استاد دانشگاە اقلیم کردستان در گفت وگو با مهر:

حاکمان اقلیم کردستان از ترس آمریکا جرات حمایت از فلسطین را ندارند

حاکمان اقلیم کردستان از ترس آمریکا جرات حمایت از فلسطین را ندارند

اکثر مقامات منطقه، جهان اسلام و اقلیم کردستان هم در حال چانه زنی با غرب و تامین منافع خود هستند و جرأت مخالفت با اسرائیل را ندارند.

خبرگزاری مهر سرویس بین الملل، حلیمە ملایی: عملیات طوفان الاقصی بیش از ۴۰ روز است که ادامه دارد و رژیم صهیونیستی به بهانه نابودی جنبش مردمی حماس فلسطین روزانه چندین تن بمب بر سر مردم غزه می‌ریزد.

در ۴۰ روز گذشته بیش از ۱۱ هزار نفر در غزه و سایر مناطق اشغال شدە فلسطین توسط رژیم اسرائیل شهید شده‌اند، علاوه بر آن ده‌ها هزار نفر مجروح شده و نزدیک به دو میلیون نفر در غزه جنگ زدە آواره شده‌اند.
وضعیت انسانی در نوار محاصره شده غزه بحرانی است و به دلیل کمبود دارو، تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و شهادت پزشکان، فاجعه روز به روز بدتر می‌شود.
سازمان‌های بین‌المللی سکوت کرده‌اند و بسیاری از رهبران کشورهای اسلامی هنوز واکنش مناسب و مسلمانانە از خود نشان نداده‌اند و با اسرائیل در تماس هستند و بە فکر منافع خود هستند.
در این راستا خبرنگار مهر با «فاروق محمد» استاد دانشگاه و رئیس هیئت تحقیقات سیاسی جامعه عدالت کردستان عراق دربارە غزە و حماسە حماس و انفعال کشورهای اسلامی گفت وگوی انجام داده است که خلاصه آن بە شرح زیر است.
پس از ۷ اکتبر و عملیات حماس علیە رژیم صهیونیستی، اکثر ملت‌های جهان به ویژه مسلمانان به خیابان‌ها آمدن و از فلسطین حمایت کردند اما در اقلیم کردستان بە جز تعدادی از اسلام گرایان نه احزاب و رهبران حاکم و نە مردم واکنش خوبی نداشتند؛ به نظر شما چرا اقلیم کردستان جرأت نمی‌کند علیه ظالمان جهان حرف بزند، به خصوص اگر ظالمان نزدیک به آمریکا باشند؟

بله، البته می‌توان گفت که مقامات اقلیم کردستان منافعی با غرب و به طور خاص ایالات متحده دارند و بنابراین با کشورهای غربی و ایالات متحده به ویژه دوستان آن در منطقه در ارتباط هستند و از جنایات آنها چشم پوشی می‌کنند. در این مسئلە هم چون اسرائیل دست نشاندە آمریکا و غرب و موظف است که منافع آنها را در منطقە حفظ کند و عامل و راە نفوذ و مداخلە أمریکا و کشورهای قدرتمند جهان در منطقه خاورمیانە باشد، بیشتر سران مسلمان جهان از جملە حاکمان اقلیم کردستان عراق جرأت مخالفت با اسرائیل را ندارند.

از سوی دیگر، می‌توان گفت که موضع یا دلیل این انفعال مسئولان، ناشی از یک دلیل عقیدتی است که امروز در غزه و فلسطین اتفاق می‌افتد، به‌ویژه آن کە یک گروە جهادگر اسلامی در رأس فریاد عدالت خواهی برای مردمی ستم دیدە است. بنابراین کشورهای جهان عرب و برخی کشورهای اسلامی و در میان آنها مقامات اقلیم کردستان هم هیچ علاقه و تمایلی به حمایت و بزرگ نشان دادن این نوع جنبش اسلامی یا نیروی مقاومت اسلامی ندارند. یعنی این دیدگاه یک سیاست ایدئولوژیک است که آنها با اندیشه اسلامی که به ویژه حماس اکنون نماد آن است مخالفند. اقلیم کردستان خود در موقعیت و جایگاهی نیست که بتواند توازن را در منطقه ایجاد کند یا تغییری در آن دهد، اما حداقل موضع روشن و قاطعی نداشت و رهبران احزاب حاکم اقلیم کردستان ترجیح دادند کە از منافع مشترک خود با اسرائیل و آمریکا محافظت کنند و بخشی از این جنگ نباشد.

طوفان الاقصی اسلام گرایان را به ویژه در اقلیم کردستان دچار اختلاف کرده است، از طرفی سلفی‌ها حماس را به آغازگر جنگ متهم می‌کنند و مشارکت در این جنگ را جهاد نمی‌دانند. از سوی دیگر احزاب و جریانات دیگر اسلامی در عراق نیروهای حماس را جهادی و دفاع آنها از حق مردم غزە را مشروع و عین دستور اسلام می‌دانند.؟

در مورد اینکه برخی از اسلام گرایان بە اصطلاح سلفی نگرش مثبتی نسبت به حماس و جنگ کنونی در غزە ندارند، باید بگویم اینها کسانی هستند که خود را (سلفی) می‌نامند و معتقدند نباید بر خلاف خواست ولی امر و حاکمان سخن گفت بنابراین اینها همان کاری را می‌کنند کە رهبران و حاکمانشان می‌خواهند. متأسفانه می‌بینیم که آنها نسبت به حماس و این جریانات دردناکی که در غزه رخ می‌دهد، منفعل هستند و نگرش منفی دارند که البته ناراحت کننده است و نباید مسلمان اینگونە باشد.

حمایت ایران و متحدانش در منطقه را از مردم بی گناه غزه چگونه می‌بینید؟

هر نیرو، مقام یا دولتی در منطقه که بتواند به مردم فلسطین و غزه کمک کند، اعم از کمک‌های بشردوستانه، آذوقه، غذا، دارو یا حتی ادوات جنگی، قابل تقدیر است.
ببینید آمریکا و غرب آشکارا به اسرائیل کمک لجستیکی، تسلیحاتی و مهمات می‌کنند و آن را پنهان نمی‌کنند، اما متأسفانه سایر کشورهای اسلامی اگر کمکی هم بکنند بسیار ضعیف است. بنابراین هر کشور و نیرویی که بتواند به مردم دردمند فلسطین و غزە کمک کند و هر طور کە امکان دارد یارگر حماس باشد اقدام مثبتی است و موضعی است که در تاریخ ثبت خواهد شد، حقیقتاً مسلمانی و انسانی دوستی این است.
چرا جهان عرب با تمام قدرتی دارد نسبت به مردم مسلمان و همزبان و هم نژاد خود در فلسطین اشغالی دلسوز نیست و در مقابل جنایات اسرائیل سکوت می‌کند و به این مردم بی گناه کمک نمی‌کند؟
مردم در سراسر جهان اسلام و به طور کلی جامعه مسلمانان با مردم ستمدیدە فلسطین و غزه هم نوا هستند به ویژه در محکومیت این نسل کشی که آشکارا و در مقابل چشم جهانیان، کشورها و جامعه جهانی رژیم آپارتاید اسرائیل انجام می‌دهد، مردم مسلمان منطقه و جهان اسلام دلسوز هستند، اما آنهایی که مقام و قدرت عاریە‌ای خود را مدیون آمریکا و غرب هستند یعنی شماری از حاکمان کشورهای اسلامی؛ هرگز نمی‌تواند موضعی مخالف اراده آمریکا و غرب اتخاذ کند.
آینده این جنگ چگونه خواهد بود و به نظر شما تا کجا پیش خواهد رفت؟
جنگ فلسطین و اسرائیل سابقه طولانی دارد و می‌توان گفت که با پیمان بالفور آغاز شد و سپس پس از تشکیل کشور جعلی اسرائیل در خاک فلسطین و پذیرش آن از سوی سازمان ملل با فشار آمریکا، این جنگ تشدید شد. در این سالیان متمادی جنگ باعث آوارگی، ویرانی و از بین رفتن مردم فلسطین شده است و مردم فلسطین توسط اسرائیل قتل عام شده‌اند. این جنگ ادامه خواهد داشت و با جنگی که اکنون غزه را در برگرفته است پایان نخواهد یافت. نتیجه جنگ هر چه که باشد، این آغاز مرحله دیگری از درگیری بین رژیم صهیونیستی و ملت فلسطین خواهد بود. تا زمانی کە راەحلی عادلانه و مشروع پیدا شود که آن هم ادارە کشور توسط مردم فلسطین است.
کد خبر 5941770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha