به گزارش خبرنگار مهر، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در آئین شصت و یکمین سال جایزه البرز که در هتل ارم برگزار شد اظهار داشت: هرکسی که بخواهد تصویری از آینده کشوری داشته باشد باید آموزش و پرورش آن کشور را ببیند. اگر بخواهیم بدانیم پدران، مادران، اقتصاد و قدرت آینده کشور چگونه خواهد بود میتوان از آموزش و پرورش کنونی آن را مشاهده کرد.
وی در خصوص وقف و اهمیت آن گفت: رهبر انقلاب فرمودند در شناسایی، جذب، هدایت، ساماندهی و شنیدن سخنان نخبگان شب و روز نشناسید و در جایی میفرمایند تا نفس دارم برای حمایت از نخبگان تلاش خواهم کرد؛ در هر جامعه یک و نیم تا دو درصد نخبه وجود دارد، نخبگان موتور پیشران کشور به حساب می آیند از این رو بی دلیل نیست که دیگران به دنبال جذب نخبگان دیگر کشورها هستند.
صحرایی ادامه داد: این روزها که شاهد جنگ غزه هستیم اگر نخبگان یک ماه آمریکا را تحریم کنند ببینید چیزی از این کشور باقی میماند؟ ضریب هوشی آمریکاییها بسیار پایینتر از دیگر کشورها است از این رو همواره اقدام به جذب نخبگان دیگر کشورها میکند و این کار را با ناامید ساختن نخبگان انجام میدهد. بنابراین هر کشوری وظیفه دارد در حفظ نخبگان خویش بکوشد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هر برنامهای که برای آینده طراحی شود یک پای آن نخبگان هستند و نخبگان باید برای آینده به خوبی تربیت شوند عنوان کرد: تعلیم و تربیت مطلوب، تعلیم و تربیت آینده نگر است. امروز باید دید آیا برای این جهان خودمان و فرزندانمان را آماده کرده ایم جهان آینده فراروی ما چند ویژگی دارد اول تحولات سریع است امروز فاصله نسلها از ۲۵ سال بیشتر است و به زیر ۱۰ سال رسیده است برهمین اساس لازم است معلمان نسل جدید را بشناسند خرسندم که اعلام کنم ۸۵ درصد دانشگاه فرهنگیان ۲۰ سال هستند.
وی افزود: امروز شکاف فرهنگی بین فرزندان و معلمان و خانوادهها چشمگیر است و درک آنها یک ضرورت قطعی است و اینکه افراد بتوانند در این تحولات تاب آوری داشته باشند مهم است. بسیاری از مشاغل امروز در ۲۰ سال آینده وجود نخواهند داشت برای همین ضرورت دارد بدانیم برای این نسل چه برنامهای باید داشته باشیم.
صحرایی به رقابتهای گسترده و جدی رسانهای دنیای امروز اشاره و بیان کرد: بخش قابل توجه از علم امروز علم واسطهای است برای همین با جنگ روایتها مواجه هستیم. امروز هوش مصنوعی و تکنولوژیهای مختلف در نظامات تعلیم و تربیتی تحولات بزرگی را در دنیا ایجاد کرده بنابراین از نخبگان میخواهم نقش حلقه واسط بین نسلها را ایفا کنند.
وزیر آموزش و پرورش رقابت را یکی دیگر از ویژگیهای آینده برشمرد و گفت: رقابتی که از روز اول وجود داشته چهره عوض کرده امروز رقابت تمدنها را داریم افرادی که نتوانند جایگاه و منزلت تمدنی خود را پیدا کنند در گردانه رقابت باز میمانند.
اینکه استکبار تلاش میکند هویت نخبگان را از آنها بستاند ناظر بر رقابت تمدنهاست. امروز به دیدگاههای فرا رشتهای رسیده ایم که ارتباط عمیق با جایگاه تمدنی انسانها دارد برای سوق دادن نخبگان به دیدگاه تحلیلی ناگزیریم زمینهای فراهم کنیم که رابطه تطبیقی بین تمدنها ایجاد شود.
وی افزود: در این رقابت صریح پیش رو نقش خانواده بسیار مهم است و آموزش و پرورش به عنوان نخ تسبیح نقش مهمی بر عهده دارد.
صحرایی با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی جشنوارههای علمی از اقدامات مهمی است که پیش رو داریم تصریح کرد: در رابطه با این رویداد مهم وظیفه داریم امثال این مرد بزرگ را معرفی کنیم و فرهنگ وقف را به کتابهای درسی بیاوریم. هرسال هنگام جایزه البرز آقای البرز زندهتر از هر زمان دیگر خواهد بود. معرفی این بزرگان از طریق معرفی شما دانش آموزان یک تکلیف است. شبکه دانش آموزی شاد یک صفحه به این مهم اختصاص میدهد تا هم دانش آموزان برتر شناخته شوند و هم سنت وقف بین خانوادههای ایرانی احیا شود.
نظر شما