۵ آذر ۱۳۸۶، ۱۷:۳۷

آینده‌پژوهی ایران 1400 (1)

جهان سعادتمند بدون تفکر جامع تحقق نمی‌یابد

در همایش "آینده پژوهی؛ ایران 1400" که صبح امروز در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد، دکتر قربان بهزادیان‌نژاد رئیس مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی گفت: تفکر برنامه‌ای و جامع برای تشکیل زیست جهان سعادتمند ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهزادیان نژاد، در ابتدای این ضمن خیر مقدم به میهمانان، دو هدف عمده آن را معرفی علم آینده‌پژوهی و توجه مسئولان به این علم از یکسو و بررسی ایران 1400 با استفاده از این علم خواند و گفت: اشتیاق بشر به آینده از گذشته دور در انسان بوده است و انسانها به گونه‌ای به پیشگویی آینده می پرداختند، اما از دهه 1960 به این‌سو علم نوین آینده‌پژوهی تکوین شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: تفاوت آینده‌پژوهی با پیشگویی در کیفیت دینامیک سوالهای این شاخه علمی است، یعنی با استفاده از علوم طبیعی، سیاسی، ریاضی و دیگر علوم به بررسی امکانهای آینده می پردازند.

دکتر بهزادیان نژاد اظهار داشت: آینده انقباض و انبساط حال نیست و به عوامل غیر قابل پیش بینی وابسته است اما غیر قابل شناخت نیست. سخن گفتن از آینده و هماهنگی با تحولاتی که در جهان رخ می دهد برای مدیریت امروز لازم است.

دکتر قربانیان گفت: تفکر برنامه‌ای و جامع و کنش و واکنش نسبت به روندها برای تشکیل زیست جهان سعادتمند ضرورت دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: آموزه‌های اسلامی و روح ایرانی، تعامل ایران با جهان با توجه به موقعیت منحصر به فردش در عرصه بین المللی، شرایط داخلی مثل مسائل بنیادین و منابع طبیعی مطالعات آینده پژوهی در ایران را ضروری می‌کند.

وی در پایان گفت: برگزاری این همایش تجویزی نیست، بلکه تنها بیانگر نگرشهای اندیشمندانی است تا تفکر درباره آینده به فرهنگ بدل گردد و به گنجاندن واحدهای درسی مستقل در رشته‌های مختلف در دوره‌های درسی منجر شود. 

کد خبر 593844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha