به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محسن ابراهیمی در آئین تحلیف مشاوران خانواده قوه قضائیه در استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کار در حوزه خانواده نیازمند برخورداری از دانش و مهارت تخصصی است اظهار کرد: مشاوران خانواده قوه قضائیه از علم و دانش حقوقی خود برای برقراری صلح سازش میان خانوادهها استفاده میکنند.
وی افزود: هدف ما ایجاد سازش پایدار است و تحقق این امر نیازمند کمک و همراهی سایر دستگاههاست.
میانگین سازش زوجین در استان چهارمحال و بختیاری به بیش از ۴۰ درصد رسیده است
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیمی با بیان اینکه سازمان بهزیستی نقشی حیاتی در ایجاد سازش موقت میان زوجین و رساندن آن به سازش پایدار دارد خاطرنشان کرد: در کنار بهزیستی نهادهایی همچون معاونت امور زنان استانداریها و ادارات کل ورزش و جوانان میتوانند یاریگر دستگاه قضا برای پیشبرد اهداف متعالی صلح و سازش باشند.
رئیس مرکز تحول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود استان چهارمحال و بختیاری را سرآمد سایر استانها در حوزه صلح و سازش عنوان کرد و گفت: در این استان به دلیل همبستگی بالای اجتماعی، میزان سازش در میان زوجین به بیش از ۴۰ درصد رسیده است و این میتواند الگوی خوبی برای سایر استانها باشد.
وی تصریح کرد: پیامد این همبستگی خود را در کاهش آسیبهای اجتماعی، طلاق و بزهکاری نشان میدهد.
ضرورت توجه وکلا به ایجاد سازش در بین زوجین
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی در ادامه با اشاره به نقش مهم وکلا در ایجاد صلح و سازش گفت: وکلا طبق قانون مکلف به صلح و سازش در مجموعه دعاوی به ویژه حوزه خانواده هستند.
وی افزود: مجموعه وکلای کشور در طول سالهای اخیر تلاش بیدریغی را برای برقراری صلح و سازش از خود نشان دادهاند.
رئیس مرکز تحول قوه قضائیه با اشاره به اینکه صلح و سازش میان زوجین برای ما یک اصل است عنوان کرد: این مهم هم در آموزههای قرآنی و روایی وجود دارد و هم در قانون اساسی بر آن تأکید شده است.
وی بیان کرد: در همین راستا در حال حاضر دپارتمان وکالت تخصصی را در مرکز وکلا راه اندازی کردیم و این اعتقاد را داریم که وکالت در حوزه خانواده با وکالت در حوزههای دیگر متفاوت است.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی با بیان اینکه کار در حوزه خانواده سیستمی و چند بعدی است اضافه کرد: وکیل و مشاور هر دو وظیفه صلح و سازش را برعهده دارند با این تفاوت که اگر وکیل در کنار ایجاد صلح اهتمام خود را برای احقاق حق موکل و پاسداشت حق او میگذارد مشاور صرفاً تلاش میکند که از دانش حقوقی خود برای صلح و سازش استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از علتهایی که در سال ۹۸ حوزه مشاور خانواده در مرکز وکلا متمرکز شد این بود که در کنار سیاستگذاری وکالت موضوع مشاوره نیز دیده شود و این مجموعه همزمان بتواند حوزه مشاور خانواده و روانشناسی را نیز ساماندهی کند.
اجرای طرح اصلاحی تعیین تعرفه مشاوران خانواده در کشور
رئیس مرکز تحول قوه قضائیه با اذعان بر این مطلب که کار مشاوران خانواده درآمدزایی چندانی ندارد ابراز داشت: به منظور کمک و و ارائه تسهیلات به مشاوران، طرح اصلاحی تعیین تعرفه مشاوران خانواده را به ریاست قوه قضائیه ارائه کردیم و با فراهم ساختن زیرساختها، این طرح از سال آینده اجرایی خواهد شد.
محمد رزم رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز در این آئین با بیان اینکه فعالیت مشاوران خانواده قوه قضائیه در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در امر صلح و سازش و راهبردهای تحولگرایانه دستگاه قضا برای ترویج عدالت قضائی انجام میشود گفت: رسالت اصلی مشاوران خانواده بر مبنای اصلاح ذاتالبین و تحکیم بنیان خانواده ترسیم و تعریف شده چراکه خانواده منشأ تحول و تعالی انسان است و استحکام آن عاملی مهم در ارتقای سلامت و آرامش اجتماعی به شمار میآید.
رزم لازمه کار مشاوران خانواده را برخورداری از ۳ ویژگی حسن نیت، خلوص و امانتداری عنوان کرد و افزود: از آنجا که مشاوران خانواده در هنگام ارتباط با زوجین به اسرار خصوصی آنها آگاهی و اشرافیت پیدا میکنند لذا همواره باید تقوای الهی را سرلوحه کار خود قرار داده و با حفظ امانتداری زوجین را به ادامه زندگی ترغیب کنند.
گفتنی است در پایان این آئین تعداد ۲۴ نفر مشاوره خانواده و ۱۰ مدیر مرکز مشاوره خانواده قوه قضائیه در استان با قرائت سوگندنامه پروانه شروع به کار خود را دریافت کردند.
نظر شما