۲۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۲۷

انتخابات در استان‌ها/۳۰

لزوم تبیین اهمیت حضور مردم در انتخابات

لزوم تبیین اهمیت حضور مردم در انتخابات

قزوین- تبیین اهمیت حضور مردم در عرصه تعیین سرنوشت و ایفای نقش در معادلات کشور یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: انقلاب اسلامی از ابتدای شکل‌گیری تا به امروز برآمده از متن ملت بوده و در هر صحنه‌ای سعی کرده ظرفیت مردمی خود را به منصه ظهور برساند.

بدون شک یکی از اصلی‌ترین میدان‌های حضور مردم برای نقش‌آفرینی طی سال‌های پس از انقلاب انتخابات بوده که مردم با حضور قدرتمند و باشکوه در آن اثبات کرده‌اند که این نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است.

شکل‌گیری بیش از ۴۰ انتخابات در تنها ۴۴ سال از عمر انقلاب اسلامی نشان می‌دهد آرمان این انقلاب مبتنی بر حضور مردم در جایگاه تعیین سرنوشت خود است و روند حرکت انقلاب اسلامی نیز این مهم را محقق کرده است.

حضور تفکرات مختلف در برهه‌های مختلف در عرصه مدیریت کشور چه در قوه مقننه و چه در قوه مجریه نشان داده که مردم حرف نهایی را می‌زنند و انتخاب و نگاه نهایی از آن مردم است.

این در حالی است که مشارکت مردم نیز در این سال‌ها نیز همواره رو به رشد بوده و چه‌بسا در جهان نیز زبانزد بوده است. از حضور ۹۸ درصدی برای تأیید قانون اساسی تا حضور بیش از ۷۵ درصد در انتخابات مختلف ریاست جمهوری نشان از اهمیت نقش‌آفرینی برای سرنوشت خود در نزد مردم این کشور است.

حال کشور در شرایطی در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قرارگرفته که دشمن در سال‌های اخیر تمام تلاش خود را در یک جنگ روانی برای دلسرد کردن مردم در عرصه انتخابات انجام داده است اما جرقه‌های ابتدایی نشان می‌دهد این بار نیز این حربه‌ها با شکست روبرو شده و مردم دوباره نقشی مهم در اداره امور کشور ایفا خواهند کرد.

رشد ۵۵ درصدی داوطلبین در انتخابات مجلس شورای اسلامی

ثبت‌نام و در نهایت رشد بیش از ۵۵ درصدی داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی را می‌توان به این معنا در نظر گرفت که نخبگان به‌خوبی به اهمیت مجلس شورای اسلامی پی برده و به دنبال ایفای نقش در این عرصه هستند.

ثبت‌نام بیش از ۳۴۹ داوطلب که ۱۵ درصد از آنان را بانوان تشکیل می‌دهند نوید انتخاباتی پرهیجان و جنب‌وجوش در قزوین می‌دهد.

به گواه آمار ۲۷۵ نفر از داوطلبان دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۴۸ نفر دکترا، ۱۵ نفر دارای مدرک حوزوی و ۱۱ نفر نیز دارای مدرک کارشناسی اما باسابقه ایثارگری و یا نماینده مجلس هستند.

این در حالی است که ۳۶ نفر از داوطلبان استاد دانشگاه، ۱۲۰ نفر کارمند، ۵۳ نفر فرهنگی، ۶ نفر نظامی، ۷ نفر پزشک، ۶ نفر وکیل، ۳۸ نفر بازنشسته و در نهایت ۸۳ نفر نیز دارای شغل آزاد هستند.

عدد سنی داوطلبان نیز نشان می‌دهد قشر میان‌سال و متولدان انقلاب اسلامی بیشترین تمایل را به حضور در این عرصه دارند. ۱۱۸ نفر از افراد داوطلب بین ۳۰ تا ۴۰ سال، ۱۲۰ نفر بین ۴۰ تا ۵۰ سال، ۹۰ نفر ۵۰ تا ۶۰ سال، ۲۰ نفر بین ۶۰ تا ۷۰ سال و تنها یک نفر نیز بین ۷۰ تا ۷۵ سال سن دارد.

اما با تمام این تعاریف بدون شک بخش اصلی انتخابات مجلس شورای اسلامی به حضور باشکوه مردم بستگی دارد و نیاز است تا بایدهای این حضور و مشارکت حداکثری بررسی شود.

لزوم تبیین اهمیت حضور مردم در انتخابات

عملکرد دولت باعث اشتیاق مردم به انتخابات می‌شود

«محمدحسین شفیعی‌ها» دبیر حزب موتلفه در استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به راهکارهای افزایش حضور مردم در انتخابات پیش رو اظهار کرد: کم‌کاری‌ها و بی‌عملی‌های دولت‌های قبلی آثار زیانباری را به‌جا گذاشته و باعث عدم اعتماد مردم به تلاش‌های دولت فعلی شده است.

وی با بیان اینکه یکی از زمینه‌های اشتیاق مردم برای حضور در عرصه انتخابات خدمات و فعالیت‌های دولت است، افزود: این دولت بر مبنای قول و تعهدی که داده تلاش لازم را کرده و تمام شاخصه‌ها و معیارهای تغییر وضعیت و رشد در آمارها این تلاش را نشان می‌دهد.

این فعال سیاسی تصریح کرد: آثار یک تحول و جهش را می‌توانیم در فعالیت‌های اقتصادی دولت مشاهده کنیم اما اشکال کار در این است که این تلاش‌های ارزشمند در کلان اقتصادی بوده و آنچه باعث تغییر در سفره مردم و توان خرید مردم باشد کمتر حس شده است.

وی با بیان اینکه طبیعی است کاهش تورم ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کار ساده و کمی نیست و کارشناسان اهمیت این کار را درک می‌کنند، عنوان کرد: آنچه باید در سفره‌های مردم خود را نشان دهد این است که تورم به ۳۰ و زیر آن برسد تا مردم حس کنند.

شفیعی‌ها ادامه داد: دولت به‌خوبی تلاش خود را کرده اما انتظار این بود با اتخاذ برخی سیاست‌ها بتوانند شیرینی کاهش مشکلات اقتصادی را بیشتر به مردم بچشاند.

وی با بیان اینکه دولت با افزایش یارانه‌ها و برنامه‌های آتی به دنبال این است که وضعیت را برای مردم قابل لمس کند، اضافه کرد: امیدواریم با تلاش اقتصادی دولت معیشت مردم به شکل معقول و منطقی به سمت بهبود حرکت کند و مردم امید بیشتری را داشته باشند.

بوروکراسی‌ها و تنبلی نظام اداری مردم را نا امید می‌کند

دبیر حزب موتلفه در استان قزوین تأکید کرد: یکی دیگر از مسائلی که می‌تواند در زمینه جلب‌توجه و حضور بیشتر در انتخابات اثرگذار باشد راه انداختن ساده و بی‌تکلف کارهای مردم در ادارات است.

وی با بیان اینکه بوروکراسی‌های اداری و تنبلی ساختار اداری کشور به یک مصیبت برای مردم تبدیل شده و نارضایتی را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: نظارت‌های جدی در استان‌ها برای حل این دست از مشکلات و کاهش نارضایتی در دستگاه‌ها می‌تواند زمینه افزایش رضایت مردم و در نهایت مشارکت در سرنوشت خود را فراهم کند.

شفیعی‌ها با اشاره به اینکه ایجاد بستر لازم برای گفتگو کردن و بیان مخالفت‌ها و حرف‌ها نسبت به سیاست‌های جامعه نیز می‌تواند در مشارکت مردم تأثیرگذار باشد، تأکید کرد: دولت توان خوبی در شنیدن حرف‌های جامعه دارد و باید این توان به سراسر بدنه جامعه منتقل شود.

وی اظهار کرد: مردم از مسائل عادی و جاری ناراحت هستند و باید فضا و بستری را فراهم کنیم تا افراد مختلف همچون نخبگان حرف‌های خود را زده و جواب بشنوند و بدون شک با این نوع گفتگو اعتماد و در نهایت بلوغ مردم افزایش می‌یابد.

دبیر حزب موتلفه استان قزوین تصریح کرد: ورود دولت به این حوزه و فضاسازی لازم برای تحقق این مدل گفت‌وگوها می‌تواند اتفاق بزرگی محسوب شده و زمینه برگزاری یک انتخابات پرشور را فراهم کند.

جریانات سیاسی از القای ناامیدی پرهیز کنند

وی بیان کرد: جریانات سیاسی نیز باید با یک ادبیات صحیحی فضا را فراهم کنند و از قهر کردن‌ها و ایجاد ناامیدی جلوگیری در جامعه جلوگیری کنند.

شفیعی‌ها با بیان اینکه برخی جریانات بی‌اقبالی مردم به سمت خود را با قهر کردن می‌پوشانند، تأکید کرد: جریانات سیاسی باید فضای مناسب را برای گفتگوهای عقلانی فراهم کنند.

لزوم تبیین اهمیت حضور مردم در انتخابات

تنها راه اصلاح امور حضور در پای صندوق رأی است

وی با بیان اینکه از سوی دیگر مردم نیز باید مجاب شده و درک کنند که تنها راه اصلاح امور حضور در پای صندوق رأی است، گفت: ابزاری که می‌تواند اراده و خواسته مردم را تحقق بخشیده و عملیاتی کند صندوق رأی است و با نیامدن مردم پای صندوق مشکلی حل نخواهد شد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه مردم باید بدانند که اگر منتقد بوده و ایرادی دارند باید در پای صندوق‌ها اعتراض خود را عنوان کنند، تأکید کرد: این مستلزم این است که مردم انتخاب صحیحی نیز داشته باشند و به طرق مختلف به این شناخت برسند.

وی بیان کرد: دوری و پرهیز از صندوق رأی و مشارکت کم باعث می‌شود عناصری که می‌توانند و توانایی دارند تحول ایجاد کنند برای حضور در عرصه نقش‌آفرینی در کشور، وضع قانون و نظارت عالیه موفق نباشند.

تقاضاهای نازل محلی و منطقه‌ای نداشته باشیم

دبیر حزب موتلفه استان قزوین با بیان اینکه نباید تقاضاهای نازل محلی و منطقه‌ای از نمایندگان مجلس داشته باشیم، تأکید کرد: نمایندگان باید کلان نگر و ملی و به دنبال پیشرفت کشور باشند.

وی حل مسائل معیشتی و بهبود وضعیت اقتصادی را زیربنای تحولات کشور دانست و تصریح کرد: مساله آب یک مساله جدی و بحران برای کشور است و نمایندگانی که وارد مجلس می‌شوند باید این مسئله را برای یک زمان طولانی و درازمدت حل کنند.

شفیعی‌ها گفت: دخالت دادن نگاه‌ها و سلایق مختلف در عرصه‌های مختلف اجتماع خیلی مهم است و باید شرایطی ایجاد کنیم که تمام کسانی که در چارچوب نظام دارای سلایق مختلفی هستند در جامعه کنشگری داشته باشند.

وی اظهار کرد: ما نیازمند طراحی قانونی هستیم تا بتوانیم فضای سیاسی و اجتماعی را بازتر و تعدیل کنیم و کاری کنیم مردم همه با سلایق اجتماعی حرف خود را بزنند.

شفیعی‌ها یادآور شد: یکی از توقعات مهم از مجلس آینده نظارت دقیق بر اجرای برنامه هفته توسعه است و مجلس باید تلاش کند تا کشور بر روی ریلی که تنظیم و مصوب شده حرکت کند.

اولین شرط افزایش مشارکت درک اهمیت مشارکت است

جواد حبیبی از فعالان سیاسی استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مردم باید تأثیرگذاری رأی خود را درک و احساس کنند، اظهار کرد: اولین شرط افزایش مشارکت همین درک اهمیت مشارکت هست.

وی گفت: از سوی دیگر باید اجازه بدهیم مردم خود به دنبال رشد و یا حذف یک تفکر باشند و دست مردم را در انتخاب تفکر مورد نظر خود باز بگذاریم.

این فعال سیاسی با بیان اینکه احزاب نقش مهمی در انتخابات دارند اما در کشور چون احزاب فعالی نداریم این نقش کمرنگ شده است، افزود: احزاب با برگزاری انتخابات درون‌حزبی و فعال شدن در حوزه انتخابات نقش مهمی در مشارکت بیشتر مردم دارند.

وی با بیان اینکه از سوی دیگر باید نقش نمایندگان فعلی را در ارتقای امید مردم بررسی کنیم، تأکید کرد: اگر مردم تأثیرگذاری نمایندگان پیشین خود را حس کنند بدون شک فعالانه در میدان انتخابات حضور خواهند داشت.

این فعال سیاسی با بیان اینکه افراد دارای تریبون و رسانه باید برای مردم تبیین کنند که نبود مجلس چه ضرری می‌تواند برای کشور داشته باشد، افزود: به‌طور مثال اگر مجلس در زمان امضای برجام فعال‌تر بود و اجازه شرطی شدن اقتصاد و زندگی مردم را نمی‌داد بخش عمده‌ای از مشکلات امروز را نمی‌داشتیم.

لزوم تبیین اهمیت حضور مردم در انتخابات

مردم باید اهمیت وجود مجلس را درک کنند

وی با تأکید بر اینکه احساس من این است که عده‌ای قابل‌توجه از مردم نسبت به کارکرد مجلس در قانون‌گذاری و نظارت حرف دارند، گفت: مردم در برخی امور مانند خودرو در ادوار مختلف تأثیری از سوی مجلس ندیده‌اند و این نگاه باید تغییر کند.

حبیبی بیان کرد: توقع مردم این است که نمایندگان به دنبال رانت برای خود و اطرافیان خود نباشد و به‌جای نماینده خود و اطرافیان، نماینده واقعی مردم باشند.

وی با بیان اینکه نماینده‌های مجلس باید دنبال اجرای وظیفه اصلی خود یعنی قانون‌گذاری و نظارت بر قانون باشند، اضافه کرد: حل مسائل به‌طور ریشه‌ای و به دور از کارهای نمایشی و رسانه‌ای یک دغدغه جدی است و مردم انتظار دارند صداقت در وعده‌ها رعایت شود.

نباید توقعات را از نماینده مجلس بالا ببریم

حامد کبودوند از فعالان سیاسی استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگر مردم نقش انتخابات در سرنوشت خود را درک کنند بدون شک حضوری فعال خواهند داشت.

این فعال سیاسی با بیان اینکه باید این مهم را در جامعه نهادینه کنیم، تأکید کرد: شرکت و یا عدم شرکت نتیجه‌ای جز تغییر سرنوشت به دنبال نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه نباید توقعات را از نماینده مجلس بالا ببریم، تصریح کرد: کارکرد قوه مقننه به‌عنوان یک نهاد ناظر و قانون‌گذار مشخص است و نباید توقع مردم را تغییر داد.

نماینده نباید در امور اجرایی دخالت کند

کبودند تأکید کرد: یکی از تکنیک‌های دشمن و برخی افراد نفوذی این است که بدون اطلاع از کارکرد نهاد توقع مردم را بالا ببرند و بعد به‌واسطه عدم تحقق آن انتظارات، ناامیدی ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه باید کارکرد مجلس را بدانیم و متناسب با آن کارکرد عملکردها را بسنجیم، اضافه کرد: عدم دخالت در امور اجرایی، توجه به نیازها و شناخت به مسائل و در نهایت ارتباط با آحاد مردم و نه‌تنها یک قشر خاص باید در دستور کار وکلای مردم قرار بگیرد.

این فعال سیاسی در پایان یادآور شد: نمایندگان مجلس باید آمایش نیازهای مردم و پیگیری این مشکلات را یک وظیفه جدی برای خود بدانند.

بدون شک انتخابات پیش رو با قدرت و شکوه برگزار خواهد شد اما به نظر می‌رسد آنچه از همه‌چیز برای افزایش مشارکت مهم‌تر است تبیین اهمیت حضور مردم در صحنه خواهد بود.

رسانه و نخبگان جامعه باید نقش این مشارکت و حضور در پای صندوق‌های رأی را برای مردم بیش از هر زمانی تبیین کنند.

کد خبر 5936741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha