به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رئوفیان، روز پنجشنبه دوم آذر ماه و در دومین روز از سی و نهمین نشست هم اندیشی مدیران پزشکی قانونی گفت: بر اساس آخرین برآوردها تعداد نمونههای اخذ شده از مجرمان ۲۰۰ هزار مورد بوده که از این تعداد ۷۹ هزار پروفایل ژنتیکی استخراج و در بانک ذخیره شده است.
وی با اشاره به شتاب فعالیت بانک در دو سال اخیر و افزایش حجم نمونهها و پروفایلها، افزود: مطابق با برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال جاری تعداد نمونههای اخذ شده از مجرمان به ۲۳۴ هزار مورد خواهد رسید که حجم قابل توجهی از جامعه هدف مجرمان هدف گذاری شده را در بر میگیرد.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران همچنین با تأکید بر بهکارگیری اطلاعات موجود در بانک در کشف و شناسایی مجرمین خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از یک هزار مورد مطابقت مربوط به مجرمین و ۲۰۰ مورد مربوط به شناسایی متهمین کثیرالجرم و نمونههای پیدا شده در صحنه جرم است که در برخی موارد هیچ متهمی برای آن وجود نداشت.
لازم به ذکر است، ایده تشکیل بانک ژنتیک از سال ۱۳۸۹ مطرح و پس تصویب در قالب برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و ابلاغ دستورالعمل آن از سوی رئیس وقت قوه قضائیه در سال ۱۳۹۲، کار تشکیل بانک ژنتیک ایران انجام و جمهوری اسلامی ایران در ردیف ۸۰ کشور دارنده بانک ژنتیک و یا در حال تشکیل بانک در دنیا قرار گرفت.
نظر شما