مصطفی قلی زاده علیار در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر کتابها و محتواها تولید شده به خصوص در استان در حوزه فرهنگی و در زمینه سوژه خاصی است، عنوان کرد: جوان امروز با توجه به سرعت چشمگیر علمی و فضای مجازی به کتابها و محتوای علمی، تاریخی به خصوص تاریخ معاصر اقتصادی یا حتی موسیقی و … نیاز دارد که عموماً این نوع کتابها کم یا اگر هم باشد به درستی توزیع نمیشود.
وی نیاز مخاطب امروز به کتاب را به سبد میوه تشبیه کرد و افزود: اگر میخواهیم سواد کتاب خوانی و علمی جامعه افزایش یابد باید در این سبد از هر نوع محتوایی داشته باشیم با یک نوع محتوا نمیتوان همه نیاز مخاطب را برآورده کرد.
مشوق در زمینه کتاب و کتاب خوانی در جامعه امروزی کم است
قلی زاده با اشاره به اینکه مشوق در زمینه کتاب و کتاب خوانی در جامعه امروزی کم است، گفت: یکی از مشوقها برای افزایش مطالعه در جامعه برگزاری مسابقات کتاب خوانی است اما این مسابقات عموماً در ادارات برای افزایش راندمان کاری و در یک زمینه برگزار میشود در حالی که باید این نوع برنامهها برای عموم مردم برنامه ریزی شود.
این نویسنده ارومیه همچنین فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را یکی از موانع دسترسی به کتاب در جامعه دانست و گفت: در مقابل این فضا متأسفانه به دلیل گرانی کاغذ کتاب نیز به یک کالای گران در سبد فرهنگی خانوار تبدیل شده و در مقابل آن شبکههای اجتماعی به صورت ارزان و سریع در دسترس نسل جوان است که در این زمینه باید چاره اندیشی شود.
قلی زاده با اشاره به چاپ محدود کتاب خوب به دلیل گرانی کاغذ عنوان کرد: به دلیل گرانی کاغذ کتابهای چاپ شده به تعداد نسخههای اندک چاپ میشود که این موضوع دسترسی آسان به کتاب مورد نیاز مخاطب را کاهش داده که در مقابل آن میتوان از کتابهای صوتی استفاده کرد که در این زمینه نیز کتاب صوتی در استان کم داریم.
کتاب خوب مطابق با نیاز مخاطب محدود چاپ میشود
این نویسنده ارومیه با تاکید بر اینکه مشوقها در استان یک طرفه است و تعادل و توازن در تولید محتوا و کتاب نداریم گفت: برای نسل جوان امروز نتوانستهایم در حوزه مطالعه و سوق دادن به سمت کتاب و کتابخوانی درست برنامه ریزی کنیم، امروز یکی از نیازهای جامعه ادبیات فولکلوریک، موسیقی، تاریخ معاصر کتابهای علمی و … است که در این خصوص کم کار شده است.
وی خواستار تدبیر علمی و هوشمندانه توسط مسئولان برای افزایش سرانه مطالعه و کتاب خوانی در جامعه به خصوص در بین نسل جوان شد و گفت: در بحث معرفی و بازاریابی کتاب نیز با مشکل مواجه هستیم و عموم نویسندگان با مشکل معیشت دست و پنجه نرم میکنند.
قلی زاده با اشاره به اینکه در سالهای گذشته کتاب به تیراژ بیش از ۵ هزار جلد چاپ میشد اما امروز به دلیل بحث گرانی کاغذ و هزینههای چاپ کتاب تنها در ۱۰۰ نسخه و کمتر چاپ میشود که عموماً در کتاب خانه نهادهای ذیربط است و این امر دسترسی عموم مردم به کتاب خوب را محدود کرده است.
نظر شما