به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کره شمالی اعلام کرد که این کشور ارتش خود در مرز با کره جنوبی را تقویت و تسلیحات جدیدی را در این منطقه مستقر خواهد کرد.
وزارت دفاع کره شمالی همچنین در بیانیهای اعلام کرد که همه اقدامات نظامی را که در چارچوب توافق سال ۲۰۱۸ با هدف کاهش تنش در مرز کره جنوبی متوقف کرده بود، از سر میگیرد.
کره شمالی در بیانیه خود با اعلام لغو توافقات نظامی باکره جنوبی گفت: «از این پس نیروهای مسلح ما ملزم به اجرای توافق نظامی بین دو کشور نیستند. ما اقدامات نظامی از جمله در زمین، هوا و دریا را که با هدف کاهش تنش به اجرا گذاشته شده بود، معکوس خواهیم کرد و واحدهای نظامی نیرومندتر و تسلیحات جدیدی را در جوار نوار حائل غیرنظامی بین دو کشور مستقر خواهیم کرد.»
یک روز پیش از انتشار این بیانیه کره شمالی، همسایه جنوبی یعنی کره جنوبی اعلام کرده بود که در اعتراض به پرتاب یک ماهواره جاسوسی توسط کره شمالی بخشی از توافق سال ۲۰۱۸ بین دو کشور موسوم به «توافق نظامی همه جانبه» را لغو میکند.
رسانههای رسمی کره شمالی روز چهارشنبه با انتشار تصاویری اعلام کردند که سومین تلاش پیونگیانگ برای پرتاب ماهواره نظامی به فضا با موفقیت انجام شده است.
ارتش کره جنوبی دیروز سهشنبه اعلام کرد که کره شمالی یک ماهواره جاسوسی نظامی به فضا پرتاب کرده است. پیونگیانگ پیش از این دو بار تلاش کرده بود این ماهواره را پرتاب کند که با شکست روبرو شد.
مقامات نظامی کره جنوبی روز یکشنبه در آستانه سومین تلاش کره شمالی برای پرتاب ماهواره به فضا، هشدار دادند که کره شمالی پرتاب ماهواره جاسوسی را انجام ندهد، زیرا سئول در واکنش توافق صلح بین دو کرده را به حالت تعلیق درمیآورد و در اقدامی تلافیجویانه برنامه نظارت هوایی را احیا میکند.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور قصد دارد در آینده نزدیک چندین ماهواره شناسایی دیگر را به فضا پرتاب کند.
این گزارش پس از آن منتشر شد که کره شمالی در اوایل روز سه شنبه ماهواره جاسوسی Malligyong-۱ را در مدار قرار داد. به گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی، «پرتاب چندین ماهواره شناسایی اضافی در آینده نزدیک» توانایی به دست آوردن اطلاعات در مناطق مجاور کره شمالی، در درجه اول در منطقه کره جنوبی را بهبود می بخشد.
علاوه بر این، در این گزارش آمده است که پرتاب این ماهواره شناسایی در چارچوب حق مشروع کره شمالی برای تقویت قابلیتهای دفاع از خود است. این آژانس گزارش داد که به طور قابل توجهی به بهبود آمادگی رزمی نیروهای مسلح جمهوری در زمانی که دشمنان کره شمالی در منطقه مانورهای نظامی خطرناکی انجام میدهند، کمک خواهد کرد.
دو تلاش قبلی کره شمالی برای پرتاب یک ماهواره شناسایی، در ماه مه و اوت، ناموفق بود.
کره شمالی بهتازگی اعلام کرده است که قصد دارد حدفاصل ۲۲ نوامبر و اول دسامبر، با استفاده از موشک بالستیک اقدام به پرتاب ماهواره کند و در مقابل «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در واکنش به این خبر گفت که سامانههای پدافند هوایی توکیو برای مقابله با هرگونه شرایط غیرقابل پیشبینی آمادگی دارند.
کیشیدا گفته است که سامانههای پدافندی ژاپن از جمله ناوشکن «آگیس» و موشکهای پدافندی PAC-۳، در صورت بروز هرگونه «شرایط غیرمنتظره»، در حالت آمادهباش قرار دارند.
نظر شما