۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۰۸

از ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین؛

۲۱ هزار تن میگو پرورشی در استان بوشهر برداشت شد

۲۱ هزار تن میگو پرورشی در استان بوشهر برداشت شد

بوشهر- مدیر کل شیلات استان بوشهر گفت: در حال حاضر از ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین زیر کشت میگوی پرورشی در استان بوشهر، بیش از ۲۱ هزار تن میگو برداشت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عقیل امینی بعد از ظهر یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه استان بوشهر اظهار داشت: علی‌رغم وجود بیماری، تولید متوقف نشده به طوری که سال گذشته ۳۸ هزار تن میگوی پرورشی در استان تولید شده است.

وی با تأکید بر فرموده رهبر معظم انقلاب در موضوع اقتصاد دریا محور با بیان اینکه استان بوشهر از استان‌های پیشرو در این زمینه است تصریح کرد: استان بوشهر قطب تولید لارو میگو در کشور است.

مدیر کل شیلات استان بوشهر بیان کرد: تاکنون بیش از سه میلیارد لارو میگو در استان تولید شده که علاوه بر تأمین مزارع پرورش میگوی استان به استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان و خوزستان ارسال شده است.

وی با اشاره به اتفاق خوب بیمه محصول در صنعت آبزی‌پروری گفت: سال گذشته چهار درصد بیمه پرداخت می‌شد اما امسال با بیش از ۶۵ درصد، بخشی از خسارات وارده به آبزی‌پروران پرداخت شده که با تأمین اعتبار مابقی نیز پرداخت خواهد شد.

امینی اضافه کرد: برای پرورش ماهی در قفس، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن ظرفیت اسمی برای استان بوشهر تعریف شده و در حال حاضر سه هزار تن ماهی در قفس تولید شده است.

کمبود بچه ماهی

مدیر کل شیلات استان بوشهر بیان کرد: یکی از مجموعه‌های بسیار بزرگی که در صنعت پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر سرمایه‌گذاری کرده مجموعه اوقاف با مجوز پنج هزار تنی است که انتظار می‌رود این مقدار تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات پرورش ماهی در قفس در استان، کمبود بچه ماهی است عنوان کرد: برای تکثیر نرسری بچه ماهی در استان تنها یک شرکت با ظرفیت یک هزار تن فعال است که این مورد از نیازهای استان بوده و از سال گذشته آغاز شده است، امید می‌رود با مرتفع شدن مشکلات بچه ماهی، صنعت ماهی نیز در استان جایگاه واقعی خود را همانند میگو به دست آورد.

مدیر کل شیلات استان بوشهر گفت: ۱۰ میلیون بچه ماهی در استان بوشهر قرار است در سال جاری تولید شود. وی تصریح کرد: امسال یک میلیون و ۲۰۰ قطعه بچه ماهی به قطر صادر شده و نیاز استان برای تولید بچه ماهی ۳۰ میلیون قطعه است.

امینی اضافه کرد: در چندین سال گذشته امکان واردات میگو مولد از هاوایی آمریکا وجود نداشت که با پیگیری‌های صورت گرفته امسال قرار است ۸ کارگاه، میگو مولد از هاوایی وارد کنند تا با وارد کردن آن‌ها، موضوع بیماری‌ها که عمدتاً به مسائل ژنتیکی برمی‌گردد حل شود.

مدیرکل شیلات استان با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ تن جلبک در استان تولید شده گفت: ظرفیت پیش‌بینی شده برای امسال ۴۰ تن بوده و در بخش روستایی در روستای دهرود، افتتاح یک مجموعه تولیدی جلبک باعث اشتغال‌زایی افراد در روستا شده است.

تکثیر صدف خوراکی و مروارید ساز

وی از پرورش و تکثیر صدف خوراکی و مروارید ساز در استان خبر داد و گفت: زمینی به مساحت ۲۰۰ متر مربع به دستور استاندار در اختیار این مجموعه به جهت صادرات و توسعه اقتصاد دریا محور قرار داده شده است.

وی گفت: همچنین قرار است با همکاری دانشگاه خلیج فارس، فارغ التحصیلان این صنعت به سمت تولید ماهی‌های زینتی در استان هدایت شوند

مدیر کل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه استان در صید و صیادی مقام چهارم کشوری را دارد گفت: بیش از سه سال بود که کشتی‌های صید صنعتی به دلایل برخی مسائل زیست محیطی متوقف شده بود که با همراهی نماینده‌های استان، صید صنعتی با رعایت دستورالعمل صید ترال که از کارگروه ویژه مرز برای استان‌های ساحلی تعریف شده و رعایت هفت لایه نظارتی آغاز به کار کرده و در ۵۵ روز اول ۴۰۰ تن تولید صورت گرفته است.

امینی با بیان اینکه در بازسازی ذخایر و زیستگاه‌های مصنوعی در استان ظرفیت‌های خوبی وجود دارد گفت: در دهه ۸۰ در بندر دیر، بندرگاه و گناوه زیستگاه‌های مصنوعی استقرار پیدا کرده و اوایل سال جاری نیز با مطالعاتی که در بندر کنگان انجام شده است.

مدیر کل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از سازمان شیلات ایران برای ایجاد یک زیستگاه مصنوعی به استان اعلام شد که قرار است این زیستگاه در این بندر احداث شود خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ درصد غذای آبزیان در گذشته از خارج استان وارد می‌شد.

کد خبر 5950600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha