۲۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۶:۲۶

معاون علمی رییس جمهور تاکید کرد؛

اهرم کردن ابزارهای حمایتی برای تحقق امنیت و اقتدار غذا

اهرم کردن ابزارهای حمایتی برای تحقق امنیت و اقتدار غذا

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور بر اهرم کردن ابزارهای حمایتی برای تحقق امنیت و اقتدار غذا مبتنی بر نگاه پلتفرمی در حکمرانی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی از دستاوردهای فناورانه و نوآورانه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی بازدید کرد.

دهقانی در این بازدید عنوان کرد: باور من به حوزه کشاورزی و تامین غذای پایدار یک باور جدی است و سازمان‌هایی مانند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که از نیروی انسانی متخصص، تجارب ارزشمند، ظرفیت های علمی و زیرساخت های بسیار خوب برخوردارند، می توانند با مسیردهی و هدایت صحیح، یک تحول بزرگ را در بخش کشاورزی کشور رقم بزنند.

وی با تأکید بر این‌که باید زیرساخت‌های سازمان‌های بزرگ و دولتی، مجال و فرصتی را برای شکل‌گیری ایده‌های جدید و مبتنی بر انگیزه و اراده‌های بخش خصوصی ایجاد کنند، عنوان کرد: آن‌چه که کار را به نتیجه می‌رساند و دستاوردی را به ارمغان می‌آورد، انگیزه های شرعی و انسانی، الزام‌های قانونی و انتفاعات فردی است.

رییس‌ بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این که رویکرد حکمرانی و تخصیص حمایت‌ها باید پلتفرمی باشد، افزود: در مدل حاکمیت پلتفرمی، تصدی‌گری و مداخله‌گری حاکمیت، جای خود را به نظارت، هدایت و حمایت می‌دهد. سازمان‌ها و دستگاه‌های بزرگ می‌بایست رویکرد حاکمیت پلتفرمی را پیش بگیرند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با اشاره به اهرم کردن ابزارهای حمایتی برای تحقق امنیت و اقتدار غذا مبتنی بر نگاه پلتفرمی در حکمرانی گفت: رویکرد معاونت علمی بر این مبنا است که ضمن حمایت از توسعه و بالندگی شبکه فعلی دانش‌بنیان های موجود، از مجموعه‌های جدیدی که از دل زیرساخت‌های بزرگ همچون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و ‌توسط پژوهشگران و استادان خارج شده از این موسسه رشد می‌یابند، قویاً حمایت کند.

دهقانی ادامه داد: در این مدل به جای هزینه‌کرد مستقیم برای حمایت از مجموعه‌های تازه ایجاد شده، تشخیص صلاحیت و تخصیص حمایت با نظر سازمان میزبان این کسب‌وکارهای نوآورانه، صورت می‌گیرد. در همین راستا سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تخصیص امکانات، زیرساخت و فضای لازم زمینه را برای رشد شرکت‌های جدید فراهم می‌کند و حمایت‌های پیش‌بینی شده به این منظور، با نظر این سازمان به مجموعه‌های واجد صلاحیت تخصیص می‌یابد.

وی با اشاره به همکاری و تعامل‌ معاونت علمی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تعریف و اجرای یک بسته‌ همکاری جامع گفت: ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت و ‌مجموعه تات، می‌توانند در قالب یک بسته جامع همکاری و بر مبنای یک الگوی مشخص، زمینه را برای رشد و رونق شرکت‌های جدیدی که از دل نیازها، توانمندی‌ها و ایده‌های نوآورانه سرمایه انسانی این مجموعه بزرگ برآمده‌اند، فراهم کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به حمایت جدی از توسعه شبکه دانش‌بنیان و حمایت از ذی نفعان نهایی حوزه غذا و کشاورزی عنوان کرد: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان ها، معیارهای جدید و مهم‌تری همچون فرآیند رشد یک شرکت، میزان اشتغال، نیروی انسانی و حل مشکلی از کشور جایگزین معیار صرفاً فناورانه بودن محصول یا خدمت برای احراز صلاحیت یک شرکت به عنوان دانش‌بنیان شده است؛ در واقع تقدس پیشرفتگی فناوری یک شرکت جای خود را به معیارهای دیگری داده که مجال و فضای ورود شرکت ها و ایده‌های کاربردی‌تر فارغ از های‌تک بودن را به زیست‌بوم دانش بنیان فراهم می کند.

کد خبر 5937951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha