خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و ادب _ الناز رحمت نژاد: قریب به یک قرن است که مسأله اشغال فلسطین و تشکیل دولت یهود، از مسائل مهم جهان اسلام است. علمای مسلمان، فراخور مسئولیت شأن و در موقعیتهای اجتماعی و سیاسی، نسبت به این مسأله واکنش نشان دادهاند. علمای شیعه نیز از همان ابتدای اشغال فلسطین، از این مسأله ابراز نگرانی کرده و با فلسطینیان هم دردی نشان دادهاند؛ و بر مبارزه با اشغالگران تا آزادی سرزمین فلسطین تاکید کردهاند. گرچه در طی دهههای اول تشکیل دولت صهیونیستی در خاک فلسطین، پیشگامان مبارزه با اشغالگری، کشورهای عرب همسایه فلسطین، مانند مصر و سوریه بودند، اما شکستهای پیاپی اعراب از اسرائیل، بیشتر این کشورها را از دایره حمایت از مبارزان فلسطینی خارج کرد و در نهایت بیشتر آنان تن به سازش با رژیم صهیونیستی دادند. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به رهبری امام خمینی (ره)، مبارزه با اشغالگری صهیونیستها و حمایت از فلسطین، به عنوان یک سیاست ثابت توسط مسئولان جمهوری اسلامی اعلام و اتخاذ شد. اکنون سخن عالمان شیعه مبنی بر ضرورت مبارزه برای آزادی فلسطین، با ابزار قدرت و سیاست که به دست انقلابیون مسلمان افتاده بود، به گوش مسلمانان منطقه و مردم جهان میرسد.
بر هیچکس پوشیده نیست که انقلاب اسلامی ایران بر پایه مبانی دین مبین اسلام به وجود آمده است. بر همین اساس حمایت از منافع جهان اسلام به خصوص ملتهای مظلوم مسلمان از اولین شعارهایی بود که توسط امام خمینی (ره) بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح شد.
این در حالی بود که رژیم منحوس پهلوی جزو اولین دولتهای اسلامی بود که اسرائیل این دولت جعلی را به رسمیت شناخته بود.
آرمان امام راحل جان تازه ای به پیکر انتفاضه دمید و ابتکار تعیین جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس عامل ماندگاری مسئله فلسطین شد.
پس از ارتحال حضرت امام (ره) علم این آرمان خواهی بر دوش خلف صالح او یعنی حضرت آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی) قرار گرفت. گستره اطلاعات معظم له و اشراف ایشان بر مبانی فقهی، تاریخی و سیاسی مساله فلسطین هر کسی را به پای سخن ایشان میکشاند.
در فرصتی که دست داد بر اساس کتاب «مساله فلسطین از نگاه حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای (مدظله العالی)» نوشته سعید صلح میرزایی که توسط انتشارات انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است به بررسی و مرور نظرات و بیانات رهبر معظم انقلاب در مجامع عمومی و خطبههای نماز جمعه پیرامون مساله فلسطین طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۹۰ پرداختیم.
در ادامه مشروح قسمت دوم اینپرونده را میخوانیم؛
* وجوب شرعی کمک به مردم فلسطین
ما مردم ایران و مسلمانان انقلابی ایران، بعد از آنی که توانستهایم نظر دنیای اسلام را به سوی خودمان جلب کنیم و توانستهایم این مشت محکم را به دهان امپریالیزم آمریکا وارد بیاوریم، حالا باید در این راه هم این قدم بزرگ را برداریم، ما باید به ملتهای عرب درس مبارزه در راه فلسطین و ِ فداکاری برای فلسطین را بدهیم. برای ما مسأله فلسطین همانطوری که گفتم یک مسأله انسانی و یک مسأله اسلامی است. مسأله انسانی است، برای خاطر اینکه یک مشت جنایتکار ّضد بشر در این منطقه جمع شده اند و جز جنایت و جز تجاوز و جز سلطه گری هیچ کاری ندارند، جز توطئه چینی بر علیه ملتها و دولتهای انقلابی. امروز هم به دشمنان ما دارند کمک میکنند، امروز هم دارند به آن کسانی که مرزهایشان با ما مشترک است و علیه ما توطئه میچینند، آنها دارند کمک میکنند، آنها پایگاه توطئه گری آمریکا علیه ایران و انقلاب ایران در این منطقه هستند، به علاوه مسأله فلسطین، برادران و خواهران! برای ما یک مسأله سلامی است. اسلام بر ما لازم کرده است که ما از سرزمینهای مسلمان نشین دفاع کنیم. بر ما واجب کرده است که ما به حقوق مظلومان و ستمدیدگان و مستضعفان برسیم، برای ما لازم کرده است که ما به مال و به جان، از مردمی که سی سال است فریاد می کشند «یاللمسلمین» و کسی به آنها جواب نمیدهد، به کمک اینها بشتابیم.
* کوتاهی دولتهای مسلمان در مسأله فلسطین
ملت فلسطین سی سال است دارد میگوید «یاللمسلمین» کدام یک از این دولتهای عرب میتوانند ادعا کنند که به «یاللمسلمین» برادران فلسطینی جواب دادند؟ هر کدام از این دولتهای عرب که آمدند سرکار، برای اینکه مردم خودشان را جذب کنند به طرف خودشان، شعار پشتیبانی از فلسطین دادند. من به دولتهای شمال آفریقا می گویم، به دولتهای خاورمیانه می گویم، به دولتهایی که در خط مرز اسرائیل غاصب قرار دارند می گویم و به دولتهایی که در خلیج فارس قرار دارند، کدام یک از اینها آنچنان که وظیفه یک دولت اسلامی است، به برادران فلسطین و به مسأله فلسطین کمک کردند؟ من به دولتهای شمال آفریقا می گویم، به دولتهای خاورمیانه می گویم، به دولتهایی که در خط مرز اسرائیل غاصب قرار دارند می گویم و به دولتهایی که در خلیج فارس قرار دارند، کدام یک از اینها آنچنان که وظیفه یک دولت اسلامی است، به برادران فلسطین و به مسأله فلسطین کمک کردند؟ سی سال است ناله استغاثه چند میلیون انسان مسلمان محروم مستضعف، بلند است، کی باید به داد اینها برسد؟
* مسأله فلسطین؛ اساسیترین و مهمترین و اصولیترین مسائل انقلاب
رژیم غاصب و جبار پهلوی حتی نمیگذاشت ما درباره مسأله فلسطین فکر کنیم، حتی نمیگذاشت از این مسأله سر دربیاوریم، نمیگذاشت احساس کنیم و مردم ما احساس کنند که مسأله فلسطین جزئی از مسأله ایران این امت، بیدار و زنده است. جزئی از انقلاب ایران است. اما امروز امام امت، به حق بر روی اساسیترین و مهمترین و اصولیترین مسائل انقلاب انگشت گذاشته است و این اولین بار در تاریخ مبارزات عربی و اسلامی و فلسطینی است یک روز به نام قدس معین شده است. دیشب شما روی پشت بامها رفتید و صدای تکبیر را بلند کردید، در سراسر کشورهای عربی و اسلامی آن کسانی که ندای شما را شنیده بودند و دعوت شما را دانسته بودند به ندای شما پاسخ گفتند و فریاد تکبیر در سراسر آسمانهای آفاق کشورهای اسلامی گوشهای ستمگران را َکر کرد، خواب مستکبران را برآشفت و این حرکت باید پیش برود و ملت ایران باید به جد، به راستی نه به تعارف، نه به زبان، باید جداً ملت ایران و دولت ایران و دستگاههای قانونگذاری و دستگاههای اجرایی برای روز قدس و برای مسأله فلسطین باید تصمیم گیری کنند جهت کمک رسانی.
* ممکن بودن محو کردن اسرائیل با اراده و عزم ملتها
مسأله قدس و مسأله فلسطین را جدی بگیرید. بیت المقدس، این شهر باعظمتی که حرم امن پیامبران خدا بوده است، قبله نخستین مسلمانان بوده است، این در زیر سلطه اشغالگران صهیونی و در اختیار غاصبان ضد بشر است، باید آزاد بشود بیت المقدس. سرزمین فلسطین باید آزاد بشود، باید به مردم خودش برگردد، نگویند شما چطور میتوانید از روی نقشه جغرافیا یک کشور را بردارید، نگویند چگونه میتوان یک دولتی را که سی سال است مورد حمایت ابر قدرت هاست از بین برد؛ اراده انسانها و عزم ناشی از ایمان، همه مشکلها را آسان میکند، همه معجزهها را امکانپذیر میکند. شما دیدید ملت ایران با دادن دهها هزار شهید، با پذیرش مجروحها انقلاب ما اینجا به عنوان نمونه و اسطوره مقابل چشم شما و مقابل چشم مهمانهایی هستند که برای روز قدس آمدند. ملت ایران صد هزار مجروح اینجوری داده، ملت ایران هفتاد هزار شهید داده، ملت ایران باز هم آماده است که شهید و مجروح بدهد. ملت ایران برای خاطر خدا و برای اقامه نام خدا و برای احیا اسلام، برای اقامه یک دولت بزرگ اسلامی، یک قدرت عظیم اسلامی که بینی آمریکا و شوروی را به خاک بمالد و ابر قدرتها را از این منطقه مأیوس کند باز هم حاضر است فداکاری کند و باز هم حاضر است شهید بدهد.
* انقلاب اسلامی ایران؛ الگوی همه انقلابهای اسلامی
انقلاب ایران، مادر همه انقلابهای اسلامی در سراسر این منطقه شده است و خواهد شد. بعد از پیروزی انقلاب شما، احساسات اسلامی و ایمانی در سراسر این منطقه به جوش آمده است. امروز جنبشهای آزادی بخش بر مبنای ایدئولوژی اسلام در منطقه اینجا و آنجا به وجود آمده و آتشها شعله ور شده است، اما شما باید ادامه بدهید، ملت ایران باید بداند که این انقلابهای اسلامی جهان عرب فرزندان به کمک او خواهند شتافت. ای مادر و جهان اسلام! ای انقلاب اسلامی ایران! و ای ملت بزرگ مسلمان در ایران! و ای رهبر عظیم الشأن! بی گمان آن کسانی که زاییده ی این انقلابند؛ یعنی انقلابهای دیگری که در سراسر کشورهای مسلمان نشین به وقوع پیوسته است و به وجود آمده است و خواهد آمد، اینها به کمک انقلاب اسلامی ایران می آیند، اما انقلاب اسلامی ایران باید راه خود را ادامه بدهد. ما باید آمریکا را مأیوس کنیم و دیدیم که میتوانیم مأیوس کنیم.
ادامه دارد...
نظر شما