شهرام مقدسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کودکان کار باید ویژگیهایی داشته باشند و این موارد شناسایی شوند.
وی افزود: وقتی برخلاف آنچه مصلحت کودک است رفتار و از او به عنوان یک ابزار و وسیله به جهت تولید درآمد و یا حتی ایجاد وجه و جایگاه برای دیگران استفاده شود، در واقع به حقوق کودک تعرض شده است.
یک جامعه شناس ادامه داد: تعرض به حقوق کودک نوعی کودکآزاری است که به لحاظ قانونی اشکالاتی دارد.
مقدسی عنوان کرد: طبق قانون حمایت از حقوق کودک، هر نوع کودکآزاری یک جرم عمومی محسوب میشود، این مسئله مثل همسر آزاری نیست که شاکی خصوصی داشته باشد بلکه جنبه عمومی دارد.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید در قبال کودکآزاری یا استفاده از کودکان برای کسب درآمد چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی احساس وظیفه کنند و موارد را اطلاع دهند و ضابطان قانون نیز باید بر اساس مفاد قانونی با این موضوع برخورد کنند.
یک جامعه شناس اضافه کرد: در اکثر مسائلی که در حوزه کودک آزاری مطرح میشود به ویژه از نوع کودک آزاری جدید که در فضای مجازی شاهد آن هستیم نوعی طبیعیانگاری در خانوادهها نیز دیده میشود، بدین معنی که پدر و مادر یا بستگان فکر میکنند که این موضوع عادی است و استفاده از کودک در محتوی تولید شده در فضای مجازی را موضوعی با اثرات سو نمیدانند.
مقدس بیان کرد: هر گونه تضییع حقوق کودک برخلاف میل و اراده وی و مصالح و آنچه به رشد و تربیت فردی وی مربوط میشود نوعی کودک آزاری است.
وی افزود: مصادیق کودک آزاری در بُعدهای مختلف اجتماعی، روانی، سلامت، تغذیه و حتی بی توجهی به مسائل کودکان دستهبندی میشوند.
یک جامعه شناس ادامه داد: حالا اگر کودک در این موارد مورد سوءاستفاده قرار گیرد و یا اینکه بعدها این موارد باعث بروز تبعاتی برای کودک شود و چون خود وی در شکلگیری این تجارب نقشی نداشته است مصداق کودک آزاری و نوعی جرم محسوب میشود.
شهرکرد_یک جامعه شناس گفت: وقتی برخلاف آنچه مصلحت کودک است رفتار و از او به عنوان یک ابزار و وسیله به جهت تولید درآمد و جایگاه برای دیگران استفاده شود، در واقع به حقوق کودک تعرض شده است.
کد خبر 5931621
نظر شما