به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدصادق هاشمی شامگاه چهارشنبه در نشست با تشکلهای فرهنگی مردمی خوزستان اظهار کرد: بعد از استقرار دولت، یکی از مواردی که مد نظر دولت بوده مردمی سازی است که رئیس بنیاد شهید هم بر این مساله تاکید کرده است. ما نیز با توجه به اندک تجربهای که در تشکلهای فرهنگی داشته ایم بر این اعتقاد هستیم که اگر معاونت فرهنگی بنیاد شهید میخواهد موفق باشد باید برخی از مأموریتها در استانها را به کمک تشکلها، هیأتها و جریانهای مردمی انجام دهد.
معاون امور فرهنگی بنیاد شهید گفت: در این راستا، از اولین جلساتی که با مدیران کل استانها، معاونان فرهنگی و رؤسای ادارات داشته ایم به آنها تاکید کرده ایم که به این سمت حرکت کنند و مأموریت هایی که قابلیت واگذاری دارند به دست توانمند جریانهای مردمی بسپارند.
وی افزود: برنامههای ما در حال حاضر مخاطب مردمی دارد اما با واگذاری برخی از برنامهها به دست جریانهای مردمی، میتوانیم مخاطبان خود را چند برابر کنیم.
معاون امور فرهنگی بنیاد شهید ادامه داد: ما برنامههای تولیدات و آثار هنری را به طور کامل واگذار کرده ایم ولی در استانها هنوز جریانهای انقلابی این برنامه بنیاد شهید را جدی نگرفته و ورود نکرده اند که دست به دست هم بدهند. البته برخی کارها مثل کتاب فاخر، سنگین است که شاید تشکلها نتوانند انجام دهند اما کارهای رده پایینتر را حتماً جوانان حزب اللهی میتوانند انجام دهند.
هاشمی عنوان کرد: بنیاد شهید سابقه درخشانی دارد و البته در جای دیگر هم نقد به آن وارد است و این یک چیز مشخص مثل دستگاههای دیگر است.
وی با بیان اینکه آرام آرام حکمرانی خود را در مورد گلزار شهدا تغییر خواهیم داد، تصریح کرد: اینکه مجموعهای بسازیم و تحویل دهیم که برای اجرای برنامههای فرهنگی، دستگاههای دیگر اجازه دهند که چه کسی و چگونه برگزار کند اصلاً درست نیست و بنیاد شهید به عنوان متولی اصلی گلزار باید تعیین کننده باشد.
معاون امور فرهنگی بنیاد شهید اظهار کرد: برخی دستگاهها در بخش تعمیر یا حراست همکاری دارند که این موضوع دیگری است. البته در خوزستان این مساله وجود ندارد که کسی مانع اجرای برنامههای فرهنگی شود و حتی در این خصوص کمک هم میکنند.
هاشمی بیان کرد: پیشنهاد بنده این است که مدیرکل بنیاد شهید استان به صورت فصلی با تشکلهای مردم نهاد، نشست هم اندیشی برگزار کند.
وی با بیان اینکه در حال تهیه یک اپیلیکیشن هستیم، گفت: در این برنامه یک بخش به نام «حوزه خادم الشهدایی» وجود دارد که هر خانواده شهید که در موضوعی نیاز به خدمت دارد در این برنامه مشخص و اعلام میکند، همچنین افرادی که قصد خدمت رسانی دارند نوع خدمت خود را مشخص میکنند، پس از آن بنیاد شهید موارد را بررسی میکند و پس از تأیید، این اشخاص به هم وصل میشوند که از این طریق کار آنها تسهیل میشود.
معاون امور فرهنگی بنیاد شهید در خصوص کمکهای مالی به تشکلهای مردمی اظهار کرد: سال گذشته در بودجه دولت بند «و» تبصره ۹ را آورده ایم که براساس آن دستگاههای اجرایی مکلف هستند یک درصد از بودجه جاری خود به جز فصول ۴ و ۶ را در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هزینه کنند..
هاشمی ادامه داد: این بند نیاز به یک آئین نامه داشت که در هیأت دولت مصوب شد و یکی از بندهای آئین نامه این است که دستگاههای اجرایی میتوانند برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، این بودجه را در اختیار تشکلهای فرهنگی مردمی قرار دهند. البته این کار باید با تأیید بنیاد شهید باشد.
وی اضافه کرد: هدف ما از این کار این بود که دست جریانهای مردمی را برای مطالبه گری باز کنیم.
نظر شما