به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، نشست خبری دومین جشنواره آموزشگاههای آزاد رسانهای با حضور قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی و مهدی شفیعی دبیر جشنواره و مدیرکل دفتر مطالعات، توسعه دانش و مهارتهای سینمایی، مدیران آموزشگاههای آزاد سینمایی و اهالی رسانه در موزه سینما برگزار شد.
قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی در این نشست گفت: از همان اولین روزهای ورودم به سازمان سینمایی جلسهای با مدیران آموزشگاههای سراسر کشور داشتیم که این مدیران، چند خواسته از سازمان سینمایی داشتند. یکی از آن خواستهها برگزاری مجدد جشنواره آموزشگاههای آزاد سینمایی بود که آخرین بار ۱۰ سال پیش برگزار شد.
وی افزود: در حال حاضر ۳۵۵ آموزشگاه آزاد سینمایی در سراسر کشور فعالیت میکنند که از این تعداد ۱۱۱ آموزشگاه در تهران است. این آموزشگاهها هنرمندانی تربیت میکنند که وارد جامعه میشوند و نیاز است این استعدادهای آنها دیده شود و محلی برای عرضه استعدادها داشته باشند. این جشنواره میتواند بخشی از این نیاز را برطرف کند.
آشنا با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره مطرح کرد: برنامه برگزاری این جشنواره در سال ۱۴۰۲ با رییس سازمان سینمایی مطرح شد. این موضوع از آن جهت اهمیت پیدا میکند که هنرمندان باید آثار و فعالیتهای یکدیگر را رصد کنند. به نظرم این جشنواره میتواند محلی برای دیدهشدن استعدادها و شناسایی آنها باشد تا نسل جدید وارد چرخه سینما شود. هرچند دانشگاهها وظیفه آموزش دارند، آموزشگاههای سینمایی در کنار دانشگاهها وظیفه آموزش دارند تا فرصت برای فعالیت همه هنرمندان را فراهم کند و این هنرمندان میتوانند در جشنواره حضور پیدا کنند. خوشحالیم در برگزاری این جشنواره با استقبال آموزشگاههای آزاد سینمایی روبهرو شدیم. امیدوارم جشنواره خوبی در پیشرو داشته باشیم و در برنامه سازمان سینمایی بماند و فرصتی فراهم شود که مردم و هنرمندان این آثار را ببینند.
استعدادهای فوقالعادهای در جشنواره حضور دارند
در ادامه این نشست، مهدی شفیعی دبیر این جشنواره گفت: با مشورت مدیران آموزشگاههای آزاد سینمایی چهار رشته اصلی در فراخوان این جشنواره تعیین شد؛ رشته تولید فیلمهای کوتاه، فیلمنامهنویسی، عکاسی و بازیگری که در آموزشگاهها تدریس میشوند. از این چهار رشته مجموعاً ۷۱۰ نفر از هنرجویان آموزشگاههای آزاد سینمایی آثار ارسال کردند. این آثار در مجموع ۱۲۵۵ اثر بود. در رشته بازیگری ۵۹۷ اثر به صورت اجراهای مونولوگ تصویربرداری شد. در بخش فیلم کوتاه ۲۵۰ اثر به جشنواره رسید. در رشته عکاسی نیز ۲۲۹ اثر و بخش فیلمنامه ۱۷۹ اثر به دبیرخانه رسید. هیاتهای انتخاب کار خود را آغاز کردند و در ایام جشنواره که ۳۰ آبان تا ۲ آذر در محل موزه سینما برگزار میشود، شاهد نمایشگاهی از ۳۵ اثر برتر عکاسی آثار برتر خواهیم بود و در اختتامیه از برگزیدگان تقدیر میشود.
وی ادامه داد: در رشته فیلم کوتاه آثار درخور و قابل تاملی به جشنواره رسید که بیشتر زمان برد. خروجی این بخش تا سهشنبه مشخص خواهد شد و شاهد ۳۰ اثر خواهیم بود که در اختتامیه از آنها قدردانی خواهد شد. در بخش فیلمنامهنویسی نیز آثار ارزشمندی به جشنواره رسید و بسیار امیدبخش بود. بخشی که برای من جذاب بود نوع برگزاری شاخه بازیگری بود. استعدادهای فوقالعادهای در این جشنواره شرکت کردند. سینمای ما به چهرههای زیادی نیاز دارد که انتخاب از میان آنها راحت نبود. از آموزشگاههای شهرستانها ۶۰۰ اثر به جشنواره رسید که ۷۵ اثر نهایی و قرار شد در موزه سینما محلی در اختیار آنها قرار بگیرد و داوران اجراهای آنها را ببینند. از شرکتکنندگان ۶۰ نفر آقا و خانم و ۱۵ نفر کودک و نوجوان هستند که هیات انتخاب کار آنها را قضاوت میکنند. بخش جنبی این جشنواره نیز با موضوع «غزه و روایت مظلومیت» برگزار خواهد شد که در این بخش ۳۰ اثر در شاخههای انیمیشن، عکاسی و دلنوشتهخوانی (گویندگی) به دبیرخانه جشنواره رسیده است و مورد داوری قرار خواهند گرفت. با توجه به حضور هنرجویان مدیران مختلف آموزشگاه نشستهای تخصصی نیز برنامهریزی شده و به عنوان بخش جنبی جشنواره برای تقویت دانش هنرجویان در حوزههای کلان فرهنگی و تخصصی برگزار میشود.
دبیر این رویداد همچنین اشاره کرد: تعداد بانوان شرکتکننده در این جشنواره از آقایان بیشتر است؛ ۳۸۵ خانم و ۳۲۵ آقا در این دوره شرکت کردند. این دوره از جشنواره بعد از آخرین دوره که در دهه نود برگزار شد، کار خود را مجدداً از سر گرفته است و امیدواریم آغازی برای رویداد مستمر و مدام باشد و در این جشنواره شاهد همکاری خوب با موزه سینما در ایام جشنواره خواهیم بود. یکی از مباحثی که مطرح شد، رتبهبندی آموزرشگاههای آزاد سینمایی است. پژوهش کاملی در گذشته انجام شده بود که اطلاعاتش در دو سه ماه اخیر بهروز شد. مجموع این رویداد منجر به رتبهبندی آموزشگاهها خواهد شد که در سیاستهای سازمان سینمایی تعریف شده است.
شفیعی ادامه داد: همچنین بحث ساماندهی طرح درس آموزشگاهها نیز مطرح است. جایگاه آموزشگاههای سینمایی در حوزه تربیت نیرو در سیستم سینما مهم است. بر مبنای پژوهشهایی که در گذشته انجام شده بود در حال نهایی شدن طرح درس آموزشگاههای آزاد سینمایی در سازمان سینمایی هستیم. همچنین کارت صلاحیت مدرسان نیز در دستور کار دفتر مطالعات بود که اجرایی شده و شورای تخصصی در این راستا در سازمان سینمایی شکل گرفته است و بر اساس شاخصههای موجود برای مدرسان کارتهای صلاحیت مدرسان صادر میشود. تشکیل صنف و فعال کردن مجدد آن با مدیریت مدیران آموزشگاهها انجام میشود که امیدواریم بعد از جشنواره آن را به ثمر برسانیم. یکی از مباحثی که مطرح است، رتبهبندی آموزرشگاههای آزاد سینمایی است. پژوهش کاملی در گذشته انجام شده بود که اطلاعاتش در دو سه ماه اخیر بهروز شد. مجموع این رویداد منجر به رتبهبندی آموزشگاهها خواهد شد که در سیاستهای سازمان سینمایی تعریف شده است.
وی عنوان کرد: همچنین بحث ساماندهی طرح درس آموزرشگاهها نیز مطرح است. جایگاه آموزشگاههای سینمایی در حوزه تربیت نیرو در سیستم سینما مهم است. بر مبنای پژوهشهایی که در گذشته انجام شده بود در حال نهایی شدن طرح درس آموزشگاههای آزاد سینمایی در سازمان سینمایی هستیم. همچنین کارت صلاحیت مدرسان نیز در دستور کار دفتر مطالعات بود که اجرایی شده و شورای تخصصی در این راستا در سازمان سینمایی شکل گرفته است و بر اساس شاخصههای موجود برای مدرسان کارتهای صلاحیت مدرسان صادر میشود. تشکیل صنف و فعال کردن مجدد آن با مدیریت مدیران آموزشگاهها انجام میشود که امیدواریم بعد از جشنواره آن را به ثمر برسانیم.
در پایان این مراسم از پوستر دومین جشنواره آموزشگاههای آزاد سینمایی رونمایی شد.
دومین جشنواره سراسری آموزشگاههای آزاد سینمایی به دبیری مهدی شفیعی و با حمایت معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان امور سینمایی و سمعی بصری و همکاری موزه سینما ۳۰ آبان لغایت ۳ آذر ۱۴۰۲ برگزار میشود.
نظر شما