به گزارش خبرنگار مهر، عباس برزگر گنجی ظهر دوشنبه در رویداد «من القدس الی القدس» با بیان اینکه از سنین جوانی در حیطه کارهای تجسمی مشغول به فعالیت است، اظهار کرد: توفیق شد تا در این رویداد حضور داشته باشم و با زیان هنر، نقش کوچکی را در واکنش به جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل و مظلومیت مردم غزه ایفا کنم.
هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی درباره سوژه انتخابی خود گفت: در رسانهها تصویری به نمایش گذاشته شد که یک پسر بچه ۱۰ ساله، در کنار برادر زخمی خود نشسته و گفتن شهادتین را به او میآموخت، این تصویر برای من بسیار نمادین بود و یقین پیدا کردم که مردم غزه کارهایی میکنند که باید غبطه خورد و از آنها درس گرفت.
وی با اشاره به تأثیر هنر در نشان دادن واقعیتها و رویدادها گفت: هر عقیده و مرامی وقتی در مسیر هنر قرار گیرد خروجی خوبی دارد و مردم را تحت تأثیر قرار میدهد. به گفته او، هنر فراتر از خبر معمولی است و هنرمند در قالب هنر داستانی را تعریف میکند که فراتر از تصورات مردم است، در حقیقت هنرمند واقعیات را به گونهای دیگر میبیند و به زیبایی جلوه میدهد.
گنجی در ادامه با بیان اینکه در این اثر قدس را به گونه دیگری به تصویر کشیده است گفت: قدس یک صخره است که ما آن را به عنوان قبهالصخره میشناسیم و جایی است که پیامبر (ص) به معراج رفتند، در این اثر یک دست کودک روی گنبد است و با دست دیگر سنگها را لمس میکند تا با این تصویر نشان دهد که اگر چه کوچک اما در حد بضاعت خود در مقابل ظلم ایستادگی میکند.
هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی گفت: کار امروز ما هنرمندان، مصداق بارز این شعر است: «به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل، وگر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم».
وی افزود: ممکن است ما به جایی نرسیم اما تا جایی که وسعمان میرسد با ابزاری که داریم، هنرمان را نشان میدهیم و معصومیت مردم غزه را به تصویر می کشیم.
غزه و صلیب در میان رنگها
سعید خاتمی، نقاش برجسته کشور با انتخاب سوژه غزه اسیر در صلیب، گفت: در این اثر عیسی (ع) را به جلوهای دیگر به تصویر کشیدهام تا برای دیگر ادیان مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: چفیهای در میان تابلو تصویر شده و به جای دو دست حضرت مسیح، دو بال ترسیم کردهام که به اعتقاد من، این اثر نماد به صلیب کشیده شدن فلسطین است.
خاتمی ادامه داد: در این اثر علاوه بر تأکید بر ضرورت نگاه بین ادیانی به مساله فلسطین شباهتی عمیق میان فلسطین و حضرت مسیح به صلیب کشیده برقرار شده که گویی کمک جهانیان را برای نجات مسیح دیگری طلب میکند.
نقاش برجسته کشور تصریح کرد: تصویر نقاشی میتواند با همه مردم دنیا ارتباط برقرار کند و فرقی ندارد که مخاطبش اهل کجا باش، این نقاشی هم زبان حال خودش را دارد و امیدوارم بتوانم تأثیرگذار واقع شود.
وی گفت: این اثر با به تصویر کشیدن غزه به صلیب کشیده شده در کنار یأسی که به بیننده منتقل میکند، قصد دارد شاید مخاطب را متحول کند تا نسبت به ظلمی که به این سرزمین و مردم مظلوم آن میرود بیتفاوت نباشد.
نظر شما