۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۲:۴۵

مدیر جهاد کشاورزی گراش اعلام کرد؛

استفاده از آبیاری تحت فشار در ۷۰ درصد کشت‌زارهای گندم

استفاده از آبیاری تحت فشار در ۷۰ درصد کشت‌زارهای گندم

گراش-مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: در سال زراعی گذشته حدود ۷۰ درصد از کشت گندم آبی و ۱۰۰ درصد کشت کلزای شهرستان گراش با آبیاری تحت فشار انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مرادی گفت: کشت گندم و جو پاییزه در شهرستان گراش بر اساس تقویم زراعی از نیمه نخست آبان ماه شروع و تا اواخر آذر ماه ادامه دارد.

وی افزود: ارقام گندم آبی مورد استفاده کشاورزان در زمین‌های کشاورزی شهرستان گراش شامل سیروان، تیرگان و چمران ۲ بوده و برای کشت گندم دیم نیز رقم گندم برات و همچنین رقم جو نوروز برای جوکاران تهیه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش عنوان کرد: برای سال زراعی جاری تا به امروز ۳۵۰ تن بذر گندم، ۱۰ تن بذر جو و در مجموع قریب به ۲۵۰ تن کود اوره، فسفات و پتاس به شهرستان وارد شده و توسط تعاونی‌های تولید بین کشاورزان در حال توزیع است.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کشت، تراکم مناسب، تناوب زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی، تغذیه مناسب و استفاده از دستگاه‌های کارنده است که در سال‌های اخیر با جذب ۱۵ دستگاه کف کار و استقبال خوب کشاورزان از این دستگاه‌ها جهت کشت جهش قابل توجهی در مکانیزاسیون شهرستان داشته ایم.

مرادی با اشاره به خشکسالی و کمبود آب نیز گفت: استفاده از سیستم‌های آبیاری تحت فشار راهکار مناسب افزایش بازدهی اراضی، صرفه جویی در مصرف آب و کاهش هدر رفت آب کشاورزی است لذا، در سال زراعی گذشته حدود ۷۰ درصد از کشت گندم آبی و ۱۰۰ درصد کشت کلزا شهرستان با آبیاری تحت فشار انجام و در سال زراعی جاری نیز این روند ادامه خواهد داشت.

وی همچنین به کشاورزانی که اقدام به کشت بذر جو و گندم می‌کنند توصیه کرد مؤثرترین روش مبارزه با سیاهک، ضد عفونی صحیح بذر گندم و جو در زمان کاشت با یکی از سموم قارچ کش است و جهت جلوگیری از آفت سیاهک کشاورزان حتماً بذرهای گندم و جو را ضدعفونی کنند.

کد خبر 5932738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      0 2
      کشت گندم به هیچ وجه جوابگوی هزینه کشاورزان اجاره کار نیست و‌حتی برای مالکان زمین هم‌ صرف نمیکند مگر انکه زمینشان مشکلی داشته باشد و یا اب کافی برای کاشت محصول دیگری نداشته باشند، اجاره زمین به هکتاری ۲۰۰ میلیون هم رسیده انوقت مگر یک هکتار گندم‌ چقدر درامد برای مالکان دارد