به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری الجزیره، قربانیان حمله رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان فلسطینی از روز ۷ اکتبر گذشته تاکنون روز به روز افزایش پیدا کرده و بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت فلسطین تا پایان روز ۱۲ نوامبر به بیش از ۱۱۱۸۰ نفر رسیده که ۴۶۰۹ تن از آنها کودک هستند. تعداد مجروحان نیز بالغ بر ۲۸۲۰۰ ارزیابی شده که ۸۶۶۳ نفر از آنها کودک هستند.
رژیم صهیونیستی از روز ۹ اکتبر محاصره کامل نوار غزه را آغاز کرد، این در حالی است که این منطقه از ۱۷ سال پیش تاکنون در محاصره قرار دارد. در محاصره جدید ورود آب و غذا به غزه متوقف شد و دو روز بعد نیز خطوط تغذیه انرژی این منطقه متوقف شد و ورود کمکهای امدادی و سوخت به آن نیز ممنوع شد.
تخریب عمدی منابع آبی کودکان فلسطینی
یک و نیم میلیون نفر از ساکنان غزه در نتیجه موشکباران رژیم صهیونیستی مجبور به ترک خانههای خود شدند، علاوه بر اینکه بر اساس اعلام شبکه فرانسه ۲۴ رژیم صهیونیستی به دنبال تخریب عمدی زیرساختهای حیاتی غزه برآمده و در هفته اول جنگ ۶ چاه آب و ۳ ایستگاه تأمین آب شرب و ذخایر آبی و مرکز آب شیرین کن غزه را هدف حملات هوایی خود قرار داد.
سازمانهای بین المللی حقوق بشر پیش از این نسبت به وخامت اوضاع نوار غزه در نتیجه فقدان منابع آبی هشدار داده بودند. در همین رابطه آکادمی بینالمللی آب و محیط زیست و بهداشت و سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بودند که ۹۷ درصد از آب نوار غزه برای آشامیدن مناسب نیست. بسیاری از ساکنان غزه از آب آلوده و شور استفاده میکنند و ساعتهای طولانی در صف میایستند تا شاید بتوانند آب آشامیدنی مناسب به دست بیاورند.
در حالی که بر اساس استانداردهای بینالمللی، هر فرد روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ لیتر آب برای مصارف خود نیاز دارد، متوسط آب مورد استفاده در غزه تنها ۳ لیتر در روز است که برای تأمین تمامی نیازها باید از آن استفاده شود.
این گزارش میافزاید که استمرار این روند باعث آسیب دیدن کلیه و قلب انسان میشود، علاوه بر اینکه تأثیر خشکی و بیآبی، خود را در میان کودکان شیرخواره زودتر نشان میدهد و اغلب به مرگ آنها منجر میشود.
فقدان منابع غذایی
سازمان فائو وابسته به سازمان ملل متحد گزارش داده است که ۸۰ درصد از ساکنان نوار غزه حتی قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی از فقدان امنیت غذایی رنج میبردند، این در حالی است که در این مدت تعداد کامیونهای تغذیه که امکان ورود به نوار غزه را داشتند بالغ بر ۵۰۰ کامیون در روز بود. دفتر امور انسانی سازمان ملل متحد اما در گزارشی اعلام کرد که از روز ۲۱ اکتبر تاکنون تنها ۴۵۱ کامیون وارد غزه شدهاند که ۱۵۸ مورد از آنها حامل غذا بودند و ۱۰۲ کامیون دارو داشتند و ۴۴ کامیون آب حمل میکردند و ۳۲ کامیون نیز غیر قابل استفاده بوده و ۸ کامیون نیز دیگر مواد غذایی را با خود حمل میکردند. با وجود این تعداد بسیار اندک، ورود سوخت به نوار غزه همچنان ممنوع است که این موضوع به صورت خطرناکی بر عملکرد بیمارستانها تأثیرگذار بوده و زندگی هزاران بیمار را در معرض خطر قرار داده است.
نانواییهای غزه نیز در نتیجه عدم وجود سوخت و آرد از کار افتادهاند. علاوه بر اینکه حملات موشکی رژیم صهیونیستی بسیاری از این نانواییها را تخریب کرده است. برنامه جهانی غذا در این رابطه گزارش میدهد که پیش از این با ۲۳ نانوایی در غزه تعامل داشته، اما در حال حاضر تنها یک نانوایی کار میکند. این نانوایی به همراه ۸ نانوایی دیگر در مناطق مرکزی و جنوبی به صورت گاه و بیگاه با توجه به میزان سوخت و آرد خود اقدام به پخت نان میکنند.
سازمان جهانی تغذیه همچنین هشدار میدهد که منابع تغذیه در غزه در شرف اتمام است و در برابر هر شخصی که به کمکهای غذایی دسترسی پیدا میکند، دست کم ۶ نفر وجود دارد که نیازمند این کمکها است.
این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است سو تغذیه کودکان باعث توقف رشد و لاغری آنها شده و تواناییهای جسمی و ذهنی آنها را تحت تأثیر قرار داده و آنها را بیش از دیگران در برابر بیماریها آسیب پذیر میکند.
فقدان مراقبتهای بهداشتی
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، زنان و کودکان بیشترین قشری هستند که در نتیجه موشک باران مراکز بهداشتی و پزشکی در معرض خطر قرار گرفتهاند. زنان باردار امکان دسترسی به مراکز بهداشتی را ندارند و هرجا که امکان داشته باشد فرزند خود را دنیا میآورند. علاوه بر اینکه عمل جراحی سزارین نیز بدون داروی بیهوشی انجام میشود. روزانه بیش از ۱۸۰ کودک در نوار غزه به دنیا میآیند و
در چنین شرایطی آمار تل فات مادران و کودکان تازه متولد شده در نتیجه فقدان مراقبتهای بهداشتی افزایش پیدا میکند.
در پناهگاههای وابسته به آن روا بیماریهای متعددی نظیر التهاب دستگاه تنفس، اسهال و تب شیوع پیدا کرده است و در نتیجه پر شدن این مراکز، بسیاری از مردم در خیابانها میخوابند. در حال حاضر بالغ بر ۲۲۵۰۰ مورد التهاب دستگاه تنفسی و ۱۲ هزار مورد اسهال در غزه گزارش شده که این بیماریها در کودکانی که از سو تغذیه و بیآبی رنج میبرند، کشنده است.
پزشکان حتی مجبور هستند به جای مواد ضدعفونی کننده از سرکه و به جای سوزن جراحی از میخ و سوزنهای معمولی استفاده کنند.
موتورهای تولید برق از روز سوم نوامبر در بیمارستان شفا و بیمارستان اندونزیایی از کار افتاده و جنگندههای رژیم صهیونیستی نیز همواره این بیمارستانها و اطراف آن را هدف قرار میدهند. این در حالی است که بیمارستان شفا از روز شنبه در محاصره نیروهای صهیونیستی قرار گرفته و امکان ورود و خروج از آن غیرممکن شده است.
نظر شما