به گزارش خبرنگار مهر، مظفر علی شائی بعد از ظهر امروز جمعه در نشست خبری مسابقات کشوری جایزه بزرگ فانکشنال فیتنس تحت عنوان «جام کارون» که به میزبانی اهواز برگزار میشود، اظهار کرد: امروز یک رویداد خوب و جذاب را با هم مرور خواهیم کرد که در پایان یک الگو از رشتهای جدید را در استان خوزستان به نمایش میگذاریم.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی گفت: به واسطه تناسب یا فیتنسی که در اعمال، رفتار، حرکات و حتی تیپ بدن ورزشکاران این رشته است، میتواند یکی از رشتههای مورد نیاز هم از بُعد تخصصی برای تمام رشتهها و هم به عنوان زیربنای توسعه همه رشتهها در حوزه آمادگی جسمانی باشد. از سوی دیگر میتواند به عنوان یک الگو، تیپ ایده آل را به جامعه معرفی کند که این معرفی تیپ ایده آل یکی از ایدهها و آرمانهای فدراسیون است.
وی اضافه کرد: تیپ ایده آل یعنی تیپی که حجم عضلانی با حجم استخوان تناسب داشته باشد و نهایتاً با ظرفیت قلبی و عروقی هماهنگ باشد.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی بیان کرد: فانکشنال فیتنس این توانایی را داد که ما را به تیپ ایده آل برساند و به عنوان یک الگو در جامعه مطرح شود تا نهایتاً جوانها و نوجوانها بتوانند خودشان را با فاکتورهای این تیپ مقایسه کنند و با فعالیت و تمرینات بدنی به این تیپ برسند.
علی شائی با بیان اینکه حدود یک سال و سه ماه از عمر فدراسیون آمادگی جسمانی میگذرد، تصریح کرد: با توجه به ضرورتی که در جامعه وجود داشت، ضعف آمادگی جسمانی در بین انسانها و جامعه مشهود بود به همین منظور فدراسیون آمادگی جسمانی مستقل از فدراسیون همگانی و با ۲۷ رشته فعالیت خود را در کشور آغاز کرد که هر کدام از این رشتهها متناسب با علایق و سلایقی که در اجتماع وجود دارد، میتواند گروهی از مردم را به فعالیت بدنی مشغول کند.
وی افزود: هدف فدراسیونها این است که بتوانیم ورزش را بین مردم نهادینه کرده و از فواید ورزشی به نحو احسن استفاده کنیم.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی عنوان کرد: براساس آمارهای نسبی، وضعیت بدنی در حوزه ورزش و فعالیتهای بدنی خیلی خوب نیست و طبق همین آمارها ۴۹ درصد مردم ورزش میکنند که کیفیت ورزش آنها مشخص نیست، ۵۱ درصد فقر حرکتی کامل دارند و ۸۲ درصد بیماری زمینهای دارند. ورزش نکردن باعث تشدید عوامل بیماری زمینهای خواهد شد و نهایتاً که اگر فعالیت بدنی نباشد میتواند این فاکتورها را در بدن فعال کند.
علی شائی ادامه داد: به طبع همه استانها میانگینی از این کم تحرکی را دارند؛ لذا توسعه ورزش بین آحاد مردم از وظایف حاکمیتی است که معمولاً چندین روش به عنوان راهبرد هدف گذاری شد. بهترین مورد آن در این مواقع و با توجه به تشخیص کارشناسها، ایجاد رویداد است یعنی از رویداد به درک ورزشی برسیم و یا اینکه به این برسیم که چطور ورزش کنیم و وارد محیطهای ورزشی شویم و اینکه چه فوایدی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه فدراسیون آمادگی جسمانی دو راهبرد اصلی اصلی دارد، تصریح کرد: در حوزه ارتقای دانش، درک و آگاهی مردم نسبت به فعالیتهای بدنی، دانش ورزشی و اصلاح سواد حرکتی است و دوم اینکه از راهبرد انجام رویدادهای ورزشی و چالشها بتواند مردم را متوجه فعالیتهای ورزشی کند که این دو راهبرد به طور ملموس در همه جا در حال رخ دادن است.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی اظهار کرد: راهبرد پشتیبان این دو راهبرد اصلی تربیت نیروی انسانی اعم از ورزشکار، مربی و داور است تا با یکدیگر این مسیر را طی کنند که بتوانیم به صورت منسجم رو به جلو حرکت کنیم.
علی شائی با اشاره به حوزه ارتقای سطح دانش گفت: برای رسانه چهار نقش برشمرده شده که آخرین نقش آن در حوزه تغییر رفتار است، یعنی به نوعی اول آموزش، اطلاع رسانی، نهادینه یا فرهنگ سازی صورت گیرد و پس از آن تغییر رفتار انجام شود. مواردی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد از این طریق و با این فاکتورها پیش میرود.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی با بیان اینکه همگی در این تغییر رفتار سهیم هستیم، تصریح کرد: باید بتوانیم رفتار غیرحرکتی و ساکن را به یک رفتار متحرک تبدیل کرد و زمانی که از طریق آموزش به این برسیم نهایتاً ورزش جز عادات روزانه مردم و فرهنگ یک اجتماع میشود. در کشورهای توسعه یافته وقتی که ۸۰ درصد مردم ورزش میکنند یعنی آن رفتار به شکل آموزشی به یک فرهنگ تبدیل شده است.
علی شائی اضافه کرد: یکی از راهبردها این است که در حوزه آموزش، انیمیشنهایی در خصوص ورزش کردن، چگونه ورزش کردن، فاکتورهای آمادگی جسمانی و چگونگی توسعه فاکتورها تولید خواهد شد.
وی با اشاره به حوزه رویدادی عنوان کرد: یکی دیگر از راهبردهای ما برگزاری رویدادها در مراکز استانها است تا با توجه به ظرفیتی که در شهرستانها وجود دارد، آنجا هم اتفاق بیفتد و مردمی که پیرامون هستند از طریق صدا و سیما یا تماشای حضوری رویدادها با آن آشنا شده و ما هم بتوانیم جوانها و نوجوانها را به طریقی جذب فعالیت بدنی کنیم تا وارد عرصه تربیت بدنی بشوند.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی اظهار کرد: ما جنبه اجتماعی تربیتی یک رویداد را میبینیم که در قالب جایزه بزرگ، قهرمانی کشور و انتخابی کشور است و اکنون در حال رخ دادن است تا یک جامعه که به نوعی تحرک در آن نزدیک به ۵۰ درصد است را به به صورت کیفی به ۸۰ درصد برسانیم.
علی شائی، یکی دیگر از اهداف فدراسیون را توجه به آمادگی جسمانی اقشار خاص اعلام و عنوان کرد: شاید برخی افراد مثل افراد مسن، خردسالان یا بیماران خاص که محدودیت حرکت دارند، کمتر مورد توجه قرار گرفته باشند اما آمادگی جسمانی در ابعاد جدیدش به سراغ این اشخاص خواهد رفت و برای آنها مربیهای خاص تربیت میشود که در نهایت از ظرفیت آمادگی جسمانی به نفع آنها استفاده شود.
وی ادامه داد: بیشترین اتفاقاتی که در دقیقه ۹۰ رخ میدهد و ورزشکار کم میآورد برای این است که بستر آمادگی جسمانی خوبی اتفاق نیفتاده است. در نتیجه برای جبران این، آمادگی جسمانی به سراغ تولید محتوای آموزشی برای سایر مربیان رفته که تولید مبانی بخصوص در حوزه بانوان در حال اقدام است و از معاونت ورزش وزارت خواستهایم پنج رشته اولویت را معرفی کنند تا در آن راستا تولید. محتوا داشته باشیم و مربیها طی یک ترم متوالی دانش خود را ارتقا دهند و همزمان با توسعه مهارت، توسعه آمادگی جسمانی هم اتفاق بیفتد.
دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی بیان کرد: گره زدن هر رویداد ورزشی به هر رویداد تاریخی به خصوص این رویداد که به آزادسازی سوسنگرد گره خورده این را یادآوری میکند که اگر آن زمان شهدا در خط مقدم نبودند و بالاترین سرمایه خود یعنی جانشان را فدا نمیکردند ما با این آسایش و آرامش کنار یکدیگر نبودیم پس درواقع شهدا و خانواه هایشان پهلوانهای اصلی هستند.
به گزارش مهر، مسابقات کشوری جایزه بزرگ فانکشنال فیتنس تحت عنوان «جام کارون» امروز با حضور ۲۵ ورزشکار از سراسر کشور در اهواز برگزار میشود.
نظر شما