خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ سولماز پور نعمت: روستای «مرنی» در شهرستان نمین، پنجکیلومتری شهر آبی بی گلو قرار دارد این روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۰۹۵ نفر قطب تولید شهرستان نمین به شمار میرود.
روستای «مرنی» دارای سالن ورزشی چندمنظوره است یکی از روستاهای قهرمانپرور در رشتههای رزمی و قهرمانانی در سطح ملی و بینالمللی دارد.
از جمله آثار باستانی روستا میتوان به زیارتگاه متبرکه اجاق «مرنی» و زیارتگاه قبر میر یعقوب اشاره کرد که مردم روستای «مرنی» احترام خاصی برای این بقاع متبرکه قائل هستند و در مناسبتهای مختلف مراسمهای مذهبی برگزار میکنند و از روستاهای اطراف هم به این زیارتگاهها مراجعه میکنند.
از این روستا سه تپه به نامهای «بالا تپه»، «تازه تپه» و «کهنه تپه» مربوط به سدههای اولیه و میانه پس از اسلام بهعنوان آثار ملی ثبت گردیده است.
بانوان روستای «مرنی» علاوه بر کمک در تولیدات کشاورزی و دامداری با بافت گلیم و فروش آن به بخش خصوصی در اقتصاد خانواده نقشآفرینی میکنند.
دامداری در روستا به شکل سنتی بود و عمده محصولات تولید شده در روستا به ترتیب، سیبزمینی، گندم، جو، لوبیا، نخود، عدس، کلزا، یونجه و شبدر است.
مشکلات روستای مرنی از طرح هادی تا راه بین مزارع
عضو شورای روستای «مرنی» در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه اهالی این روستا همت بلندی در تولید دارند، اظهار کرد: میزان برداشت سیبزمینی در این روستا حدود ۲۵ هزار تن در سال است.
لطفعلی سعادتی با اشاره به اینکه چندین مورد واحد اقتصادی از جمله پرورش قارچ، بلدرچین و مرغداری در روستا فعال بود که به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل شده است افزود: تنها یک واحد مرغداری در روستا فعال است.
وی از فعالیت مجدد شرکتتعاونی روستا در سال جاری خبر داد و گفت: اخیراً مجوز کارگزاری توزیع کود شیمیایی تعاونی نیز مورد موافقت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته و توزیع کود روستای «مرنی» در تعاونی انجام خواهد شد.
عضو شورای روستای مرنی با اشاره به اینکه از آب سد «سقزچی» ۳۵ هکتار به روستا اختصاص پیدا کرده است افزود: حقابه روستا از رودخانه «سقزچی» طبق اسناد، ۴ شبانهروز بود که با احداث سد «سقزچی» روستا از این حق محروم شده است.
سعادتی با اشاره به اینکه اکثر زمینهای کشاورزی روستا به سیستم آبیاری نوین مجهز است افزود: روستا باغهای میوه سیب، آلبالو، گیلاس و گلابی دارد که در حوزه درختکاری در روستا باید فرهنگسازی شود با وجود محصول دهی خوب روستا ترغیبی به کاشت درخت نشان نمیدهند.
وی یکی از عمده مشکلات روستای «مرنی» را عدم توسعه حریم طرح هادی عنوان کرد و گفت: طرح هادی در سال ۹۷ بازنگری شده است علاوه بر اینکه هیچ مشکلی حل نشده است؛ بلکه هزینهای هم روی دست دهیاری گذاشته است.
عضو شورای بخش ویلکیج با بیان اینکه آبهای زیرزمینی در روستای «مرنی» و کلاً در بخش «ویلکیج» وضعیت مناسبی ندارد افزود: آب زمینهای کشاورزی از ۵۲ حلقه چاه دارای مجوز تأمین میشود متأسفانه عمق آب چاهها هر سال پایین میرود و نیاز به کفشکنی پیدا میکنند.
وی یکی از خواستههای عموم مردم را نبود بوستان برای اهالی عنوان کرد و گفت: در کنار جاده عبوری چندین تیر مخابرات و برق نیازمند جابهجایی است مسئولان شهرستان جهت رفع و حل این مشکل عنایت داشته باشند.
سعادتی با اشاره به اینکه حصارکشی مدارس روستا با هزینه یکی از خیرین روستا انجام شده است افزود: سیمانکاری دیوارها مانده است امیدواریم نوسازی مدارس استان و اداره آموزشوپرورش شهرستان نمین جهت تکمیل آن همت کنند.
لزوم حل مشکلات زیر ساختی روستا
فرماندار شهرستان نمین نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، مردم روستای «مرنی» را در خودیاری و همکاری زبان زد خاص و عام عنوان کرد و اظهار کرد: طبق قانون طرح هادی هر ۱۰ سال بازنگری میشود کمتر از ۱۰ سال باشد کاری نمیتوان انجام داد.
وی با اشاره به اینکه دولت برای تسطیح راههای بین مزارع بودجه اختصاص نداده است افزود: امسال باهمت و هزینه مردم روستا راهبین مزارع «خردا یولی» و «محمودآباد یولی» تقریباً به طول ۵ کیلومتر تعریض، شنریزی و تسطیح گردید مابقی را نیز باید از طریق خودیاری حل کنیم.
طیب امینی با اشاره به اینکه امسال برای آسفالت راههای روستاها بودجه تحقق پیدا کرده است افزود: چهار کیلومتر در داخل طرح هادی جدولکشی و چندین کوچه و قسمتی از کمربندی امسال و سالهای گذشته در این روستا آسفالت شده است.
نظر شما