۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۵:۱۹

دبیر جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی خبر داد؛

حضور هنرمندان و چهره‌های شاخص فرهنگ و هنر در قزوین

حضور هنرمندان و چهره‌های شاخص فرهنگ و هنر در قزوین

قزوین- دبیر دومین جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی گفت: حضور و تجلیل از چهره‌های فاخر فرهنگ و هنر در جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی بر اعتبار این جشنواره می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تابش در نشست خبری دومین دوره جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی که ظهر یکشنبه در عمارت هنر استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: از راه‌های مهم اعتبار بخشی به جشنواره می‌توان به تجلیل از بزرگان فرهنگ هنر و رسانه، بهره‌مندی از داوری داوران معتبر، نوع و میزان جوایز و تندیس جشنواره نام برد.

دبیر دومین جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی ادامه داد: پایه تندیس برگرفته از ستون‌های مسجد وکیل و مسجد نصیرالملک شیراز است که نشانه‌ای از پیوستگی و تداوم فرهنگی است و آینه بالای پایه منعکس‌کننده لوح روی آنکه دارای نقش انسان-شیر است از نقوش دوران سلجوقی است که از بلوغ این نقش، موتیفی است و ایرانی بودن تندیس را تقویت می‌کند.

وی افزود: نقش شیر با سر انسان در هنر ایرانی و اسطوره‌ها جاودان است و از جمله نقوش کهن ایرانی است که از دوران ایزدبانوی مهر باقی‌ست و تا آثار دوران اسلامی تداوم یافته و نماد برکت و زندگی به شمار می‌رود. با فیروزه‌ای در قلب، نقش نماد گنبد آسمان، فیروزه نامدار نیشابور، کل تندیس نیز شکلی از آینه‌های دارای دسته قدیمی ایرانی را داراست. نماد آینه‌ای که روبروی میراث فرهنگی ایران قرار دارد و آن را بازنمایی می‌کند.

وی با بیان این موضوع که جشنواره با برگزاری برنامه افتتاحیه در روز چهارشنبه هشتم آذر ماه فعالیت خود را آغاز می‌کند و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت توضیح داد: بخش‌های مختلفی برای این جشنواره در نظر گرفته شده است از جمله آنکه در ایام برگزاری این جشنواره سینما بهمن قزوین به مدت سه روز به پخش آثار برگزیده جشنواره در سانس‌های ١۴،١۶،١٨ و ٢٠ خواهد پرداخت و این اکران‌ها با حضور سازندگان و بحث و بررسی در موضوع تولیدات پیش می‌رود.

تابش عنوان کرد: پس آثار مستند، فیلم کوتاه، پویا نمایی و نیز فیلم مستند ۶۴١٠ روز که به زندگی شهید لشگری خواهد پرداخت از دیگر بخش‌های مهم اکران هستند، از سوی دیگر اجرای تئاتر در چهارسوق و حیاط اصلی سعد السلطنه نیز برنامه ریزی شده است و در تمامی این برنامه‌ها حضور عموم آزاد خواهد بود.

وی افزود: اجراها در ساعت ١٠: ٣٠، ١١ و ١۵:٣٠ و ١۶ در سعد السلطنه انجام خواهد گرفت و نیز تغذیه حضرت زهرا، واقعه خوانی، مجلس شمر کشی، نقل امیر المومنین، نقل نبرد رستم و اشک بوس و یوسف و زلیخا در ایام جشنواره اجرا خواهد شد و از از طرفی با همکاری ویژه میراث فرهنگی شب قصه که خارج از بخش مسابقه نیز هست در آب انبار سردار بزرگ قزوین برگزار خواهد شد که به میراث ایرانی و آداب و رسوم و مجالس هنری خواهد پرداخت.

تابش یادآور شد: پیش از اجرای جشنواره کارگاه‌های آموزشی مختلفی در تهران برگزار شده است و در ایام جشنواره نیز خانه خلاق سعدالسلطنه هم میزبان برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای هنری خواهد بود.

وی در خاتمه با تاکید بر این موضوع که حضور هنرمندان و استفاده از ظرفیت آنها در فضاهای مجازی و اثر گذاری آنها بر مخاطبان خود می‌تواند موجب جذب حداکثری مخاطبان به شهر قزوین باشد یاد آورد شد: در خلال جشنواره و با حضور وزیر میراث فرهنگی از تمبر کاروانسرای سعدالسلطنه نیز رونمایی خواهد شد.

کد خبر 5950565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha