خبرگزاری مهر، گروه استانها: مؤسسه رویش سمنان (در زمره گروههای جهادی فرهنگی و اجتماعی) تلاش دارد تا در رابطه با ازدواج جوانان تسهیل گری کند این مؤسسه در واقع دختران و پسران را به یک دیگر معرفی کند و شرایط را با مشاورههایی که میدهد، برای ازدواج جوانان تسهیل میسازد.
رویش فقط به معرفی افراد برای ازدواج اکتفا نکرده است و تلاش دارد تا با برگزاری کارگاهها و حمایتهای مالی به ازدواج جوانان کمک کند. در این خصوص با «مریم دانشگر»، از اعضای مؤسسه رویش به گفتگو نشستهایم که در ادامه این گفتگو را میخوانید.
ایده این کار در حوزه جهاد فرهنگی از کجا به ذهن شما آمد؟
فرزندان خودم به خصوص پسرم دوست داشتند زود ازدواج کنند و از طرفی نیز خیلی از افراد با من و همسرم که به طلبگی مشغول است، تماس میگرفتند تا دختری را برای پسر آنها معرفی کنم. این تماسها سبب شد تا ما این کار را پیگیری کنیم و سه الی چهار سالی میشود که ما به واسطهگری در ازدواج روی آوردیم.
در حال حاضر افراد ممکن است در یک کوچه زندگی کنند اما نسبت به یک دیگر شناختی ندارند. ما این کار را کردیم تا این شناخت افزایش یابد و دختران و پسرانی که به ما معرفی میشوند کسی را بتوانیم معرفی میکنیم که از نظر تحصیلات و سکونت هم سطح و در شأن خانواده هستند.
روش این مؤسسه برای آشنایی دختر و پسر جهت ازدواج چگونه است؟
۸۰ خادم یار در اینجا فعالیت میکنند که صحبتهای دکترهای مختلف در زمینه هم کفو یابی را گوش میکنند که چگونه دختر و پسر را شناسایی کرده و آنها را به یک دیگر معرفی کنند. برای مثال یکی از ویژگیهای مورد نظر ما این است که دختر و پسر دارای پنج الی هفت سال اختلاف سنی شوند، دیگر اینکه تولد آنها در یکسال قرار نگیرد و حداقل اختلاف سن آقا دو الی سه سال و مقدار نیز بیشتر شود.
پدر، مادر و خود فرد فرمها را پر میکنند و ما با توجه به فرم ویژگیهای فرد، شخص را میشناسیم چرا که فردی که فرم را پر میکند، وی یک دوره مشاوره و روان شناسی را طی کرده است و میداند باید بحثهای هم کفو یابی را از طریق خادم یاران گوش کند.
اصرار ما بر این است که فرمها به صورت مستقیم یعنی چهره به چهره پر شوند و فرد را با توجه به ویژگیهایی مورد نظر مؤسسه که بعضی از آنان در بالا نیز گفته شد معرفی میکنیم تا به موفقیت نزدیک تر شود و آسیب آن خانواده نیز کمتر شود.
چند فرم تا کنون تکمیل شده است و تعداد فرمهای پر شدهای که به ازدواج ختم شده چه قدر است؟
در حال حاضر، به طور تقریبی دو هزار و ۵۰۰ الی سه هزار فرم در مرکز وجود دارد که مرکز توانست بیش از ۱۲۰ ازدواج را ثبت کند. در سال جاری نیز برای ۸۰ زوج جشن باشکوهی برگزار کرد.
حمایتهای این مرکز از جوانها برای ازدواج چگونه است؟
مراسم عقد و جشن باشکوهی که شامل ماشین عروس و سالن جشن باشکوه بود برای ۸۰ زوج برگزار کردیم که رضایت خانوادهها را جلب کرد. البته به زوجها اعلام شده است که اگر از فرزند آوری استقبال کنند از تشویق ویژه نیز برخوردار خواهند بود.
علاوه بر آن، به خانوادههای نیازمند کمک میکنیم تا هزینه جشن عروسی آنها کاهش یابد. برای نمونه به آنها آرایشگاه، گل فروشی برای گل زدن ماشین عروس و سالن عروسی را معرفی میکنیم تا از آنها هزینه کمتری بگیرند و خرج عروسی آنها کاهش یابد. من چون مسئولیت فرمانده پایگاه را برعهده دارم و در پایگاه بسیج در حوزه سازندگی ما به کسانی که جهیزیه ندارد، در حد توان کمک میکنیم.
از طرفی، کارگاهی برای پیش از ازدواج، زمان ازدواج و بعد از ازدواج در نظر گرفتیم تا با توجه به نکتههای استادهای کارگاه بتوانند مشکلات خود را مطرح کنند و سبک زندگی اسلامی را یاد بگیرند و در زندگی خود پیاده کنند.
این مؤسسه چه مشکلاتی دارد؟
این مؤسسه از کمبود اتاق رنج میبرد چرا که کارگاههای مشاوره و هم کفو یابی جای دیگر است و ما دوست داریم که اینها در یک مکان اسکان یابند و کارگاهها کنار دست ما مستقر شوند. از طرفی از یک اتاق مشاوره برخوردار شویم تا دخترها و پسرهایی که که بخواهند در جای مشخصی با کمک مشاوره آشنا شوند این امکان را برای آنها فراهم کنیم. ما میخواهیم که در سطح استان به ما کمک شود تا کار خود را بهتر انجام دهیم.
مؤسسه شما از کدام حمایت برخوردار شده است؟
نهادهای مختلفی از کمیته امداد، استانداری، اداره ورزش و جوانان، نیروی انتظامی، سپاه و همه نهادهای دولتی به کمک ما آمدند تا آن جشن را برای ۸۵ زوج برگزار کردیم و هدیهای نیز برای زوجهای جوان در نظر گرفتیم. البته ما توقع بیش از این داریم چرا که دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرزندآوری به شمار میرود ما دوست داریم تا این کار بهتر انجام شود و ما بتوانیم در این زمینه پیشرفت بیشتری کنیم.
استان سمنان در حوزه ازدواج و فرزند آوری با کدام مشکلات دست و پنجه نرم میکند؟
با خانوادهها که حرف میزنیم از مشکلات اقتصادی گله دارند. اما من با آنها حرف می زنم که مقداری در باورهای خود ضعیف هستیم چرا که اگر ما آیه دو و سه سوره «طلاق» را در نظر بگیریم از جایی که فکرش را نمیکنیم خدا روزی بنده را میرساند و باید به این امید پیدا کنیم.
خیلی از افراد از ترس فقر از ازدواج نمیکنند، صحبت شما با این افراد چیست؟
کسی که همت و تلاش کند و در کنار آن از خدا زندگی سالمی را بخواهد خدا نیز مقدمات کار را برای وی آماده میکند. این طور نیست که مشکلات اقتصادی مانند مسکن و پوشاک که از مشکلات و سختیها به شمار میروند ما تن به ازدواج ندهیم، این حرف نادرستی است و اگر ما از ایمان و باور قلبی برخوردار شویم و آن را تقویت کنیم خدا نیز در صحنههای زندگی دست ما را میگیرد.
به سوال پایانی رسیدیم. شما کار جهادی را چگونه تعریف میکنید؟
بسیج یعنی خدمتگزار مردم و نیروی خدمتگزار مردم است و کار جهادی نیز هر جا که مردم به کمک نیاز پیدا کنند بتوان دست مردم را گرفت. مقام معظم رهبری در مورد بسیج گفتند که فتح الفتوح امام پرورش بسیج بود یعنی باید بگوییم از پیروزی انقلاب بالاتر آن فتح الفتوح که موجب استمرار انقلاب و پیروزیهای دیگر در همه قلههای جهان خواهد شد این بسیج بود پدیده بسیج از ارزشمندترین و ماندگارترین یادگاریهای انقلاب است.
در نگاه امام موفقیت بسیج در یک چیز بود بحث نظامی آن نبود موفقیت بسیج در ایمان بسیج نهفته است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۰ ویژگی برای بسیج میشمارد برای مثال میفرمایند بسیج یک منظومه فکری مستحکم، اعتقادی، ایمانی و عقلی است ما باید اعتقادات خود را مستحکم کنیم.
بسیج پیرو مکتب عاشوراست در شهادت طلبی است بسیج برخوردار از اخلاق اسلامی است از سوی دیگر بسیج بصیرت دارد او شناخت دارد از دشمن. بسیج به هدفهای بزرگ فکر میکند. بسیجی عدم سستی و جلوگیری از هرگونه خطا و حرکت به سمت در مبارزه با استکبار است بسیج حضور به هنگام و مؤثر در خدمت رسانی به مردم است همانطور که در کرونا و هر شرایطی که در کشور ایجاد شد شاهد بودیم.
نظر شما