پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۳ آبان ۱۴۰۲، ۱۴:۱۶

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

۳۵۷۷ نفر بیمار دیابتی طی ۲ سال در کردستان شناسایی شدند

۳۵۷۷ نفر بیمار دیابتی  طی ۲ سال در کردستان شناسایی شدند

سنندج- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: طی دو سال گذشته ۳ هزار و ۵۷۷ بیمار دیابتی در استان شناسایی شده است.

فرزام بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار سامانه سیب، ۳۳ هزار و ۵۶۰ بیمار دیابت نوع ۲ و هزار و ۵۷۸ بیمار دیابت نوع یک در استان شناسایی شده‌اند.

وی از فعالیت سه کلینیک دیابت در استان کردستان خبر داد و بیان داشت: کلینیک ویژه دیابت در شهرهای سقز، سنندج و مریوان برای ارائه خدمات تخصصی سطح ۲ به بیماران دیابتی در استان ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: در بیمارستان‌های سایر شهرستان‌ها، واحدی به نام واحد دیابت وجود دارد که خدمات سطح ۲ را انجام می‌دهد و ارائه خدمات سطح یک به بیماران دیابتی در همه درمانگاه‌های سطح استان انجام می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: در درمانگاه‌ها خدمت خطرسنجی برای افراد ۳۰ سال و بالاتر در زمینه شناسایی بیماری‌هایی از قبیل دیابت انجام می‌گیرد و این افراد هر ماه یک بار توسط بهورز یا مراقبین بهداشتی و سه ماه یکبار پزشک مراقبت می‌شوند.

بیدارپور به میزان قند پیش دیابت و دیابت اشاره کرد و گفت: با بیان اینکه با تأیید پزشک، قند خون ناشتای ۱۲۵-۱۰۰ به عنوان پیش دیابتیک و ۱۲۶ و بالاتر به عنوان دیابت تلقی می‌شود.

وی عنوان کرد: بیماران دیابتی باید سالی یکبار توسط متخصصین چشم و داخلی معاینه گردند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از آغاز پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی در استان و همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: در این پویش تکمیل پرونده سلامت الکترونیک و غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده هم استانی‌های عزیز مورد توجه است.

وی ادامه داد: در این پویش ملی افراد بالای ۱۸ سال با تکمیل پرسش نامه‌ای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا دارای پرونده سلامت می‌شوند و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار می‌گیرند.

بیدار پور با اشاره به اینکه با پیوستن مردم به این پویش و همکاری با همکاران ما از خانه‌های بهداشت گرفته تا مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در سطح استان، بیماری‌های غیرواگیر را غربالگری خواهیم کرد اعلام کرد: این افراد پس از شناسایی به شکل مؤثر تحت درمان قرار می‌گیرند و با پیگیری مداوم و فعال از طریق همکاران مراقب سلامت که در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع مشغول به ارائه خدمات پیش بینی شده سلامت هستند، بیماری افراد را رصد و پیگیری کرده و تحت درمان دارویی قرار دهیم.

کد خبر 5938772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha