خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: این روزها با گذشت قریب به ۴۰ روز از جنگ همه جانبه رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه، نگرانیها در محافل صهیونیستی درباره ادامه این نبرد تشدید شده و از طرفی صدای مخالفان نتانیاهو درباره بی نتیجه بودن جنگ زمینی در غزه و تلاشها برای برکناری وی از قدرت در نتیجه این ناکامی بیشتر به گوش میرسد.
در همین رابطه، خبرنگار اعزامی مهر به بیروت به سراغ «عدنان منصور» وزیر خارجه سابق لبنان رفت و با وی در این زمینه گفت و گو کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رژیم صهیونیستی توان ادامه جنگ علیه غزه را دارد، گفت: در ابتدا جا دارد که به شما و مخاطبان خبرگزاری مهر سلام و درود بفرستم، بدون شک تداوم جنگ علیه غزه از سوی رژیم صهیونیستی بر بخشهای مختلف سیاسی، نظامی و به ویژه اقتصادی این رژیم آثار زیانباری بر جا گذاشته است.
وی افزود: اسرائیل همواره در جنگهای خود علیه دشمنانش در دهههای اخیر تلاش کرده از عامل غافلگیرکننده و ضربتی بهره ببرد، به این صورت که عملیاتهای خودش را تنها طی چند روز با تحقق هدف موردنظر به اتمام رسانده است.
عدنان منصور تاکید کرد: اما امروز شرایط برای رژیم صهیونیستی تغییر کرده است، ما شاهد هستیم که پس از گذشت قریب به ۴۰ روز از جنگ همه جانبه علیه غزه، صهیونیستها نتوانسته اند تنها هدف اعلامی خود یعنی از بین بردن مقاومت اسلامی فلسطین حماس را محقق کنند، همچنین نتوانسته اند غزه را به طور کامل تحت اشغال خود درآورند. اما باید توجه داشت که ادامه همین عملیات نظامی علیه غزه، هزینههای بسیار سنگینی را بر تل آویو تحمیل کرده است.
در نتیجه ادامه جنگ علیه غزه، روند مهاجرت معکوس صهیونیستها از اراضی اشغالی نیز شدت گرفته است و در شرایط کنونی منابع عبری از شلوغی دفاتر کنسولی آمریکا و کشورهای اروپایی نظیر انگلیس، فرانسه و آلمان در اراضی اشغالی خبر داده اند. وزیر خارجه سابق لبنان افزود: رژیم صهیونیستی هر روز در جنگ علیه غزه ۲۶۰ میلیون دلار هزینه میکند، بر همین مبنا تاکنون در این جنگ بیش از ۷.۵ میلیارد دلار هزینه متحمل شده و توان آن را ندارد که این جنگ را به مدت طولانی ادامه دهد.
وی افزود: رسانههای عبری از کاهش ۲۵ درصدی سرمایه گذاری خارجی در اراضی اشغالی و همچنین کاهش ۱.۵ درصدی شاخص تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی (معادل ضرری ۷.۵ میلیارد دلاری) خبر داده اند که از وضعیت دشوار این رژیم در اثر ادامه جنگ غزه حکایت دارد.
وی تاکید کرد: در نتیجه ادامه جنگ علیه غزه، روند مهاجرت معکوس صهیونیستها از اراضی اشغالی نیز شدت گرفته است و در شرایط کنونی منابع عبری از شلوغی دفاتر کنسولی آمریکا و کشورهای اروپایی نظیر انگلیس، فرانسه و آلمان در اراضی اشغالی خبر داده اند. در واقع شمار زیادی از صهیونیستهای دوتابعیتی در پی تداوم جنگ غزه و نگرانی از گستردهتر شدن دامنههای آن اقدام به اخذ ویزای بازگشت به کشورهای اصلی خود گرفته اند.
وی افزود: روزنامه فرانسوی لو زکو اخیراً در گزارشی این موضوع را فاش کرد که از آغاز جنگ غزه تاکنون، دستکم ۴۰۰۰ صهیونیست دارای تابعیت فرانسوی تقاضای ویزا برای بازگشت به فرانسه داشته اند.
عدنان منصور تاکید کرد: با بررسی این شاخصها متوجه میشویم که اقتصاد رژیم صهیونیستی به تدریج در حال تضعیف در نتیجه پیامدهای ادامه جنگ علیه غزه است. در واقع میتوان گفت که جنگ علیه غزه، هزینههای اقتصادی سنگینی برای آنها داشته و طولانیتر شدن این نبرد به نفع رژیم صهیونیستی نیست.
وی افزود: رژیم صهیونیستی در دهههای اخیر به همین دلایل جنگهای خود را در مدت زمان کوتاه برنامه ریزی میکرد، آنها در سال ۱۹۶۷ توانستند بخشهای بزرگی از سه کشور عربی را تنها طی چند روز تحت اشغال خود درآورند، اما هم اکنون در برابر یک باریکه ۳۶۵ کیلومتر مربعی که به اندازه یک محله در یکی از کشورهای به اشغال درآمده رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۹۶۷ است، ناتوان و عاجز هستند.
وزیرخارجه سابق لبنان تاکید کرد: در واقع این مقاومت فلسطین در نوار غزه است که یک الگو و نماد از مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست ارائه کرده که مشابه آن در دهههای اخیر بی سابقه بوده است.
وی افزود: این موفقیت تاریخی از سوی مقاومت فلسطین در برابر ارتشی به دست آمده که خود را یکی از قویترین ارتشها در سطح خاورمیانه میداند. در حالی که شاهد هستیم با وجود استفاده از قوای نیروی هوایی، قویترین تجهیزات جنگی و موشکی و کمک گسترده آمریکا و دیگر کشورهای غربی، نتوانسته حتی یکی از اهداف نظامی خود را محقق کند.
وی تاکید کرد: همه این شاخصها از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ دایر در غزه حکایت دارد و این واقعیت را نشان میدهد که این رژیم باید شکست در عملیات طوفان الاقصی را نیز به کارنامه مملو از شکست خود در دهههای اخیر در برابر مقاومت اضافه کند.
همه شاخصها از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ دایر در غزه حکایت دارد و این واقعیت را نشان میدهد که این رژیم باید شکست در عملیات طوفان الاقصی را نیز به کارنامه مملو از شکست خود در دهههای اخیر برابر مقاومت اضافه کند. عدنان منصور در پاسخ به سوالی درباره سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان با تاکید بر این نکته که باید تحولات را براساس شرایط میدانی پیش برد، نیز تاکید کرد: دبیرکل حزب الله لبنان از ابتدای جنگ غزه از حمایت از مقاومت فلسطین وارد عمل شده و با آغاز عملیات در نقاط مرزی لبنان و اراضی اشغالی توانست توجه بخش گسترده ای از ارتش رژیم صهیونیستی را معطوف به این جبهه کند.
وی افزود: در نتیجه این عملیات چهار لشکر ارتش رژیم صهیونیستی معادل ۸۰ هزار نفر به نقاط مرزی لبنان اعزام شده اند که در واقع یک چهارم از قوای کل ارتش رژیم صهیونیستی را شامل میشود. بر این اساس حزب الله توانسته با این عملیات خود توان نظامی رژیم صهیونیستی علیه غزه را دچار نقصی جدی سازد.
وزیرخارجه سابق لبنان تاکید کرد: اما زمانی که سید حسن نصرالله درباره وابستگی نبرد به شرایط میدانی صحبت میکند، به این معناست که همه تصمیمات را به تصمیم فرماندهان نظامی و شرایط جنگ مرتبط کرده است و براساس آن تصمیمات آتی خود را اتخاذ میکند.
نظر شما