به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نصرآبادی ظهر یک شنبه در نشست خبری اظهار کرد: یکی از عوامل موفقیت منابع طبیعی ارتباط تنگاتنگ با رسانهها است.
وی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور تصریح کرد: این طرح یکی از تکالیف بوده و بر اساس مستندات قانونی و بین المللی و ملی مقام معظم رهبری تاکید کردند که هر ایرانی باید سالانه سه درخت بکارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شروع این طرح در بهمن ماه ۱۴۰۱ در استان بوده است، یادآور شد: تولید نهال سالانه در نهالستانهای استان در گذشته کمتر از ۳۵۰ اصله بوده و در سال ۱۴۰۱ با توجه به اینکه تعهد استان تولید یک میلیون اصله بوده ولی این میزان تولید به یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله رسیده که موجودی نهالستانهای استان است.
نصرآبادی گفت: فرایند اصلی کاشت درختان برای اجرای این طرح از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد و به دنبال شناسایی عرصهها هستیم.
وی بیان کرد: با مشارکت معدن مس قلعه زری در عرصه ۵۰ هکتاری این طرح در استان آغاز شده و ادامه دارد و در محیط پیرامونی معدن ۶ هزار چاله کنده شده که تا قبل از بهمن کاشت نهال انجام خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: پیرو سفر معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استان با توجه به گستردگی عرصهها ایدهای مطرح شد تا عرصه وسیعی را انتخاب کنیم که امکان مجموع فعالیتها در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در آن وجود داشته باشد که در این راستا پیش فرضی که برای استان دیده شده بود ۱۰ هزار هکتار بوده اما بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته ۱۰۰ هزار هکتار در مجاورت شهر طبس برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
نصرآبادی ادامه داد: عرصه در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح در استان از موقعیت خوبی برخوردار بوده و مطالعات آن به لحاظ منابع طبیعی آماده میباشد ولی چون تنوع بخشی در اجرای این طرح بسیار زیاد بوده تیم کاری کارشناسی وارد طبس شده و امکان سنجی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بحث تیر پارک مجموعه خدماتی بین راهی در این طرح دیده شده است، اضافه کرد: از ویژگیهای خوبی که در انتخاب این عرصه مؤثر بوده فاصله ۱۶ کیلومتر با شهر طبس فاصله میباشد که میتواند به لحاظ کاهش بیابانها تأثیر گذار باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: حدود ۵۵ هزار جمعیت تحت پوشش مستقیم این طرح قرار میگیرد.
نصرآبادی در رابطه با تأمین اعتبار اجرای این طرح در استان گفت: بر اساس مطالعاتی که انجام شده پیش بینی میشود از محل اعتبارات ملی و استانی اقدام و امیدواریم بتوانیم ردیف مستقل اعتباری برای آن بگیریم.
وی با اشاره به اینکه این طرح ۱۰ ساله است، بیان کرد: آغاز رسمی آن دی ماه با حضور مقامات کشوری خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به طرح الگویی آبخیز تا جالیز اشاره داشت و افزود: در راستای حرکاتهایی که در استان صورت گرفته که خروجی آن منتج در سطح ملی شد همین طرح بوده که سال گذشته در بالادست قنات بلده فردوس انجام و با احداث استخر یک میلیون مترمکعب کار آن انجام گرفت.
نصرآبادی یادآور شد: این طرح در سطح کلان ملی مطرح شد و تفاهم نامهای چهار جانبه میان وزارت جهاد، بنیاد مستضعفان، سپاه پاسداران و سازمان برنامه و بودجه منعقد و قرداد اجرایی آن نیز در استانها با استانداری و قرارگاه امام حسن مجتبی بسته شد.
وی افزود: رقم اعتباری در کل کشور برای اجرای این طرج بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
اعتبار ۶ هزار میلیاردی برای حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح در استان ۶ هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان برای حوزه آبخیزداری در دوره سه ساله برای عرصه یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: تفاهم نامه اجرای طرح آبخیز تا جالیز در راستای احیای و مرمت قنوات بین قرارگاه امام حسن مجتبی و وزارت جهاد کشاورزی منعقد و در تمام شهرستانهای استان برش آن دیده شده است.
نصرآبادی بیان کرد: استارت اولیه از اعتبارات ۱۴۰۱ حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار شده که در حال حاضر در حال رایزنی با مشاور طرح هستیم و در هر شهرستان به طور متوسط ۲۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مجموع اعتبار مصوب امسال اختصاص داده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در ارتباط با قرارگاه جهادی پیشرفت و آبادانی کشور طرحی در حوزه مقابله با بیابان خواسته شد که بین ۱۲ تا ۱۶ استان در مجموع سه میلیون هکتار برای اجرای طرح جهادی مقابله با بیابان زایی در کشور مصوب شد، افزود: در راستای اجرای این طرح در استان با قید فوریت روستاهای کانون بحران را معرفی کنیم و پیش فرض آن آماده شد.
نصرآبادی در ادامه گفت: از مجموع سه میلیون هکتار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح در کشور یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مربوط به خراسان جنوبی است.
وی یادآور شد: برش اجرایی مطالعه بر مبنای این طرح در استان آماده شده که به میزان ۳۵۰ هزار هکتار برای دوره ۵ ساله با اعتبار ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اجرایی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به مزایای اجرای این طرح گفت: اجرای طرح جهادی مقابله با بیابان زایی در کاهش گرد و غبار در استانهای بیابانی مانند خراسان جنوبی بسیار مؤثر بوده با توجه به اینکه اقداماتی که تاکنون در این حوزه صورت گرفته نشان میدهد درصد غلظت گرد و غبار در خراسان جنوبی پایینتر از دیگر استانها با شرایط مشابه است.
نصرآبادی افزود: به تنهایی با اجرای این طرحها نمیتوان موفق بود و دیگر دستگاهها نیز باید کمک کنند.
وی با اشاره به ارزیابی عملکرد منابع طبیعی استان تصریح کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سه سال متولی از سال ۹۹ تا ۱۴۰۱ در جشنواره شهید رجایی رتبه برتر را بهدست آورده و امسال نیز رتبه برتر کشور در بین ادارات منابع طبیعی کشور را کسب نموده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در مورد نگهداری از نهالهای کاشته شده توسط منابع طبیعی گفت: این پوششهای گیاهی تا سه چهار سال که نیازمند آبیاری سنواتی باشد برای نگهداری آنها اعتبار در نظر گرفته میشود.
نصرآبادی در رابطه با موضوع قاچاق چوب در استان خاطرنشان کرد: قاچاق چوب در استان غالباً باغی بوده که به سبب خشکسالی و آفات، درختان قطع میشود و برای قطع باید مجوز قطع از سوی سازمان جهاد کشاورزی صادر و برای حمل که باید با مجوز منابع طبیعی باشد افراد میتوانند از طریق سامانه اقدام کنند.
وی ادامه داد: اگر قطع درختان جنگلی صورت گرفته در عرصه مستثنیات بوده که امسال نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
نظر شما