خبرگزاری مهر-گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
امروز پنجشنبه دوم آذر میتوانید با شماره ۱۳۳ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.
چهره؛ مجتبی امینی
مجتبی امینی این روزها تهیه کنندگی یکی از مهمترین سریالهای تلویزیونی را بر عهده دارد؛ مینی سریال «ترور» که به عملیات ترور نافرجام حاج قاسم سلیمانی می پردازد و البته قرار نیست در این مجموعه شمایلی از شهید سردار سلیمانی نمایش داده شود. این پروژه تا پیش از این در سکوت خبری در حال تصویربرداری بود و به دلیل حساسیت هایی که دارد کمتر عکس و جزییاتی از آن منتشر شده است.
امینی همزمان طی مصاحبه ای که در پشت صحنه این سریال انجام شد از پروژه های مختلف خود در گذشته گفت که با کارگردان هایی مثل هومن سیدی و دیگران انجام شده است و تهیه کننده کارهای مختلفی در حوزه درام، اجتماعی و حتی برنامه های تلویزیونی بوده است با این حال بیشتر از همه با سریال «گاندو» شناخته می شود. او همچنین بیان کرد که حالا قرار است یک اثر کمدی هم در کارنامه خود داشته باشد. خبری که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. امینی این روزها درگیر جشنواره فیلم فجر نیز است و روزهای پرکاری دارد.
حاشیه هفته؛ جام جم و حرفهایی از جنس دیگر
هر قسمت از «جام جم» نقدهای تند و تیزی به مدیران صداوسیما دارد و اینکه هنوز این برنامه با همان انتقادات صریح و شفاف مهمانان ادامه دارد و رویکردش تغییر نکرده است جای شکر دارد و البته تحسین برای سعه صدر مدیران. هرچند یک مرحله بالاتر از پخش این سخنان، تغییر رویه نسبت به آنهاست.
این هفته محمدمهدی عسگرپور با اشاره به یکی از گزاره های همیشگی پیمان جبلی رییس صداوسیما درباره باز بودن درهای صداوسیما به روی هنرمندان عنوان کرد «سازمانی که تلاطمات سیاسی به شدت روی همه چیزش تاثیر میگذارد و بعضاً باعث میشود یک تعداد هنرمند دیگر نتوانند واردش شوند، البته میگویند در باز است و میتوانند وارد شوند اما میدانیم که واقعاً باز نیست. فهرست ممنوعالفعالیتهایمان در سازمان صدا و سیما کم نیست.»
محمود گبرلو از مجریان برنامه «هفت» نیز هفته گذشته در نقدهایی بیان کرد: «مشکل اصلی، مدیریت در تلویزیون است. افرادی سرکار آمدهاند که جوان و متعهد و انقلابی نام دارند اما نه تجربه کار در تلویزیون را دارند و نه تخصص سریالسازی. این افراد بعضاً یک بار داخل استودیو هم نیامدهاند اما حالا در مقام تصمیمگیر و مدیر نشستهاند.»
اتفاق هفته؛ افزایش بودجه صداوسیما
سازمان برنامه و بودجه مکلف به افزایش ۴۳ درصدی سهم دولت در تامین اعتبارات سال ۱۴۰۲ سازمان صدا و سیما شد و این افزایش در سنوات بعد از سال ۱۴۰۳ به عنوان پایه افزایش سنواتی خواهد بود. این خبری بود که این هفته اعلام شد.
در نشست علنی عصر روز یکشنبه ۲۸ آبان ماه مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و خروجی آن افزایش بودجه صداوسیما بود که یکی از چالش های همیشگی این سازمان بوده است. مشخصاً هم طی یکی دو سال گذشته جبلی رییس صداوسیما ساخت سریال های الف ویژه را منوط به کمک های مالی دولت دانسته است.
نقد هفته؛ نبود «کتاب باز»
هفته کتاب تمام شد و تلویزیون در بخش ها و برنامه های مختلفی به کتاب، نویسندگان و ادبیات پرداخت. شاید اما صرفاً چند برنامه بود که به شکل ویژهتری ادبیات و کتاب را محور قرار داد و از معرفی کتابها تا نویسندگان و گفتوگو با صاحبان آثار، آیتم های مختلفی را در برنامه طراحی کرد.
اما شاید با این همه هنوز هم وقتی از مخاطبان بخواهید نام یکی از برنامه های کتاب محور تلویزیون را بگویند نتوانند اسمی را بر زبان بیاورند چراکه اکثر این برنامه ها در مقطعی کوتاه می آیند و زود هم می روند و تلویزیون همچنان نتوانسته است جایگزینی برای «کتاب باز» داشته باشد.
نکتهای که در هفته کتاب مورد توجه برخی رسانه هم قرار گرفت و یک بار دیگر از جای خالی برنامه سروش صحت گفتند.
نظر شما