برنده‌ها و بازنده‌های جنگ غزه تا زمان برقراری آتش‌بس موقت

برنده‌ها و بازنده‌های جنگ غزه تا زمان برقراری آتش‌بس موقت

جنگ غزه بسیاری از معادلات رایج در عرصه نظامی بین گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی را به هم ریخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری شبکه الجزیره در گزارشی به بررسی معادلات جنگ غزه بعد از آتش بس موقت پرداخته و تلاش کرده فواید و خسارت‌های این جنگ را برای هر کدام از طرف‌های حاضر در آن بررسی کند.

این گزارش تاکید می‌کند که رسیدن به آتش‌بس برای اهالی غزه به آسانی میسر نشد، بلکه آنها مدت زمان طولانی زیر موشک باران گسترده اسرائیل بودند و بالغ بر ۱۵ هزار شهید در این مدت داده اند که ۶۱۰۰ نفر از آنها کودک بودند. همچنین بیش از ۳۸ هزار نفر نیز در این حملات زخمی شدند.

منازل و مساجد و عبادتگاه‌های غزه نیز اکثراً به تلی از خاکستر تبدیل شده‌اند، رژیم صهیونیستی حتی در آخرین ساعات قبل از اعلام رسمی آتش‌بس به حملات خود ادامه داد تا بتواند بیشترین حد از تخریب و زمین سوخته را در نوار غزه ایجاد کند. در این مدت ۴ روزه برخی از ساکنان غزه می‌توانند به منازل خود بازگردند تا شاید جنازه نزدیکان و دوستان خود را از زیر آوارها خارج کرده یا مجروحی را نجات دهند.

ابو عبیده سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اعلام کرد که توافقی که اسرائیل در نهایت آن را پذیرفت، همان پیش‌نویسی بود که سه هفته قبل جنبش حماس آن را ارائه کرده بود، این بدان معنا است که اسرائیل تلاش کرد بیشترین حد از زمان را به دست بیاورد تا شاید بتواند اهداف غیر قابل تحقق خود را در این جنگ محقق سازد.

به نوشته الجزیره، این خواسته تنها منحصر به رژیم صهیونیستی نبود و برخی کشورهای غربی نیز از این اهداف حمایت می‌کردند تا شاید بتوانند حماس را از بین ببرند. اما در نهایت تصاویر منتشر شده از ویرانگری وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه با افزایش فشار افکار عمومی مواجه شد و این فشار، سردمداران آمریکا و رژیم صهیونیستی را مجبور به آتش‌بس کرد.

تحلیلگران اعتقاد دارند که برقراری این آتش‌بس فرصتی برای گروه‌های فلسطینی است تا بتوانند اهداف زیر را برای خود محقق سازند:

الف) استراحت مبارزان: این آتش‌بس باعث می‌شود طرفی که امکانات نظامی کمتری دارد، مدتی استراحت کند و ساکنان نوار غزه نیز به این ترتیب برخی از نیازهای ضروری خود را از کمک‌های انسانی که از طریق مرزها وارد می‌شود، تامین کنند.

ب) نشان دادن شرایط مصیبت بار غزه به دنیا: فلسطینیان از طریق این آتش‌بس می‌توانند حجم گسترده ویرانی‌های نوار غزه را به دنیا نشان دهند که همین موضوع باعث شکست سیاسی و دیپلماتیک جدیدی برای اسرائیل و افشای دروغ پردازی‌های این رژیم می‌شود.

ج) موضع‌گیری و ارزیابی مجدد نیروها: گروه‌های مقاومت فلسطین از طریق آتش‌بس می‌توانند بار دیگر مواضع خود را احیا کرده و برای مرحله بعد از آتش بس موقت که می‌تواند شامل ادامه جنگ یا آتش بس کامل باشد، آماده نگه دارند.

خسارت‌های رژیم صهیونیستی در نتیجه آتش بس

رژیم صهیونیستی با وجود برتری از لحاظ تسلیحاتی و تعداد نظامیان، در این جنگ نمی‌تواند از پیروزی سخن به میان آورد، بلکه برعکس، برقراری این آتش‌بس می‌تواند نتایج زیر را برای اسرائیل به همراه داشته باشد:

۱. اعلام شکست کابینه جنگی نتانیاهو: نتانیاهو اصرار داشت که اسرای اسرائیلی را بدون قید و شرط آزاد خواهد کرد، اما هم اکنون برای آزادی تعداد اندکی از اسرای غیرنظامی اسرائیل در نزد حماس مجبور شده تعداد بیشتری از اسرای فلسطینی را آزاد کند. از بین بردن حماس هدف دیگر اعلام شده نتانیاهو بود که همچنان بسیار بعید به نظر می‌رسد. گردان‌های القسام در طول این جنگ نشان داده‌اند که می‌توانند نوعی از توازن وحشت را در معادلات دو طرفه ایجاد کنند.

۲. تسلیم شدن در برابر فشارهای داخلی: رژیم صهیونیستی در طول این مدت شاهد فشارهای گسترده افکار عمومی و خانواده‌های اسرای اسرائیلی بود، علاوه بر اینکه گسترش جنگ دامنه خود را به بخش اقتصادی این رژیم نیز کشانده و نشانه‌های بحران اقتصادی علاوه بر بحران سیاسی خود را در فضای عمومی سرزمین‌های اشغالی بیش از پیش نشان داده است. این اتفاقات باعث شده رقبای نتانیاهو شدیدتر از گذشته به عملکرد سیاسی وی اعتراض کنند.

۳. شکست در برابر حامیان غربی: این جنگ نشان داد که اسرائیل ناتوان‌تر از آن است که بتواند اهداف خود را بر اساس چراغ سبز آمریکا و متحدان غربی خود محقق سازد.

۴. بحران حضور نظامی در غزه: حضور نیروهای نظامی ارتش اسرائیل در مناطق مسکونی غزه نگرانی‌ها در خصوص ضد حمله گروه‌های مقاومت و ساکنان غزه را افزایش می‌دهد، علاوه بر اینکه جابجایی مستمر این نیروها باعث افزایش هزینه‌های نظامی رژیم صهیونیستی می‌شود.

بر اساس آنچه که گفته شد با وجود امیدواری‌هایی که در خصوص استمرار آتش‌بس موقت وجود دارد، اما می‌توان گفت ادامه روند جنگ تنها تصمیمی است که فرماندهان نظامی و سیاسی اسرائیل می‌توانند برای نجات خود و کابینه راستگرای افراطی خود اتخاذ کنند. اما هر کدام از این سناریوها برای روزهای آینده مطرح باشد، نمی‌توان این حقیقت را نادیده گرفت که ۴۸ روز گذشته یکی از درخشان‌ترین صفحات تاریخ پایداری و مقاومت فلسطینیان در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی بود.

کد خبر 5949535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha