوب ورود نمایندگان مناسب است، تدین و ایمان شرط لازم است اما کافی نیست اگرچه این موارد جز اصول اولیه و اساسی است اما شرط کافی نیست.

وی گفت: شخصی که وارد مجلس می‌شود باید دانش کافی در خصوص مسائل داخلی و بین المللی را داشته باشد، در صورتیکه فاقد این اصول باشد شرایط لازم برای ورود به مجلس را ندارد

قائم مقام جامعه اسلامی مدیران استان مرکزی با اشاره به ضرورت آشنایی نمایندگان به وظایف مجلس گفت: قانونگذاری و نظارت بر مصوبات و همچنین برنامه ریزی یکی از موارد اصیل و مهم‌ترین رکن است به طور حتم یک نماینده کاردان باید نسبت به اولویت‌های کشور دانش کافی را داشته باشد.

میرنظامی مبارزه با فساد و شفافیت را از دیگر وظایف نمایندگان مجلس عنوان کرد و گفت: در این مجلس طرح شفافیت آرا مطرح شد که یک اقدام مناسب برای شناخت و آگاهی مردم نسبت به عملکرد نمایندگان بود اما متأسفانه عملی نشد.

قائم مقام جامعه اسلامی مدیران استان ادامه داد: از سوی دیگر بی توجهی در مبارزه با فساد و عدم رعایت نکات لازم به ویژه در زد و بندهای سیاسی و فساد مالی سبب شد بسیاری از نمایندگان تأیید صلاحیت نشوند بنابراین باید دقت لازم در انتخابات مجلس صورت بگیرد.

مشارکت بالای مردم نوید بخش آینده‌ای روشن برای کشور است

مدرس دانشگاه و عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان مرکزی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این انتخابات که به ما به ارث رسیده یک میراث بسیار گرانبهاست که حاصل سال‌ها مجاهدت و مبارزه و جانفشانی است و همگان مکلفیم از نهاد انتخابات حراست کنیم گفت: بهترین حراست ما این است که در انتخابات مشارکت داشته باشیم و از حق خود دفاع کنیم و به عبارتی حضور پر شور و همراه با مشارکت بالای مردم نوید بخش آینده‌ای روشن برای کشور است.

عباس خسروانی افزود: همه انتخابات در کشور ما مهم و سرنوشت ساز و بسیار تأثیر گذار هستند اما انتخابات پایان سال از ابعاد خاصی برخوردار است که به آن اهمیت ویژه ای داده است.

وی گفت: انتخابات آتی بر روند تحولات و مسائل سیاسی کشور از جمله جنگ ترکیبی دشمن و جنگ منطقه‌ای که شکل گرفته تأثیر گذار خواهد بود، به گونه‌ای که حضور حماسی مردم در پای صندوق‌های رأی هم به تقویت انسجام داخلی و هم به ناامیدی دشمن از ایجاد تفرقه و شکاف داخلی منجر می‌شود همچنین به تداوم روند مقاومت منطقه و تقویت جبهه مقاومت منجر خواهد شد

عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان مرکزی عنوان کرد: ما در حوزه اقتصادی همچنان دچار مشکلاتی هستیم که مجلس آینده می‌تواند نقش مؤثری در حل این مشکلات داشته باشد از این رو مجلس دوازدهم باید با نگاه طبیبانه و راهبردی به مسائل اقتصادی از جمله تداوم اقدامات در حوزه مهار و هدایت نقدینگی، مهار خلق پولِ بی ضابطه نظام بانکی و همچنین انتشار اوراق بدهی بی ضابطه، چاپ پول و برداشت از صندوق توسعه ملی، بهبود محیط کسب و کار و ایجاد اشتغال، اصلاح ساختاری بودجه کشور، تداوم سیاست‌های مالیاتی از جمله ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید برای تحقق درآمدهای پایدار و اشرافیت بر مجاری حیاتی اقتصاد برای جلوگیری از فسادهای کلان بپردازد و فضای اعتماد اجتماعی را تقویت و بر سرمایه‌های اجتماعی نظام بیفزاید.

خسروانی گفت: نامزدهای انتخابات مجلس باید در زمینه اقتصادی به گونه‌ای برنامه‌های خود را تنظیم کنند که مردم احساس کنند مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس برای کاهش مشکلات معیشتی جامعه، افزایش قدرت خرید و رفاه اجتماعی دارای ایده و برنامه هستند و این اقدام تأثیر زیادی بر نرخ مشارکت در انتخابات خواهد داشت.

پرهیز از حزب گرایی در انتخابات/ رشد ۳۵ درصدی ثبت نام داوطلبان

مقدمات تحقق دموکراسی با صندوق رأی است

نایب رییس حزب اتحاد استان مرکزی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: ما معتقدیم مقدمات تحقق دموکراسی با صندوق رأی است از این رو برای اصلاح طلبان صندوق رأی جایگاه ویژه ای دارد و انتخابات به تبع آن برای کشور و مردم مهم است.

اسدالله امینی با بیان اینکه انتخابات التزامات و مقدماتی دارد، گفت: در انتخابات پیش رو از نظر اصلاح طلبان شرایط مناسبی برای انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان ندارد به این دلیل که همه اندیشه‌ها امکان ارائه کاندیدا را ندارند.

نایب رییس حزب اتحاد استان مرکزی بیان کرد: راه منطقی این است که فضا برای حضور همه اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی مساعد باشد تا همه بتوانند کاندیدای مورد نظر خود را معرفی کنند و هم اینکه بتوانند در انتخابات حضور داشته باشند همچنین برداشتن نظارت استصوابی در انتخابات مد نظر ویژه قرار گیرد و انتخابات را به مردم واگذار کنند و مردم حرف اول را بزنند و اجازه دهند کاندیدا برنامه‌های خودشان را ارائه بدهند و مردم تشخیص بدهند این شخص توانایی ورود به مجلس را دارند یا خیر چرا که مردم به آنکه شایسته نیست رأی نمی‌دهند.

وی گفت: متأسفانه نمایندگان مجلس امروز وظیفه اصلی خود را فراموش کردند چرا که وظیفه مجلس وضع قوانین متناسب با مسائل کشور، نظارت بر حسن اجرای آن قانون و تنظیم و تصویب بودجه کشور است.

وی گفت: یک نماینده باید به قوانین کشورها اشراف داشته باشد و توسعه همه جانبه کشور را مدنظر خود قرار دهند اما برخی نماینده‌ها با رایزنی سعی می‌کنند انتظارات حوزه انتخاباتی خود را تأمین کنند چرا که اصلاح جاده و سایر مشکلات حوزه انتخاباتی برعهده بخشدار، فرماندار و استاندار است.

کد خبر 5929387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha