۲۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۴۱

اکبرلو مطرح کرد؛

دختران امروز در جستجوی جایگاه مستقل در جامعه هستند

دختران امروز در جستجوی جایگاه مستقل در جامعه هستند

یک مدرس دانشگاه گفت: امروز دختران به شدت در جستجوی جایگاه مستقل برای خود در جامعه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر اکبرلو مدرس دانشگاه با اشاره به دومین رویداد ادبی تهران به روایت دختران که در قالب طرح بورسیه نویسندگان نوجوان برگزار شده، گفت: فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کلان‌شهری مثل تهران نیازمند شناخت هر چه بیشتر اقشار متفاوت ساکن در این شهر است و مسئولان شهری می‌توانند ضمن آگاهی بخشی به جامعه از طریق برگزاری کلاس‌های متعدد این‌چنینی با نیازهای مردم آشنا و با کمک همین مردم شهرشان را بهتر سامان‌دهی کنند.

این نویسنده گفت: امروز دختران به شدت در جست‌وجوی جایگاه مستقل برای خود در جامعه هستند. واقعیت این است که بر خلاف آنچه در جامعه و بازتاب آن در فرهنگ، ادبیات و هنر در دهه‌های پیشین بود؛ این موضوع به شدت رنگ باخته است. در حالی‌که توجه به دختران با برگزاری چنین رویدادهایی ضمن اینکه باعث شناخت دغدغه‌های مشترک آنان می‌شود فرصتی را مهیا می‌کند تا آنان بتوانند اندیشه‌ها و مسائل خود را به شکلی نطقی بروز دهند.

کارگردان نمایش عروسکی من می‌ترسم گفت: دختران دغدغه‌ها و مسائل ویژه خود را دارند. چنین فعالیت‌هایی فرصت می‌دهد که آنان بتوانند نسبت به مسائل، اندیشه‌ها و احساس‌های خود و نحوه بروز آن‌ها بیندیشند و ضمن اینکه آنان به این وسیله متوجه شوند که با دختران هم سن خود، چقدر دغدغه مشترک دارند، چه می‌اندیشند و چگونه می‌توانند احساس‌های خود را، به کمک ادبیات بازتاب دهند؛ در این راستا با حضور در دوره‌های آموزشی به بالندگی خود کمک می‌کنند. در واقع برای داشتن شهری با شهروندان آگاه چاره‌ای جز آموزش آنان نیست.

اکبرلو گفت: برای ارتقای کیفیت هر فعالیتی راهی به جز آموزش وجود ندارد. بدون آموزش ابراز احساسات و اندیشه‌ها، صرفاً به صورت افسارگسیخته و پریشان و بدون جذابیت بیان خواهد شد و در نتیجه برای دیگران لذت یا تأثیری به همراه نخواهد داشت. به هر حال نوشتن برای دیگران یک دانش و مهارت است و هر مهارتی نیازمند آموزش و تمرین. برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت بخش جنبی این‌گونه فعالیت‌ها نیست بلکه بخش اصلی آن است و پیش از برگزاری جشنواره و ارائه آثار باید به آن‌ها پرداخت. البته آموزش به دختران از دو بخش تشکیل می‌شود. یک بخش؛ همان آموزش عمده شگردهای نویسندگی است که کودک و بزرگ نمی‌شناسد. ولی بخش دیگری هم هست که در این بخش الزاماً باید از کسانی استفاده شود که دغدغه و تجربه همنشینی و هم‌صحبتی در تولیدات فرهنگی این گروه سنی را داشته و دارند.

دومین دوره رویداد ادبی «تهران به روایت دختران» در قالب طرح «بورسیه نویسندگان نوجوان» توسط اداره‌کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران و با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال برگزاری است. هدف از برپایی این رویداد ادبی شناخت و فهم دغدغه‌ها و نیازهای دختران نوجوان و خانواده‌های آنان در این کلان‌شهر، به منظور برنامه‌ریزی برای این گروه سنی است.‌

کد خبر 5941217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha