شهرام امیری در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عملیات مرمت پل شهرستان از سه ماه پیش آغاز شده است، اظهار داشت: تصویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده مربوط به یک مرحله مانده به اتمام عملیات مرمت است.
وی ادامه داد: همکاران فنی اداره کل میراث فرهنگی در این عملیات، مرمتهای غیر اصولی را که طی ۵۰ - ۶۰ سال اخیر روی عرشه پل شده بود مانند لایههای ناهمگون بتن و سیمان را جمع آوری کردند و پس از آن متوجه شدند روی سقف دهانههای آجری طبقات زیرین پل نیز نم و رطوبت وجود دارد که این ناشی از شکافهای مرمتهای گذشته اتفاق افتاده بود.
مدیر روابط عمومی و سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: طی این عملیات از سه ماه پیش تاکنون سَبُک سازی و حذف تمامی مصالح زائد مرمتهای ۵۰- ۶۰ سال گذشته از روی پل انجام و حتی قلوه سنگهایی که روی پل بود و سبب اذیت پای رهگذران میشد، حذف شده است.
امیری افزود: برای عایق بندی روی پل و جلوگیری از نفوذ آب مانند نزولات آسمانی به سقف لایههای زیرین پل، از قیر و گونی استفاده کردند که از مصالح نسبتاً قدیمی و مربوط به ۱۵۰ سال اخیر است و ایزوگام و آسفالت نیست.
وی ادامه داد: پس از خشک شدن عایق بندی روی پل، در همین هفته مرحله آخر عملیات مرمت آغاز و پل سنگ فرش میشود.
سخنگوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: حرارتی که برای عملیات قیر و گونی به کار میرود به گونهای نیست که برای بدنه پل شهرستان آسیب زا باشد ضمن اینکه قیر و گونی یکی از مصالح قدیمی است.
شهرستان یا پل جی یا پل جسر حسین قدیمیترین پل اصفهان روی رودخانه زاینده رود است. این شاهکار معماری با ۱۰۵ متر طول و عرض پنج متر در سال ۱۳۴۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
دیرینگی پل جی به عصر ساسانیان بر میگردد و در دوره سلجوقیان به دلیل سیلاب رودخانه زاینده رود تعمیر شد. یک بار هم در دروره دیلمیان مرمت گشت که در طاقهای آن علائم تعمیر قابل مشاهده است.
نظر شما