۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۵۹

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

پلنگ محدوده شهر شاهرود نابالغ است/ پلنگ جوان در حال تعیین قلمرو

پلنگ محدوده شهر شاهرود  نابالغ است/ پلنگ جوان در حال تعیین قلمرو

شاهرود- کنشگر محیط زیست و عضو هیئت مدیره دیده‌بان طبیعت ، سن پلنگ رویت شده در محدوده شهری شاهرود را ۱۸ ماهه برآورد کرد و گفت: این پلنگ‌ها پیش‌تر در منطقه تپال مورد تصویر برداری قرار گرفتند.

امین ولیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به حضور سه قلاده پلنگ در اطراف محدوده شهری شاهرود، ابراز داشت: اینها همان پلنگ‌هایی هستند که چندی پیش توسط دوربین‌های تله‌ای مشرف به شاهوار در همین منطقه تپال مورد تصویر برداری قرار گرفتند.

وی ضمن بیان اینکه تصویر پلنگ‌ها همراه مادرشان در دوربین تله‌ای ثبت شدند، افزود: سن این پلنگ‌ها حدود ۱۸ ماه تخمین زده می‌شود یعنی سنی که پلنگ به استقلال می‌رسند و از مادر خود جدا می‌شود.

این صاحب نظر پیرامون گربه سانان بابیان اینکه به احتمال بسیار زیاد پلنگ‌های جوان رؤیت شده اطراف شهر در حال تعیین قلمرو برای خودشان هستند، ابراز داشت: این گربه سانان بعضاً در این زمان کمی دچار سردرگمی هستند.

ولیان در ادامه تصریح کرد: هرچند این پلنگ‌ها به دنبال طعمه‌های خودشان یعنی گله‌های میش و بره به اطراف شهر نزدیک شدند.

عضو هیئت مدیره دیده‌بان طبیعت ضمن تاکید بر اینکه این پلنگ‌ها هنوز نابالغ هستند، افزود: پلنگ در سن سه سالگی به بلوغ می‌رسد لذا شاید رفتارهایی از خودشان بروز دهند که در یک پلنگ بالغ قابل مشاهده نیست.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید از تردد به صورت تک نفره در ساعات خلوت به شدت پرهیز کنند، ابراز داشت: مردم باید از صعود به کوه‌های مشرف به شهر طی این ایام و تردد در صحرای جلالی برحزر باشند.

کنشگر محیط زیست از مردم خواست تا با شتاسایی افراد مشکوک و گزارش آن به اداره محیط زیست شاهرود، محیط‌بان را در حفظ گونه‌های نادر جانوری یاری رسانند، تصریح کرد: پلنگ به انسان به عنوان طعمه نگاه نمی‌کند لذا در صورت مواجه با پلنگ همشهریان عزیز باید آرامش خود را حفظ و از انجام حرکات تند و تیز پرهیز کنند تا پلنگ احساس نکند که ما برای او خطری داریم و از ما دور شود، هر چند اگر پلنگ تصمیم به حمله انسان داشته باشد راه گریزی از آن نیست.

ولیان ضمن تاکید مجدد به این نکته که پلنگ به عنوان طعمه به انسان نگاه نمی‌کند، تصریح کرد: پلنگ شاید ما را زخمی و بلافاصله از محل دور شود که در این خصوص امیدواریم اتفاقی برای همشهریان رخ ندهد.

وی ضمن ابراز امیدواری از حفظ این پلنگ به عنوان گونه با ارزش برای اکوسیستم منطقه، تاکید کرد: در رابطه با شاهوار به عنوان پشتوانه حیاتی تپال و نیز توجه به اکوسیستم منطقه، این نکته قابل ذکر است که حذف هر زنجیره‌ای می‌تواند تبعات منفی همراه داشته باشد.

کد خبر 5950264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha